Tholen – Logistiek dienstverlener Freightways in Katwijk is druk met de uitbreiding van haar e-commerce services. "Wij kunnen eigenaren van webshops goed van dienst zijn bij de verzending van hun pakketten", vertelt directeur Jack Zijlstra. "Freightways is één van de weinige logistieke dienstverleners met een Skal-certificaat in Nederland die op dit niveau diensten verleent." Bij diensten doelt hij op de levering aan zowel bedrijven als consumenten.Er is een duidelijke verschuiving merkbaar op de markt. Daar speelt Freightways met haar diensten op in. "Er zijn steeds meer webwinkels, ook op de markt voor biologische producten. Wij kunnen hen heel veel werk uit handen nemen. Als ze bij ons de producten neerleggen, verzorgen wij de afhandeling verder. Ik durf te zeggen dat wij het enige e-fulfillment-bedrijf in Nederland zijn dat Skal-gecertificeerd is." Freightways kan onder meer bulk naar klein ompakken of producten voorzien van een geschenkverpakking. Ook regelen ze het transport van a tot z. "We gaan onze activiteiten op het gebied van e-Commerce en Value Added Logistics de komende jaren nog verder uitbreiden."


De bio-thee van Numi Tea staat bij Freightways opgeslagen, de logistiek dienstverlener verzorgt voor hen de distributie door Europa.

Freightways verleent deze dienst onder andere voor het Amerikaanse bio-theemerk Numi Tea. "Voor buitenlandse bedrijven die de Europese markt willen betreden, zijn onze kennis en diensten ideaal." Sinds kort mag de logistiek dienstverlener ook het Indonesische bedrijf Big Tree Farms tot haar klanten rekenen. "Wij fungeren voor hen als Europees distributiecentrum. Dit bedrijf produceert onder meer biologische kokosnootsuiker en cacao- en cashewproducten."


Voordelen

Veel webshops worden nog vanuit een garage gerund, de ondernemers verpakken en verzenden alles vaak nog zelf. De diensten van Freightways bieden voor hen volgens Jack de nodige voordelen. "Men kan allereerst flink op de verzendkosten besparen. Deze besparing kan de ondernemer aanwenden voor de betaling van andere diensten van ons." Jack geeft aan dat veel ondernemers niet beseffen dat hun eigen tijd ook geld waard is. "De investering in outsourcing via Freightways is ook een opportunity cost. De tijd die ze overhouden wanneer ze hun pakketjes niet meer allemaal zelf inpakken en naar het postkantoor hoeven te brengen, kan bijvoorbeeld besteed worden aan de marketing en verkoop van het product."

Vanaf welk moment het raadzaam is om van de diensten gebruik te gaan maken, kan hij niet precies aangeven. "Maar als je twee tot drie uur per dag bezig bent met de afhandeling van de orders, is het verstandig om toch eens naar een andere oplossing te gaan kijken. Ik nodig geïnteresseerde ondernemers bij deze van harte uit om informatie bij me in te winnen en eens vrijblijvend langs te komen voor een gesprek."


Voldoende opslagruimte in Katwijk

Voor meer informatie:

Jack Zijlstra
Freightways Distriservices
Mandenmakerstraat 6
2222 AX Katwijk
071 4090701
j.zijlstra@freightways.nl
www.freightways.nl