Aantal demonstraties beperkt na hevige regenval

Velddagen PPO in Lelystad: belangstelling over en weer van gangbare- en bio-boeren

De eerste gecombineerde Akkerbouw Velddag en Biologische Velddag kon woensdag 29 juni op veel belangstelling rekenen. Ruim 1000 akkerbouwers en loonwerkers waren ondanks het natte weer naar Lelystad gekomen om de laatste stand van zaken te zien op het gebied van spuitapparatuur, bemesting, mesttoediening, veilige verwerking van restvloeistoffen en bodemverbetering. Vanwege de uitgestrekte proefvelden konden de bezoekers plaatsnemen op een pendeldienst van trekkers met wagens.

Op de Broekemahoeve, het PPO-proefbedrijf waar biologische teelt wordt uitgevoerd, kwamen bezoekers de verschillende proefvelden met rassen en de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding bekijken. Helaas kon door de vele regen die de nacht daarvoor was gevallen slechts een beperkt aantal demonstraties gedaan worden.

Opvallend was dat veel gangbare telers na het bezoek aan de Akkerbouw Velddag ook nog even een kijkje gingen nemen op de Biologische Velddag en omgekeerd.

De velddagen is een samenwerking van PPO van Wageningen UR, DLV-plant, Agrifirm, Biokennis en het Centrum voor Biologische Landbouw.

Voor meer informatie: Oane de Hoop

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.