Poolse bio-retailers verwachten komende jaren enorme omzetstijging

Poolse bio-winkels voorspellen het komende decennium een jaarlijkse omzetgroei van tussen 20 en 30 procent. Poolse burgers raken steeds enthousiaster over biologisch en kopen steeds meer producten van bio-gecertificeerde boerderijen. De huidige marktwaarde wordt geschat op zo'n 125 miljoen euro.

De Poolse producenten van biologische voedsel wijzen erop dat in het land een herkenbaar biologisch voedsel-label ontbreekt. De ondernemers maken zich klaar voor een grote groei, om de marktontwikkeling te bespoedigen. 'Organic Farma Zdrowia' is bijvoorbeeld van plan om jaarlijks vijf winkels te openen op goede locaties.

Agnieszka Olędzka, de oprichter van de 'Żółty Cesarz'-keten, zegt dat hoewel het een moeilijke markt is, de bio-business wel steeds meer winstgevend wordt. De keten heeft inmiddels zes winkels. "Toen ik acht jaar geleden mijn eerste winkel opende, duurde het twee jaar voordat ik het break-evenpunt bereikte. Nu duurt dit slechts een paar maanden.


Eén van de winkels van Organic Farma Zdrowia

De groeiende belangstelling voor biologisch voedsel wordt ook weerspiegeld in het aanbod van bars en restaurants. De meest populaire keten is Greenway. Organic Farma Zdrowia bezit 28 procent van de aandelen van deze keten. Een product dat steeds populairder wordt, is biologisch sap.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven