Amerikaanse soldaten reïntegreren dankzij biologisch landbouw

Veel Amerikaanse soldaten die terugkeren uit Irak of Afghanistan, vinden het moeilijk om zich weer aan het 'gewone' leven aan te passen. Om hen hierbij te helpen zijn er verschillende biologische landbouwprogramma's opgericht. Hierin leren de soldaten alle basisprincipes van biologische landbouw. Daarmee kunnen zij wat geld verdienen en weer integreren in het burgerleven.

Landbouw is een goede overgang van het front: fysiek, boeiend werk en teamwork. Alle vaardigheden die ze hebben geleerd. Het werkt ook therapeutisch voor de teruggekeerde soldaten.

Tegelijkertijd dragen ze bij aan een stabiele voedselvoorziening, een onderwerp dat voor veel Amerikanen even belangrijk is als de bescherming tegen terroristen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Een hoopgevend en belangrijk bericht! Het is jammer dat er geen bron (in de VS) gemeld wordt. Zo zou ik best meer willen weten van het soort biologische land- en tuinbouwbedrijven waar deze vaak hulp behoevende mensen terecht kunnen. Te hopen dat het bedrijven zijn met veel biodiversiteit (want dat betekent afwisselend, interesse wekkend werk) en niet het soort biologische bedrijven, dat zich moet toeleggen op grote monoculturen (om aan de supermarkten te kunnen leveren), dus met grote machines moeten werken, die de bodem aantasten, veel (diesel)olie verbruiken en de rust verstoren. En rust is wat die terugkerende soldaten het hardst nodig hebben.
Sietz Leeflang, Breskens - 2011/03/25 12:19:13.000© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven