Zo'n 3.750 vakbezoekers

Midden-Oosten: Menope 2010 voldoet aan de verwachtingen

De betekenis van de zojuist gesloten Middle East Natural and Organic Product Expo (Menope 2010, 6-8 december) in Dubai is tweeledig. Ten eerste laat het de bevolking van het Midden-Oosten zien dat een gezonde levensstijl een noodzaak is in deze tijden van massaproductie en ten tweede dat er een zee aan kansen liggen in de natuurlijke en biologische voeding.Volgens directeur van organisator Global Links, Nadim Al Fuqaha, voldeed de show van dit jaar aan de verwachtingen, ondanks de huidige economische omstandigheden. "Dit komt doordat de hele regio getuige is van een stijging van het gezondheidsbewustzijn, dit betekent automatisch een groei in het gebruik van biologische producten. Steeds meer zien in dat traditionele voedingsmiddelen, met name in de verwerkte sector, kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen bevatten die een negatieve impact hebben op de gezondheid", vertelt hij.Het aantal zakelijke bezoekers daalde, daartegenover staat echter een gezonde instroom van vakbezoekers (geschat op 3.750). Er zijn veel deals gesloten tussen mondiale bedrijven en distributeurs en andere potentiële zakenpartners.

"We hebben de beurs voor het achtste jaar op rij georganiseerd, en zijn blij dat we elk jaar zien dat de betekenis van de show groeit", vertelt projectmanager Joby Mathew Muricken.

Er waren naar meer dan 100 bedrijven uit 25 landen van over de hele wereld aanwezig op de beurs, onder andere: de Verenigde Arabische Emiraten, Italië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India, Duitsland, België, China, Saoedi-Arabië en de Filippijnen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.