Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bakt volgens traditie Europese bakkers

VS: Blue Duck Bakery Café gaat broodjes leveren aan Whole Foods Market

Het Amerikaanse 'Blue Duck Bakery Café', met vestigingen in Southampton en Southold, gaat de filialen van Whole Foods Market in de noordoostelijke regio van de VS voorzien van ambachtelijke biologische broodjes. De broodjes komen onder meer in de locaties op Long Island en in Manhattan te liggen.



Het familiebedrijf, Blue Duck Bakery Café, wordt geëxploiteerd door de familie Kouris en opende zijn deuren in 1999. De bakkerij werd al snel populair en kreeg erkenning voor zijn ambachtelijke broden die met de hand gemaakt worden volgens de eeuwenoude traditie van de Europese bakkers. In 2008 heeft de Kouris-familie een tweede locatie geopend in Southold.



De broodjes zijn nu al te vinden in de beste restaurants, op markten en bij kruideniers in Long Island, Brooklyn en Manhattan. Zeven dagen per week vers geleverd.

Het balletje is gaan rollen toen Keith Kouris zeven maanden geleden deelnam aan een boerenmarkt in één van de nieuwe winkels van Whole Food Market. "Ze waren erg enthousiast over ons brood en vroegen naar ons roggebrood. Ik bood ze toen onze speciale broden aan, zoals zuurkool-rogge en zonnebloemolie-rogge. Ze vonden dit geweldig."