Organic Monitor: prijsverschil soms overdreven

'Communiceer voordelen biologisch met duidelijke boodschap'

De perceptie dat biologische producten duurder zijn dan conventioneel geteelde producten blijft problematisch, dit terwijl het prijsverschil soms niet meer dan 15 procent bedraagt. Dit blijkt uit het nieuwste rapport van de Organic Monitor.

Sahota is van mening dat biologische voedingsbedrijven en retailers de voordelen van biologische producten beter naar de consument moeten communiceren. "In een land als Denemarken brengen de biologische voedingsmiddelen een duidelijke boodschap over aan de consumenten, hierdoor bereiken zij een veel grotere groep consumenten. De Deense consumenten zijn niet voor niks de grootste kopers van biologische voedingsmiddelen in de wereld."

"Het probleem is dat in landen als het Verenigd Koninkrijk biologische voedingsmiddelen als luxe-artikelen worden beschouwd. Het voorlichten van consumenten is daarin de sleutel."

Meer informatie over het rapport is beschikbaar op www.organicmonitor.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.