Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kunstwerken op boerderijen

Bio-tulpen gaan Schiermonnikoog opfleuren

Tholen - Op 21 en 22 november zijn een grote hoeveelheid bio-tulpen aangeplant in de polder van Schiermonnikoog. Dit is een initiatief van Stichting Waddenwerk, onder het mom van 'Rondje Kunst in de Polder'. Garda Meerdink vertelt dat de stichting geregeld duurzame initiatieven ondersteunt, waaronder Eko-kunstwerken. "We wilden nu gericht iets met bio doen, wel moest het natuurlijk iets moois zijn."


Leerlingen aan de slag met de tulpen op Vakantieboerderij Springfield

"De weilanden op Schiermonnikoog blijven in het voorjaar heel lang kaal, dit komt door de vele ganzen die hier overwinteren. Om een stukje vrolijkheid toe te voegen, besloten we kunstwerken van bio-tulpen te creƫren, ze zijn in een speciale vorm gelegd. Op zeven boerderijen verschijnt in het voorjaar een kunstwerk, een zon en maan bijvoorbeeld, een golf, of een zon met de vier windrichtingen."De tulpen zijn aangeplant door dertig leerlingen van het VMBO. Er staat voor 30 april 2011 een biologische tulpen-kunstroute gepland. De bio-bollen zijn voor een deel gesponsord door Willbrod Braakman uit Schagen.
 
Voor meer informatie:

info@waddenwerk.nl