Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soil Association roept op tot minder bureaucratie

De Britse Soil Association doet een beroep op Defra om bureaucratie zoveel mogelijk te voorkomen. Nu is het nog zo dat bio-telers ook nog eens apart formulieren omtrent de regeling 'Nitrate Vulnerable Zone' (NVZ) moeten invullen. Dit terwijl volgens de Soil Associtation veel van de NVZ-regels ofwel geen betrekking hebben op bio-telers, of dat de betreffende regels al onder de bio-regelgeving vallen.

"We hebben uitgebreid overleg gepleegd met onze telers en het wij bevelen aan dat de regering alle bio-gecertificeerde bedrijven ook tot de NVZ moeten gaan rekenen. Zij zijn hieraan volledig compatibel", aldus Peter Melchett, voorzitter van de Soil Association. De Europese biologische wetgeving zorgt ervoor dat de grond van de bio-bedrijven al ten minste éénmaal per jaar gecontroleerd worden. "Het is dus niet nodig dat de bio-producenten ook nog eens de NVZ-formulieren moeten invullen."

Op het 'bureaucratie-overleg' bleek overigens sowieso dat de onnodige administratieve lasten voor frustratie zorgen bij de bio-producenten.