GroenLinks maakt lokale winnaars bekend

Bio in tien Zwolse supermarkten

GroenLinks Zwolle heeft op Duurzame Dinsdag 7 september het landelijke initiatief 'EKO-tellingen' van Milieudefensie en Solidaridad ondersteund. De fractie en actieve leden hebben in Zwolse supermarkt filialen het assortiment biologische en Fairtrade-producten geteld. Inmiddels zijn de landelijke uitslagen bekend. GroenLinks Zwolle presenteert vandaag de lokale winnaars. De Super de Boer aan de Assendorperstraat is voor wat betreft Eko de winnaar, met 265 artikelen.

Met 10 getelde supermarkten is er een Zwols record gebroken. Maar dit record zegt echter nog niets over het aantal producten in de winkels. Zwolle bevindt zich nog niet in de landelijke top 10 van steden waar de supermarkten een groot aanbod hebben van Eko en Fairtrade producten. Maar op provincieniveau komt Zwolle gelukkig op beide onderdelen wel in de top 3 voor.

Bij de 10 supermarkten zijn de 3 natuurvoedingwinkels niet meegerekend. Deze worden in de landelijke tellingen niet meegenomen, omdat de actie juist bedoeld is om de gewone supermarkten te stimuleren meer Eko- en Fairtraide-producten in het assortiment op te nemen. GroenLinks Zwolle vond dat toch jammer voor de Natuurwinkel en Haiko Natuurlijk, want zij steken al sinds jaar en dag hun nek uit. Vandaar dat voor het Zwols vergelijkend onderzoek hun zaken wél bezocht zijn.

Bron: Weblog Zwolle


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.