GroenLinks Zwolle heeft op Duurzame Dinsdag 7 september het landelijke initiatief 'EKO-tellingen' van Milieudefensie en Solidaridad ondersteund. De fractie en actieve leden hebben in Zwolse supermarkt filialen het assortiment biologische en Fairtrade-producten geteld. Inmiddels zijn de landelijke uitslagen bekend. GroenLinks Zwolle presenteert vandaag de lokale winnaars. De Super de Boer aan de Assendorperstraat is voor wat betreft Eko de winnaar, met 265 artikelen.

Met 10 getelde supermarkten is er een Zwols record gebroken. Maar dit record zegt echter nog niets over het aantal producten in de winkels. Zwolle bevindt zich nog niet in de landelijke top 10 van steden waar de supermarkten een groot aanbod hebben van Eko en Fairtrade producten. Maar op provincieniveau komt Zwolle gelukkig op beide onderdelen wel in de top 3 voor.

Bij de 10 supermarkten zijn de 3 natuurvoedingwinkels niet meegerekend. Deze worden in de landelijke tellingen niet meegenomen, omdat de actie juist bedoeld is om de gewone supermarkten te stimuleren meer Eko- en Fairtraide-producten in het assortiment op te nemen. GroenLinks Zwolle vond dat toch jammer voor de Natuurwinkel en Haiko Natuurlijk, want zij steken al sinds jaar en dag hun nek uit. Vandaar dat voor het Zwols vergelijkend onderzoek hun zaken wél bezocht zijn.

Bron: Weblog Zwolle