Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In Melkveecafé van de Melkveeacademie

Donderdag bijeenkomst over perspectief bio-melkveehouderij

Gangbare melkveehouders, die zoeken naar het perspectief van de biologische melkveehouderij en het creëren van meerwaarde voor hun melk, hebben vaak veel vragen over de markt en over de afnemers. Het MelkveeCafé van donderdag 11 november 2010 gaat in op de perspectieven en werking van de biologische markt.

Wanneer u, als gangbare melkveehouder, aan het nadenken bent over het perspectief van biologisch, gaan er verschillende vragen door uw hoofd: "Hoe is het gesteld met het marktperspectief? Is er inderdaad groei en blijft dat zo? Wie zit er te wachten op biologische melk? Blijft er wel een markt of kan ik beter gangbaar blijven?" Ook wilt u de afnemers in beeld hebben: "Wat hebben zij te bieden, wat is hun strategie? Hoe zit dat met de vrije markt? Welke zekerheid is er? Hoe zit mijn huidige coöperatie erin? Aan wie kan ik het beste leveren?"

Veel vragen dus! Voor de Melkvee Academie reden om hier nog eens verder de diepte in te gaan tijdens een MelkveeCafé met marktpartijen.

Wat?

Tijdens het MelkveeCafé gaan we aan de slag met de vragen over de biologische markt: over de marktontwikkelingen en de rol en positie van verschillende marktpartijen. Dat doen we door in gesprek te gaan met twee marktpartijen: Jan Zomerdijk, directeur van Ecomel (FrieslandCampina) en René Cruijsen van Ekoholland Melk op Maat. De toekomstige trends in biologische zuivel worden geschetst door Maurits Steverink, ketenmanager zuivel bij de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

Partners en opdrachtgever

Dit MelkveeCafé voert de Melkvee Academie uit in opdracht van Livestock Research in het kader van het project 'biologisch ondernemen' van de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Andere partners zijn onder andere ZLTO, Reudink Biologische Voeders B.V., Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant, FrieslandCampina en Eko Holland.

Voor wie?

Gangbare boeren met interesse in biologisch produceren en biologische boeren met interesse in de markt zijn van harte welkom!

Resultaat

U krijgt een reëel beeld van de marktkansen en de mogelijkheden in de biologische melksector. U heeft inzicht in de aanpak van de marktpartijen.

Datum, tijd en Locatie:
Donderdag 11 november 2010

De Stapperij
Spoordonkseweg 80
5688 KE Oirschot

Het melkveecafé start om 10.00 uur tot 12.30 uur. De koffie staat klaar om 9.45 uur. Aansluitend kunt u nog even napraten tijdens een lunch (12.30 - 13.15 uur) die u wordt aangeboden door Reudink Biologische Voeders B.V.

Aanmelden en kosten

De bijeenkomst is gratis, wel moet u zich aanmelden.
Voor aanmelding klik hier. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.
Publicatiedatum: