Bio Pacifika-label

Nieuw-Caledonië krijgt officieel bio-keurmerk

Sinds woensdag 27 oktober is de vereniging Biocalédonia Association gemachtigd om het Bio Pacifika-label te gebruiken. Deze vereniging is gevestigd in Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebiedsdeel. Het ligt ten oosten van Australiëd in de Stille Oceaan. Vanaf begin volgens jaar worden groenten en fruit voorzien van het biologische label 'Bio Pacifika'.Biocalédonia Association ontwikkelt sinds augustus 2009 campagnes om de biologische landbouw te ontwikkelen. Dit is het eerste grote succes. Mogelijk zullen ook andere landjes in de Stille Oceaan volgen. Het doel is om een samenwerking tussen de landen te ontwikkelen. Op die manier kan de handel met de nabijgelegen landen Australië en Nieuw-Zeeland toenemen.

"Dit label toont aan dat de groente en fruit volgens bepaalde criteria geteeld zijn", vertelt Jean-Jacques Prothais, teler, en voorzitter van Biocalédonia. "Het geeft ook aan dat de teler rekening houdt met zij omgeving."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.