Sector blijft groeien

Bio-jaaromzet in Italiaanse supermarkten 430 miljoen euro

De bio-markt in Italië blijft groeien. De totale jaaromzet van bio-producten in supermarkten bedroeg 430 miljoen euro. Het jaar eindigde in juni 2010. De verkoop van verwerkte producten is in het eerste half jaar van 2010 met 9 procent gestegen. Hetzelfde geldt voor diverse andere productcategorieën.Op Sana, de internationale beurs voor natuurlijke producten in Bologna (september) onthulde Ismea belangrijke gegevens uit de Italiaanse bio-sector. Ismea is het Italiaanse service-instituut voor de agrarische levensmiddelenmarkt.

Ook Ecor stond op de beurs. Ecor kondigde aan dat hun 260 B'io-winkels hun naam hebben veranderd: ze worden nu Cuorebio - biologisch hart - genoemd. Zij hebben overigens in samenwerking met Novamont nieuwe duurzame salade-verpakkingen ontwikkeld. Deze zijn gemaakt van 'Mater-Bi', die ook werd geïntroduceerd op Sana.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.