De biologische melkveehouder uit west-Wales kon gemakkelijk een aantal factoren noemen die bijdragen aan de 'haperende' vraag naar bio-producten. Het is volgens hem van belang om niet zozeer op 'biologisch' te focussen, maar juist op 'duurzaam'.

"We moeten niet teveel over onszelf praten als biologische boeren, omdat dit ons zou onderscheiden van de rest van de agrarische gemeenschap. We moeten onszelf zien als boeren die besloten hebben om biologisch te gaan werken, omdat dit de juiste keuze was en omdat de bio-methoden zorgen voor harmonie."
"De vraag naar bio-geproduceerd voedsel nam snel toe, dit is de afgelopen tijd echter gaan haperen. Een reden hiervoor is volgens mij dat we de conventionele landbouwgemeenschap tegen het hoofd hebben gestoten. Dit door voortdurend te zeggen dat wij gelijk hebben en dat zij verkeerd handelen. Ook de media is de laatste jaren niet meer 'verliefd' op bio."
"De grootste kloof is mogelijk veroorzaakt door het feit dat een heleboel mensen niet echt begrijpen wat de bio- of duurzame productie inhoudt. En de economische recessie speelt natuurlijk ook een grote rol. Belangrijk is dat we niet alleen bio-ambassadeurs worden, maar dat we juist de nadruk gaan leggen op duurzame landbouwsystemen."