Krijgt hiervoor ITAS Green Award 2010

C1000 beloond voor terugdringen CO2-uitstoot vrachtwagens

Supermarktketen C1000 heeft de ITAS Green Award 2010 gewonnen. C1000 ontving deze prijs omdat er structurele stappen worden genomen om de CO2 uitstoot van de vrachtwagens terug te dringen. De ITAS Green Award werd dit jaar door het Eindhovense Idee Systems in het leven geroepen. De bedoeling is om op een positieve manier nog meer nadruk te leggen op de noodzaak tot het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen als CO2.

Jaap de Hoop, Hoofd Supply Chain Strategie: "Wij zijn al sinds de jaren negentig bezig om de uitstoot van CO2 van onze vrachtwagens terug te dringen. Zo zorgt onder andere het analyseren van onze tachografen ervoor dat we inzicht krijgen in het rijgedrag van onze chauffeurs. Door hier intern aandacht voor te hebben zie je dat we de uitstoot in 2009 met 9.000 ton terug hebben kunnen dringen. Een groot compliment aan onze chauffeurs is dan ook zeker op zijn plaats. Zij hebben ervoor gezorgd dat wij deze prijs in ontvangst hebben kunnen nemen."

Bron: FoodHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.