Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vooral speciaalzaken leveren fors in

Omzet voedingswinkels in augustus met 1,4 procent gedaald

In augustus 2010 heeft de detailhandel 0,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen waren 1,0 procent hoger, het volume was 0,5 procent lager. De omzetontwikkeling is echter negatief beïnvloed door de samenstelling van koopdagen, die in augustus 2010 minder gunstig was dan in augustus 2009. Na correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op ruim 2 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in augustus 1,4 procent minder omzet dan een jaar geleden (niet gecorrigeerd). De prijzen lagen 1,2 procent hoger. Het volume was 2,6 procent lager. De omzet van de supermarkten daalde met 0,6 procent. De prijzen stegen met 1,1 procent en het volume daalde met 1,7 procent.

De omzetontwikkeling in speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen vertoont met 7,2 procent de grootste daling ten opzichte van het augustus 2009.

Klik hier voor meer cijfers.Publicatiedatum: