Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse tekstschrijfster wil graag voor bio-sector aan de slag

'Ik wil iets doen waar ik achter sta'

Tholen – Bea Möllers heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het schrijven en vertalen van teksten. De native Duitse wil graag uitsluitend voor de bio-sector gaan werken. "Nu de biosector zo aantrekt, hoopt ik dat ik hierdoor volledig voor deze sector aan de slag kan gaan. Vroeger hadden veel bedrijven geen geld om hieraan uit te geven. Nederland maakt nu echt een inhaalslag. Al blijft Duitsland vooroplopen."


Bea's producten op verwendag voor mensen met kanker bij PWN

Haar voorgaande werk gaf geen voldoening. "Zo heb ik meer dan tien jaar voor Justitie gewerkt en in de culturele sector. Dit is echter niks voor mij. Ik wil echt iets doen waar ik achter sta. Tussendoor heb ik wel geprobeerd om in de biologische sector aan de slag te gaan, maar dit blijft erg lastig. Wel maak ik nu vorderingen. Zo mag ik aan de slag voor de BioVak. Ik ga Duitse ondernemingen helpen bij de communicatie."

"Ik kan bijvoorbeeld ook Nederlandse bedrijven ondersteunen bij de stap naar Duitsland. De taalbarrière is voor velen een probleem. Dit kunnen zij niet bolwerken, die raken geblokkeerd wanneer ze Duits moeten spreken. Hier kan ik bij van dienst zijn door ze te coachen."

Bea teelt zelf ook biologisch. "Ik heb een volkstuin met een uitgebreid assortiment geneeskrachtige kruiden. Dit wil er ook zeker naast blijven doen. Tijdens het tuinieren kan ik lekker vrij nadenken over teksten." In haar jeugd was dit anders. "Mijn vader was conventioneel agrariër. Zijn werkwijze stond me van jongs af aan al echt niet aan. Het is me echter nooit gelukt om mijn ouders te overtuigen." Ze nuanceert dit wel. "Wij hebben makkelijk praten, kunnen alles kopen. Na de oorlog was het vooral belangrijk om veel te produceren."


Uitwaaien op het strand na het werk

Ze verdiept zich graag in de techniek van websites en computerprogramma's. "Ook ben ik bij Justitie veel te weten gekomen over regelgeving. Ik ga graag in overleg met bedrijven om te kijken wat ik voor hen kan betekenen."

Bea heeft vorig jaar de tweede prijs binnenland op de 'Idealendag' van Trouw & Greenwish gewonnen. Dit was voor Bellagroen eetbare landschappen voor iedereen.

Klik hier voor het filmpje (vanaf 4:47)

Voor meer informatie:

Bea Möllers
0612 624 616
[email protected]
www.bellaplant.nl