Campagne Kiloknaller beste dierencampagne 2010

De campagne van Wakker Dier tegen de dieronvriendelijke kiloknallers is vanavond op het jaarlijkse Dierenbal gekozen tot beste campagne voor dieren van 2010. Een jury bestaande uit Loretta Schrijver, Jort Kelder en Marianne Thieme verkoos de Wakker Dier campagne en reikte 'de gouden koe' uit.

De kiloknallercampagne maakte al miljoenen consumenten bekend met het dierenleed achter goedkoop vlees. Supermarkten zijn minder gaan kiloknallen en breidden hun diervriendelijker biologisch assortiment uit. Wakker Dier is blij met prijs en ziet hierin een extra reden om met volle kracht door te gaan met de campagne.

Ontwikkeling sinds start kiloknallercampagne:

C1000 is sinds juli weer biologisch vlees in de aanbieding gaan doen als direct gevolg van de campagne. Daarnaast schrapte zij kiloknallers en is minder gaan stunten. AH, Coop en Deen stellen bovenwettige welzijnseisen voor hun varkensvlees. Deen volgde in september. De verwachting is dat anderen gaan volgen. In het algemeen is het aandeel diervriendelijke aanbiedingen het laatste half jaar gestegen van 6 procent naar 10 procent. Supermarkten distantiëren zich publiekelijk van het 'stunten'.

Kijk hier voor meer informatie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven