Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Madal Bal is zowel winkel als groothandel

'Mensen komen vaak voor een praatje'

Tholen -Madal Bal in Den Haag bestaat inmiddels 22 jaar. De biologische supermarkt is opgericht door een groep vrienden uit een meditatiegroep. Ze proberen deze sfeer terug te laten komen in de winkel. "Net even anders, daar gaan we voor", zegt hij enthousiast. Spiritueel leraar Sri Chinmoy heeft de naam Madal Bal bedacht. Dit is Bengaals voor innerlijke kracht.



Bij Madal Bal is een compleet assortiment aan biologische producten te vinden, evenals veel voedingssuplementen en natuurcosmetica. "Het is onwijs leuk om hier te werken. Alle producten hebben een verhaal."



"Mensen komen vaak voor een praatje. We moeten het echt van de vaste klanten hebben." Bij Madal Bal kennen ze veel klanten bij de voornaam. "Veel klanten komen na hun eerste bezoek weer terug. Dat is leuk om te zien." Voor oudere mensen stappen ze ook wel eens op de fiets. "Indien nodig brengen we de producten bij hen thuis, bijvoorbeeld wanneer ze aan bed gebonden zijn."


Medewerkers Pradeep, Bhadrika en Sarah

"Goede service, zie je terug in de omzet. We geven graag advies. Zo komen er ook wel eens mensen die uitbehandeld zijn in de winkel. Zelf heb ik een drogisterijopleiding gedaan. Dit komt hierbij goed van pas." Pradeep merkt dat klanten meer specifieke kennis verwachten. "Ze stellen veel meer vragen dan in een gewone winkel. Dat maakt het ook wel bijzonder."



De Dilmah-thee is een product waar Pradeep trots op is. Dit is de biologische theelijn van Madal Bal. "Wij importeren deze producten zelf. Madal Bal heeft namelijk ook een groothandel, deze is gespecialiseerd in thee-merken. De groothandel is gevestigd in Haarlem. Met deze import proberen we ons toch een beetje te onderscheiden. We bestellen her en der. In Spanje en Engeland bijvoorbeeld. Natuurlijk gaan we hierdoor ook wel eens de boot in. Dan moeten we de producten zelf maar opeten."



Madal Bal levert ook Celestial-thee aan de detailhandel en natuurwinkels. De Taste of Nature-repen die bij de kassa liggen zijn afkomstig uit Canada. "Deze hebben we als groothandel ingekocht en verhandelen we onder meer aan Duitsland, Spanje, Letland, Frankrijk en Griekenland. Ook liggen ze natuurlijk in onze eigen winkel."



Niet alle producten hoeven Skal-gecertificeerd te zijn. "Een goed product zullen we hierom niet weigeren. De Dilmah-thee is ook niet allemaal biologisch. Boeren in Sri Lanka kunnen zich vaak geen certificering veroorloven. Deze projecten zijn zeer ethisch, dat is voor Madal Bal soms nog belangrijker. Dit is echt van en voor de mens."



Er heerst een gemoedelijke sfeer bij Madal Bal. "We staan altijd met drie of meer medewerkers in de winkel. Tussendoor wordt dan onder meer aan de administratie gewerkt. Ook koken we tussen de middag hier en eten we samen."



Voor meer informatie:

Madal Bal
Denneweg 53
2514 CD 'S-GRAVENHAGE
Tel: (070) 365 18 63
info@madalbalshop.com
www.madalbalshop.com