Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actie 'Sparpaket Bio' van Bio Austria

Oostenrijkers mogen zelf prijs bio-groenten bepalen

Honderden Oostenrijkse consumenten hebben al gebruik gemaakt van de actie 'Sparpaket Bio!' van Bio Austria. Zij mogen dan zelf de prijs van hun biologische voedsel bepalen. Men speelt voor taxateur. De geliefde consumentenactie wordt deze maand in de drukst bezochte winkelcentra van Neder-Oostenrijk gehouden.

Onder het motto 'Sparpaket Bio!, leer de waarde en de prijs te bepalen' kunnen inwoners van Neder-Oostenrijk in winkelcentra deelnemen aan een speciale biologische markt. Ze krijgen niet alleen meer informatie over de gezondheid en ecologische waarde van biologisch voedsel, maar mogen ook bepalen tegen welke prijs ze bio-groenten in de boodschappentas stoppen."Dit is een uniek eenmalig initiatief in Oostenrijk", vertelt Karl Erlach, voorzitter van Bio Austria. "Kennis moet de belangrijkste valuta zijn voor de aankoop van voedsel. Belangrijk is dat duidelijk wordt wat bio-productie doet voor de aarde. We willen zoveel mogelijk mensen stimuleren om een gezonde en milieubewuste aankoop te doen. En dit voor eerlijke boerderijprijzen", legt hij uit.

De actie vindt plaats op vier verschillende locaties in de weekenden in oktober. De groente wordt kosteloos aangeboden door Biohof Adamah. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.