Test slim laadsysteem elektrisch rijden

Smart Charging-project van start

Deze maand start het Smart Charging-project om het eerste slimme laadsysteem voor elektrisch rijden te testen. De betrokken organisaties kijken daarbij ook naar het gebruikersgedrag voor elektrische auto's.

Het project, gesubsidieerd door Provincie Brabant, is een samenwerkingsverband tussen netbeheerder Enexis, dienstverlener voor elektrisch rijden Better Place en ingenieursbureau Oranjewoud. De drie organisaties hopen met Smart Charging een nieuwe trend te zetten in duurzaam rijden.

Het eerste slimme laadsysteem voor elektrische auto's is gebaseerd op vraag en aanbod. De gebruiker maakt met energieleverancier Enexis een prijsafspraak die afhankelijk is van het tijdstip waarop de auto wordt opgeladen. Zo zal bij opladen rond de daluren in de nacht, wanneer er weinig verkeer is en dus meer capaciteit in het netwerk, de prijs aanzienlijk lager liggen dan bij opladen tijdens de avondspits.

Het onderzoek gebruikt vijftien oplaadpunten van stichting E-laad, een initiatief van de samenwerkende Nederlandse netbeheerders om elektrisch rijden op de kaart te zetten. De stichting wil de komende drie jaar 10.000 oplaadpunten plaatsen door heel Nederland en die gebruiken voor 'Smart Charging'.

Bron: Technisch Weekblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.