Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elektrisch aangedreven schip met bio-etenswaren

Duurzaam voedseltransport over water van start

Gisteren vond in Amsterdam het eerste echte duurzame voedseltransport over water plaats. Duurzaam qua transport, het gloednieuwe elektrisch aangedreven schip van Mokum Mariteam, en duurzaam qua lading: biologische en regionale etenswaren. Een groot deel van deze waren is afkomstig van Vroegop-Windig en verantwoorde visleverancier Jan van As, allebei gevestigd op het hoofdstedelijke Food Center. De timing van deze primeur is zorgvuldig gekozen, samenvallend met de landelijke Week van de Smaak die volledig draait om vers, seizoens- en streekgebonden voedsel.

Vriendelijke Keukens

Bestemming van het 'schone schip met schone waren' is een zestal 'Vriendelijke Keukens'; restaurants en cateraars die graag zoveel mogelijk met dier- en milieuvriendelijke ingrediƫnten werken. Zo voert de vaarroute langs de restaurants Fifteen, Star Ferry, het Lloyd Hotel, Hemelse Modder, Siere 'De Smaken van Dichtbij' Cateraars en Amsterdams oudste biologische restaurant De Waaghals.

Om deze 'duurzame proefvaart' een extra feestelijk accent te geven, ontving Piet Boogert, General Manager van het Lloyd Hotel, rond 11.00 uur een speciale 'biologische bestelling'.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan uitbreiding van de duurzame leveringen over water. Vertrekpunt daarbij is de onlangs door Mokum Mariteam verworven op- en overslaglocatie op het Food Center. Voor uitbreiding van de leveringen wordt nauw samen gewerkt met Stichting Vriendelijke Keukens en leveranciers op het terrein van het Food Center, zoals Vroegop-Windig en De Kweker. Maar ook leveringen van andere partijen behoren tot de mogelijkheden, inclusief niet-voedselgerelateerde artikelen.

Bron: Transport-online

Publicatiedatum: