Vriendelijke Keukens
Bestemming van het 'schone schip met schone waren' is een zestal 'Vriendelijke Keukens'; restaurants en cateraars die graag zoveel mogelijk met dier- en milieuvriendelijke ingrediënten werken. Zo voert de vaarroute langs de restaurants Fifteen, Star Ferry, het Lloyd Hotel, Hemelse Modder, Siere 'De Smaken van Dichtbij' Cateraars en Amsterdams oudste biologische restaurant De Waaghals.Om deze 'duurzame proefvaart' een extra feestelijk accent te geven, ontving Piet Boogert, General Manager van het Lloyd Hotel, rond 11.00 uur een speciale 'biologische bestelling'.
De komende maanden wordt hard gewerkt aan uitbreiding van de duurzame leveringen over water. Vertrekpunt daarbij is de onlangs door Mokum Mariteam verworven op- en overslaglocatie op het Food Center. Voor uitbreiding van de leveringen wordt nauw samen gewerkt met Stichting Vriendelijke Keukens en leveranciers op het terrein van het Food Center, zoals Vroegop-Windig en De Kweker. Maar ook leveringen van andere partijen behoren tot de mogelijkheden, inclusief niet-voedselgerelateerde artikelen.
Bron: Transport-online