Bio-winkel houdt open dag

Groente en zo… viert zaterdag vijftienjarig bestaan

De winkel van Groente en zo… pakt aanstaande zaterdag groots uit. Op 26 september namelijk viert de winkel haar 15-jarig bestaan en houdt de biologische winkel een open dag. Dit jaar komt eigenaar Maarten Dijkstra met heel veel aanbiedingen: "We hebben een aantal producten groot ingekocht en een aantal mooie aanbiedingen voor deze dag gemaakt."

Er zal ook veel te beleven zijn op de open dag, zo komt de biologische bakker persoonlijk langs. "Sinds kort zijn we exclusief dealer van Ferrari pizzaovens, een echt Italiaans thuisoventje waarmee je in vijf minuten een professionele steenovenpizza bakt", wijst Maarten op het witte oventje die naast de winkel staat: "Deze kan uitgebreid worden getest door zelf een pizza te bakken. Verder is er een kookdemonstratie op het 'Big Green Egg' en kan kennis worden gemaakt met de landgoedkazen van Heerlijkheid Mariënwaerdt", aldus Maarten. Ook ruimt de winkel zijn wijnkelder op en hebben ze onder andere stroopwafels en sappen in de aanbieding.

Buiten een feestelijke open dag zal 25 september ook de dag zijn waarop Groente en zo… de eerste Transition Town winkel van Nederland opent. Transition Town is een beweging die probeert om vast vooruit te denken over een wereld zonder olie. "In de Transition Town hoek in de winkel zullen alleen maar producten liggen die binnen een straal van dertig kilometer om de winkel heen geproduceerd zijn. Alle producten zijn natuurvriendelijke en biologisch geproduceerd." Omdat het vaak om kleinschalig projecten gaat zit er alleen niet op alle producten een Skal-keurmerk waarmee het gegarandeerd biologisch is. Volgens Maarten is dat geen probleem: "Omdat ik de producten alleen uit de buurt betrek, ken ik alle telers persoonlijk. Ik weet dat ze biologisch werken. Een Skal certificaat kost echter heel veel geld. Dat is voor dat soort kleine projecten niet op te brengen."

Groente en zo… is te vinden aan het Moleneinde nr 17 in Dwingeloo. Voor meer informatie: www.groente-enzo.nl of 0521-598574.

Bron: Het Weekblad Da's Mooi
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.