Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sector groeit enorm

Programma Nationale Biologische Week in Australië bekend

Het programma van de Australische 'National Organic Week' is bekend. Het thema is: 'Be Organic: Taste the Difference, Feel the Difference, Make a Difference'. Tijdens deze week wordt de groeiende biologische sector in Australië gevierd. De sector behoort tot de snelst groeiende industrieën van het land. De National Organic Week vindt plaats van 1 tot 10 oktober.



De nationale biologische week wordt georganiseerd door het 'Centre for Organic & Resource Enterprises' (Core) en 'Biological Farmers of Australia' (BFA). "We leven in een tijdperk waarin mensen keuzes willen in hun voedsel en een verschil willen maken voor hun eigen gezondheid, die van hun gezinnen, de gemeenschap en het milieu", zegt Eric Love, voorzitter van Core. "Dit jaar is het thema gericht op het concept om het verschil te ervaren wanneer je voor biologisch kiest. Biologisch wordt steeds meer mainstream en wij omarmen de industrie als nooit tevoren. Nu is het zaak om het bewustzijn van de voordelen van biologische producten en -landbouw te vergroten."

"We verwachten dat Australië de ontwikkelingen in de EU en in de VS de komende jaren zal gaan inhalen. Dit zou ten minste verdrievoudiging van de waarde van de biologische industrie beteken", zegt Andrew Monk, directeur van de BFA en co-auteur van het Australische Organic Market Report 2010. Hij ziet ook een toename in het aanbod van biologische alcoholische dranken en een diversificatie in het aanbod van biologische lifestyle-producten.

Klik hier om naar de website van de National Organic Week te gaan.