Koreaanse markt blijft tot en met 2012 open voor bio-producten VS

De Organic Trade Association, OTA, is verheugd met het besluit van het Koreaanse Ministerie MIFAFF om de huidige etiketteringvoorschriften voor de import tot 31 december 2012 te verlengen. Hierdoor blijft het mogelijk voor Amerikaanse bedrijven om biologische voedingsproducten naar Korea te exporteren. "Dit is geweldig nieuws, zeker gezien het huidige economische klimaat. Per jaar exporteert de VS voor ongeveer 55 miljoen dollar naar Korea, dit zorgt ervoor dat deze handel gewoon door kan gaan", zei directrice Christine Bushway van OTA.

"Dit geeft de Amerikaanse biologische sector het vertrouwen om haar productlijnen en verkoopstrategie├źn voor het eerst sinds 2008 uit te breiden", hieraan voegt ze ook toe dat de beschikking bijdraagt tot het behalen van de doelstelling van President Obama om de Amerikaanse export van landbouwproducten te verhogen.

De biologische sector had, via de OTA en de US Department of Agriculture (USDA) verzocht tot verlenging van de etiketteringsplicht, anders zouden deze namelijk aan het eind van 2010 ingetrokken worden. Onder meer de Amerikaanse ambassade in Korea is betrokken geweest bij de beslissing.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.