Milieudefensie en Solidaridad doen dit voor de dertiende keer

Volgende week starten de EKO-tellingen

Milieudefensie en Solidaridad starten binnenkort voor de dertiende keer de EKO-tellingen. Hierbij worden supermarkten uitgekamd op zoek naar biologische en fairtrade producten. Op 24 augustus zal in een Plus supermarkt de aftrap worden gegeven. Vervolgens zullen meer dan 160 vrijwilligers in heel Nederland gedurende vijf weken tellingen verrichten.

De supermarktfilialen met de meeste biologische en fairtrade producten slepen op 4 november respectievelijk de EKO-Award 2010 en de Fair Trade-Award 2010 in de wacht. Daarnaast worden op die dag alle uitslagen bekend gemaakt op www.ekotellingen.nl. Door de meerjarige aanpak van de EKO-tellingen is het mogelijk om ook de lange termijn trends in het aanbod van biologische en fairtrade producten inzichtelijk te maken.

Milieudefensie en Solidaridad zijn ervan overtuigd dat een ruim aanbod cruciaal is voor een groeiende verkoop van biologische en fairtrade producten. Met de tellingen houden de organisaties de vinger aan de pols van de supermarkten. Toezeggingen om het assortiment in deze artikelen te vergroten, worden aan de hand van de resultaten getoetst.

Bron: FoodHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.