Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duluth's Whole Foods Co-op viert 40ste verjaardag

Whole Foods geeft tips om met biologisch tijd en geld te besparen

In een economie waarin het noodzakelijk is om geld te besparen, zijn mensen vaak geneigd om het idee van het creƫren van biologische gekookte maaltijden naar de achtergrond te schuiven. Dit gaat natuurlijk wel knagen aan hun geweten. Toch kan er een evenwicht tussen de twee worden bereikt.



Zo krijgen mensen in de winkel van Whole Foods in Duluth namelijk tips over hoe zij biologisch kunnen eten en koken en daarbij zowel tijd als geld kunnen besparen. De winkel viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en biedt een overvloed aan middelen om zowel leden als niet-leden wegwijs te maken op de soms intimiderende en vaak verwarrende biologische markt. Whole Foods in Duluth biedt het hele jaar door lessen aan over onder meer glutenvrij koken en biologische brood bakken. Dit is onderdeel van de 'Eat Local Challenge'.

Er zitten vele voordelen aan biologisch, maar een van de belangrijke voordelen is de smaak. "We werken voornamelijk met veel lokale leveranciers", zegt Shannon Szymkowiak van Whole Foods. "In ons beleid zijn de lokale biologische producten eerste keus. Op het seizoenshoogtepunt is bijna driekwart van de producten afkomstig van lokale leveranciers." Ze voegt eraan toe dat de meeste mensen nog steeds denken dat biologisch kopen en koken te duur en tijdrovend is. "In werkelijkheid zijn het besparen van tijd en geld juist de twee belangrijkste voordelen die mensen halen uit het leren koken."

16-08-10