Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arla Foods gaat bewuster om met CO2-uitstoot leveringen

Arla Foods Nederland berekent sinds vandaag de CO2-uitstoot op het gebied van het transport voor iedere levering en vermeldt dit op de vrachtbrief.

Men wil op deze wijzer afnemers stimuleren om bestellingen te bundelen zodat de transportkilometers, het brandstofverbruik en dus de hoeveelheid CO2 worden verminderd. Men gebruikt als eerste zuivelbedrijf het Green Order concept van het Connekt-programma Duurzame Logistiek. Arla Foods Nederland wil in 2020 klimaatneutraal zijn op het gebied van verpakkingen, productie en transport. In de periode 2005-2009 heeft Arla naar eigen zeggen de CO2-uitstoot daarvan al teruggebracht met 23 procent. Op basis van haar CO2-doelstellingen voor 2012 heeft de zuivelonderneming onlangs de Lean and Green Award ontvangen in het kader van het Connekt-programma Duurzame Logistiek.

Coöperatie

Arla Foods Nederland telt 440 medewerkers en bestaat uit twee onderdelen: Arla Foods B.V. voor dagverse zuivel uit Nijkerk en Arla Foods amba voor de kaasspecialiteiten uit Scandinavië. De missie is: 'Natuurlijke zuivelproducten voor iedereen bereikbaar maken'. Arla Foods Nederland is naar eigen zeggen nummer 2 in de Nederlandse markt voor dagverse zuivel. Het bedrijf voert merken als Friesche Vlag, Arla, Milk & Fruit, Breaker, Apetina en Castello. Naast merkproducten levert Arla Foods Nederland zuivel voor huismerken. De onderneming is onderdeel van Arla Foods, een zuivelcoöperatie van 8000 melkveehouders in Zweden en Denemarken en de grootste producent van biologische zuivel in de wereld.

Bron: TTM, Arla, 16-08-10

Publicatiedatum: