Winkels in New York promoten Fairtradecitrus uit Zuid-Afrika

Als onderdeel van het 'Harvest of Hope'-programma promoten voedingswinkels in Manhattan deze week Fairtrade citrus uit Zuid-Afrika. Zestien winkels in New York zullen meedoen aan het promotieprogramma dat ontwikkeld is door 350 telers van de WCCPF aan de Westkaap van Zuid-Afrika.

Het programma ondersteunt diverse opleidings-, training- en gezondheidsinitiatieven en wordt tevens ondersteund door de wijnproducenten en druiventelers. Volgens Gerrit van der Merwe, voorzitter van het citrustelersforum, is dit programma mogelijk gemaakt door de sterke groei die de Zuid-Afrikaanse citrusindustrie de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. "De citrusexport naar de VS begon in 1999 met 500 ton, dit jaar wordt er 40.000 ton geexporteerd", zegt hij. "Deze groei zorgt ervoor dat WCCPF-leden dit programma kunnen initiëren waarmee de economische situatie van hun werknemers verbeterd kan worden.

16-08-10


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.