Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buggenumse schoolkinderen tuinieren op ecologische wijze

De leerlingen van de Antoniusschool in Buggenum hebben onlangs een officiƫle erkenning gekregen voor een speciaal schooltuinproject. In dit project staat ecologisch tuinieren met respect voor de natuur centraal. Het 'keurmerk ecologisch tuinieren' werd op vrijdag 16 juli uitgereikt door wethouder Janssen van de gemeente Leudal.

Zes jaar geleden startte de Antoniusschool het pilot-project 'Schooltuinen', begeleid door leden van de vereniging VELT (Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze). Ecologisch tuinieren betekent bijvoorbeeld planten laten groeien zonder het gebruik van kunstmest maar bemesting met compost. Het pilot-project heeft zijn vruchten afgeworpen en loopt momenteel ook op verschillende andere scholen in de gemeente Leudal.

In Buggenum wordt nu al zo'n 6 jaar iedere vrijdagmiddag door kinderen in lesverband en onder begeleiding van een aantal ouders getuinierd. Alleen met compost en combinatieteelt groeien er sla, prei, wortelen, tuinbonen met daartussen bloemen die het geheel een prachtig aanzicht geven. Omdat de kinderen de doelstellingen van VELT consequent hebben toegepast vond VELT Leudal het terecht dat dit schooltuinproject een keurmerk ecologisch tuinieren verdient.

Bron: Limburgse Courant, 23-07-10
Publicatiedatum: