
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
17 september, Brabanthallen Den Bosch
Beter Eten Congres 2010
Nederlanders kiezen meer en meer voor voedsel dat beter voor hen is. Eten dat een gevoel oproept, herkenbaar, authentiek en heerlijk is. Bijna een kwart van de consumenten koopt al daadwerkelijk dat betere eten. Eten waarvan iedereen profiteert. De consument, omdat het gezonder is. Het milieu, omdat het beter is voor grond, gewas en dier. En de producent/verwerker, omdat hij er een betere prijs voor krijgt.
Beter Eten is een krachtige marktontwikkeling die aansluit op de maatschappelijke vraag naar duurzaam en lekker eten en niet alleen gedreven wordt door kostenminimalisatie. Beter Eten geeft volop ruimte aan het vakmanschap van de primaire producent, de verwerkers en de spelers verderop in de keten. Zonder daarbij de economische winst uit het oog te verliezen. Het motto is: Een betere prijs voor betere kwaliteit.
Ieder van u is op eigen wijze bezig met de verbetering van de marktpositie door goed leverancierschap, regionale organisatie en samenwerking, webwinkelen en eigen boerderijwinkels. Beter Eten biedt allerlei extra mogelijkheden, juist aan de biologische boer en tuinder die dichtbij de consument staat en puur produceert, om het eigen marktbereik te vergroten en versterken.
Bron: ZLTO
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij
- 2023-03-02 3 maart: Studiedag vrije veredeling versus F1-hybride en CRISPR-Cas
- 2023-02-24 Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023