Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 september, Brabanthallen Den Bosch

Beter Eten Congres 2010

Spreekt het perspectief van Beter Eten u aan? Noteer dan 17 september 2010 in uw agenda en meldt u aan. U bent dan van harte welkom op het Beter Eten Congres 2010 in de Brabanthallen in Den Bosch. Op het congres treft u partijen uit de hele agrofoodketen: van producenten en verwerkers tot retailers en vertegenwoordigers van de horeca. Aanmelden kan via www.betereten2010.nl/congres.

Nederlanders kiezen meer en meer voor voedsel dat beter voor hen is. Eten dat een gevoel oproept, herkenbaar, authentiek en heerlijk is. Bijna een kwart van de consumenten koopt al daadwerkelijk dat betere eten. Eten waarvan iedereen profiteert. De consument, omdat het gezonder is. Het milieu, omdat het beter is voor grond, gewas en dier. En de producent/verwerker, omdat hij er een betere prijs voor krijgt.

Beter Eten is een krachtige marktontwikkeling die aansluit op de maatschappelijke vraag naar duurzaam en lekker eten en niet alleen gedreven wordt door kostenminimalisatie. Beter Eten geeft volop ruimte aan het vakmanschap van de primaire producent, de verwerkers en de spelers verderop in de keten. Zonder daarbij de economische winst uit het oog te verliezen. Het motto is: Een betere prijs voor betere kwaliteit.

Ieder van u is op eigen wijze bezig met de verbetering van de marktpositie door goed leverancierschap, regionale organisatie en samenwerking, webwinkelen en eigen boerderijwinkels. Beter Eten biedt allerlei extra mogelijkheden, juist aan de biologische boer en tuinder die dichtbij de consument staat en puur produceert, om het eigen marktbereik te vergroten en versterken.

Bron: ZLTO
Publicatiedatum: