Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: planten van Bellaforta bijzonder populair

Het Oostenrijkse tuincentrum Bellaflora heeft dit seizoen al meer dan een half miljoen biologische planten verkocht. Het biologisch assortiment bestaat onder meer uit biologische groente- en fruitplanten, biologische kruiden, biologische aarde (meststoffen). "Ons assortiment van biologische producten wordt steeds populairder in Oostenrijk, vooral onder milieubewuste consumenten. De vraagstijging overtreft onze verwachtingen", aldus directeur Alois Wichtl van Bellaflora.

Dit jaar zijn al meer dan 620.000 bio-seizoensplaten verkocht. Dat betekent een enorme stijging ten opzichte van voorgaande jaren en toont aan dat de grenzen nog lang niet bereikt zijn. Vooral de samenwerking met de Oostenrijkse vereniging 'Arche Noah' heeft geleid tot een enorm verkoopsucces, in de eerste helft van dit jaar verkocht Bellaflora tot dusver 60.000 Paprika- en tomatenplanten onder deze naam.

Om in te spelen op het barbecueseizoen zet Bellaflora extra in op biologische kruiden en specerijen die gebruikt kunnen worden bij de bereiding van gezonde maaltijden. Bellaflora biedt in totaal 50 verschillende biologische kruiden aan.

15-07-10