Dekamarkt laat consument klimaatvriendelijke agf kiezen

Wist u dat uw keuzes voor groente en fruit van invloed zijn op het milieu en het klimaat? De teeltwijze en het vervoer van groente en fruit zorgen voor CO2 uitstoot. Om dit tot een minimum te beperken kunt u het beste Hollandse groente en fruit van het seizoen kiezen. DekaMarkt heeft een boekje gemaakt, in samenwerking met Milieu Centraal, die u helpt bij deze keuze.

Groente en fruit van het seizoen

Tot halverwege de vorige eeuw aten we in Nederland alleen groente en fruit van het seizoen. Kropsla in de zomer en peen in de winter. Maar tegenwoordig komt het voedsel uit alle windstreken. Producten die van ver komen hebben een hoge klimaatbelasting omdat ze bijvoorbeeld met het vliegtuig zijn vervoerd. Daarnaast is ook het telen van groente en fruit in een kas een aanslag op het milieu. U kunt dus beter groente en fruit van het seizoen kiezen.

Bewuste keushttp://www.agf.nl/nieuws/2010/0706/deka.gif

DekaMarkt heeft in samenwerking met Milieu Centraal een boekje ontwikkeld. Zo wordt uw keuze voor groente en fruit van het seizoen eenvoudiger. Milieu Centraal is een landelijke organisatie die consumenten praktische en betrouwbare milieu-informatie biedt.

In het boekje staat per seizoen aangegeven welke groente en fruit klimaatvriendelijk zijn. Het boekje ligt voor u klaar in al onze winkels en kunt u hier downloaden.

Voordelen

Niet alleen het milieu en het klimaat hebben voordelen bij uw keuze voor groente en fruit van het seizoen. Seizoensproducten zijn veel verser, lekkerder en zitten vol vitaminen. Ook zijn seizoensproducten voordeliger omdat het minder geld kost om de producten te telen en te vervoeren.

02-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.