Vooral groenten populair

Belgische bioproductenmarkt met 12 procent gegroeid

De Belgische markt van de bioproducten is met 12 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau GfK. Daarbij wordt opgemerkt dat meer dan acht gezinnen op de tien tijdens de voorbije twaalf maanden minstens één keer biologische producten hebben gekocht.

Inmiddels is 17 procent van de Belgische gezinnen een zeer regelmatige verbruiker van bioproducten, hoewel deze sector in totaal slechts 1,2 procent van de gezinsuitgaven vertegenwoordigt. Er wordt aan toegevoegd dat ook steeds meer producenten op de biomarkt actief worden. Op één jaar tijd is het aantal beschikbare bioproducten in de winkelrekken met bijna een kwart gestegen. Bij bioproducten zijn vooral groenten populair bij de Belgische consument (50 procent). Daarna volgen zuivelproducten (30 procent) en fruit (28 procent).
 
Bron: Express.be, 13-06-10
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.