Omzet biologisch in supermarkten met 11,4 procent gestegen in eerste kwartaal

De omzet in biologische producten van de supermarkten is in het eerste kwartaal van 2010 met 11,4 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.

Het aantal biofans stijgt gestaag. 1 op de 7 huishoudens houdt er nu rekening mee. Slechts 3 procent van de Nederlandse huishoudens is onvoorwaardelijk fan van biologisch. Vooral alleenstaanden (jong/oud) en de huishoudens in de grote steden zijn biofans, terwijl de gezinnen ondervertegenwoordigd zijn (meer prijsgevoelig). Mede door de aandacht voor biologisch weten Albert Heijn, Plus en Dirk extra omzet te genereren in vergelijking met het potentieel van hun klantenkring.

In het 1e kwartaal van 2010 heeft 57 procent van de huishoudens biologische producten gekocht en steeg de omzet met ruim 11 procent. Er was vooral groei in de assortimentsgroepen vlees/gevogelte/vis, wijn, soepen en boterhambeleg.

Bron: FoodHolland, 03-06-10 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.