Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Horecava 2018

"Ivo Noij (rechts) van Lisimo liet de bezoekers de nieuwe bacilicum mayonaise proeven tijdens de Horecava. "Het is een leuke en drukke beurs en we krijgen enthousiaste reacties op onze pesto's en tapenades", aldus Ivo."
"Ivo Noij (rechts) van Lisimo liet de bezoekers de nieuwe bacilicum mayonaise proeven tijdens de Horecava. "Het is een leuke en drukke beurs en we krijgen enthousiaste reacties op onze pesto's en tapenades", aldus Ivo."
Nigel Siebelink staat hier bij een deel van het assortiment van Driessen Food.
Nigel Siebelink staat hier bij een deel van het assortiment van Driessen Food.
Christian Koning, Manon Kooijman en Jöran Douma introduceerden de nieuwe biologische bolognese saus van HENRI tijdens de horecava.
Christian Koning, Manon Kooijman en Jöran Douma introduceerden de nieuwe biologische bolognese saus van HENRI tijdens de horecava.
Denise Ingram presenteerde het biologische assortiment van Vlaamsch Broodhuys. Ze trakteerden de bezoekers onder andere op vers biologisch brood belegd met buikspek.
Denise Ingram presenteerde het biologische assortiment van Vlaamsch Broodhuys. Ze trakteerden de bezoekers onder andere op vers biologisch brood belegd met buikspek.
"Carlien Schilder van de Bettinehoeve staat al een aantal jaren op de Horecava. "Na 35 jaar zijn we nog steeds groeiende en blijven we altijd in ontwikkeling, dat vind ik toch bijzonder", zo vertelt Carlien."
"Carlien Schilder van de Bettinehoeve staat al een aantal jaren op de Horecava. "Na 35 jaar zijn we nog steeds groeiende en blijven we altijd in ontwikkeling, dat vind ik toch bijzonder", zo vertelt Carlien."
"Doreen Westphal van Botanic Bites introduceerde tijdens deze horecava de nieuwe zeewier- en tomatenburger, maar ook bijvoorbeeld een chipolataworstje met oesterzwammen (gemaakt van de voetjes van de paddenstoelen). "Niet alleen een biologische manier, maar ook zeker duurzame manier van voeding produceren", zo zegt Doreen."
"Doreen Westphal van Botanic Bites introduceerde tijdens deze horecava de nieuwe zeewier- en tomatenburger, maar ook bijvoorbeeld een chipolataworstje met oesterzwammen (gemaakt van de voetjes van de paddenstoelen). "Niet alleen een biologische manier, maar ook zeker duurzame manier van voeding produceren", zo zegt Doreen."
"Bas Blokland van Biokaas Kinderdijk is enthousiast over de Horecava "De horeca is opzoek naar kwaliteit en het verhaal erachter, en dat kunnen wij bieden", zo vertelt Bas."
"Bas Blokland van Biokaas Kinderdijk is enthousiast over de Horecava "De horeca is opzoek naar kwaliteit en het verhaal erachter, en dat kunnen wij bieden", zo vertelt Bas."
"Op de foto Nieck Welschen die ons vertelt dat Carl Siegert een nieuw brood heeft gelanceerd met de naam Oldenheimer. "Het is 100% volkoren brood met diverse zaadsoorten erin verwerkt, de broden zijn er in twee vormen: plateel en gedraaid. Oldenheimer is gebaseerd op de televisie serie de 12 van Oldenheim, welke is opgenomen in Harmelen", aldus Nieck."
"Op de foto Nieck Welschen die ons vertelt dat Carl Siegert een nieuw brood heeft gelanceerd met de naam Oldenheimer. "Het is 100% volkoren brood met diverse zaadsoorten erin verwerkt, de broden zijn er in twee vormen: plateel en gedraaid. Oldenheimer is gebaseerd op de televisie serie de 12 van Oldenheim, welke is opgenomen in Harmelen", aldus Nieck."
"Gé Sluijs en Bertwin van Vulpen vertegenwoordigen LEBO. Zij laten de bezoekers kennis maken met de nieuwste trend, welke is overgekomen uit Azië. Niet biologisch, maar wel bijzonder: namelijk de kaasthee. Het is (vaak) koude thee met daarop een laag schuimende roomkaas, afgemaakt met een topping zoals bijvoorbeeld, chocolade, zoute caramel of fruitsmaken. "De drank wordt enthousiast en positief ontvangen. We verwachten dat het de hit van deze zomer gaat worden", aldus Bertwin."
"Gé Sluijs en Bertwin van Vulpen vertegenwoordigen LEBO. Zij laten de bezoekers kennis maken met de nieuwste trend, welke is overgekomen uit Azië. Niet biologisch, maar wel bijzonder: namelijk de kaasthee. Het is (vaak) koude thee met daarop een laag schuimende roomkaas, afgemaakt met een topping zoals bijvoorbeeld, chocolade, zoute caramel of fruitsmaken. "De drank wordt enthousiast en positief ontvangen. We verwachten dat het de hit van deze zomer gaat worden", aldus Bertwin."
Henk Harkink en Julia Schaap vertegenwoordigen Hevel. Zij laten de bezoekers zien hoe klanten met hun vacuümzakken verderving tegen kunnen gaan.
Henk Harkink en Julia Schaap vertegenwoordigen Hevel. Zij laten de bezoekers zien hoe klanten met hun vacuümzakken verderving tegen kunnen gaan.
Mariël van dan Oord en Jorg de Jong vertegenwoordigen DeJong Cheese op de horecava. Zij laten de bezoekers kennis maken met hun assortiment door te laten proeven.
Mariël van dan Oord en Jorg de Jong vertegenwoordigen DeJong Cheese op de horecava. Zij laten de bezoekers kennis maken met hun assortiment door te laten proeven.
"Thijs Offermeijer en Glenn Middelhof laten het assortiment van Tlant zien. "Wij hebben een groot biologisch assortiment en willen laten zien dat biologisch ook hip kan zijn", aldus Glenn en Thijs."
"Thijs Offermeijer en Glenn Middelhof laten het assortiment van Tlant zien. "Wij hebben een groot biologisch assortiment en willen laten zien dat biologisch ook hip kan zijn", aldus Glenn en Thijs."
"Henk en Rosita van Hamersveld van Eicom staan al meerdere jaren op deze beurs. "Het is een goede beurs, met veel bezoekers", zo zegt Henk."
"Henk en Rosita van Hamersveld van Eicom staan al meerdere jaren op deze beurs. "Het is een goede beurs, met veel bezoekers", zo zegt Henk."
Linda Coert en Mark van Dongen vertellen over de nieuwe producten van 2Food. Nieuw tot het assortiment behoren nu vitamine shots, gefermenteerde dranken in biologische afbreekbare verpakking en 'raw bite' repen. Daarnaast is ook de stand geheel duurzaam.
Linda Coert en Mark van Dongen vertellen over de nieuwe producten van 2Food. Nieuw tot het assortiment behoren nu vitamine shots, gefermenteerde dranken in biologische afbreekbare verpakking en 'raw bite' repen. Daarnaast is ook de stand geheel duurzaam.
Een deel van het uitgebreide assortiment van 2Food.
Een deel van het uitgebreide assortiment van 2Food.
Ook Van der Sterre uit Bodegraven was van de partij. De kaas op de foto is niet biologisch, maar het bedrijf voert diverse biologische kazen onder het label Landana Organic. Op de foto laat Marla de Bruyker een kaas zien gemaakt van Jersey melk.
Ook Van der Sterre uit Bodegraven was van de partij. De kaas op de foto is niet biologisch, maar het bedrijf voert diverse biologische kazen onder het label Landana Organic. Op de foto laat Marla de Bruyker een kaas zien gemaakt van Jersey melk.
Gaetano Mangione vertelt over de azijn van Ediks. Het is een zachte azijn die geen azijn mag heten, met een hoge concentratie vers product.
Gaetano Mangione vertelt over de azijn van Ediks. Het is een zachte azijn die geen azijn mag heten, met een hoge concentratie vers product.
Manfred Lukkezen staat hier voor het biologische assortiment van Verstegen Spices & Sauces.
Manfred Lukkezen staat hier voor het biologische assortiment van Verstegen Spices & Sauces.
"Sascha de Lint van Greenage hier samen met Arina van Leenen van Betuws wijndomein op de foto. "Het is een leuke en drukke beurs. Hiernaast wordt gekookt en dan worden de ingrediënten door de koks geselecteerd uit diverse aanwezige stands. Alle koks hebben tot nu toe al gekookt met minimaal één product uit ons assortiment, dus dat is heel leuk", zo vertelt Sascha."
"Sascha de Lint van Greenage hier samen met Arina van Leenen van Betuws wijndomein op de foto. "Het is een leuke en drukke beurs. Hiernaast wordt gekookt en dan worden de ingrediënten door de koks geselecteerd uit diverse aanwezige stands. Alle koks hebben tot nu toe al gekookt met minimaal één product uit ons assortiment, dus dat is heel leuk", zo vertelt Sascha."
Boerderijs introduceerd twee nieuwe varianten van het fruitboertje, namelijk sinaasappel en peer/appel. Vanaf maart komt de nieuwe verpakking in de schappen. Hier op de foto: Kamiel Mallens, Anja van de Kar, Gaby van de Kar en Pepijn Segers.
Boerderijs introduceerd twee nieuwe varianten van het fruitboertje, namelijk sinaasappel en peer/appel. Vanaf maart komt de nieuwe verpakking in de schappen. Hier op de foto: Kamiel Mallens, Anja van de Kar, Gaby van de Kar en Pepijn Segers.
Floris Kok en Sander van Breukelen staan op de Horecava met diverse soorten ijs. Ze hebben tijdens deze beurs alleen biologisch vanille-ijs.
Floris Kok en Sander van Breukelen staan op de Horecava met diverse soorten ijs. Ze hebben tijdens deze beurs alleen biologisch vanille-ijs.
"Karlijn Groenedijk laat de bezoekers proeven van de bieterbal, een soort bitterbal maar dan gevuld met rode bieten. "De reacties van de mensen is over het algemeen heel enthousiast, ze zijn verrast door de lekkere smaak", aldus Karlijn."
"Karlijn Groenedijk laat de bezoekers proeven van de bieterbal, een soort bitterbal maar dan gevuld met rode bieten. "De reacties van de mensen is over het algemeen heel enthousiast, ze zijn verrast door de lekkere smaak", aldus Karlijn."
"Jacco Crezee en Mirjam Cieremans van Or Tea Europe laten de bezoekers kennis maken met de verschillende soorten thee in het assortiment. "Zo'n 70-80% van ons assortiment is biologisch. Zodra iets biologisch kan dan heeft dat zeker onze voorkeur en gaan we daarvoor", aldus Mirjam."
"Jacco Crezee en Mirjam Cieremans van Or Tea Europe laten de bezoekers kennis maken met de verschillende soorten thee in het assortiment. "Zo'n 70-80% van ons assortiment is biologisch. Zodra iets biologisch kan dan heeft dat zeker onze voorkeur en gaan we daarvoor", aldus Mirjam."
Hannah Alqadhi en Marc de Visser laten de nieuwe vruchtensappen en ijsjes zien uit het assortiment van PIP Organic.
Hannah Alqadhi en Marc de Visser laten de nieuwe vruchtensappen en ijsjes zien uit het assortiment van PIP Organic.
"Jacobien Bakker-van Golen en Marcus Takacs vertegenwoordigen Banketbakkerij van Strien. Ze staan op de beurs met nieuwe kleine koekjes voor bij de koffie. De koekjes zijn er in twee soorten: paranoot/dadel en chocolate chip. "Ze worden enthousiast ontvangen door de bezoekers", zo zegt Jacobien."
"Jacobien Bakker-van Golen en Marcus Takacs vertegenwoordigen Banketbakkerij van Strien. Ze staan op de beurs met nieuwe kleine koekjes voor bij de koffie. De koekjes zijn er in twee soorten: paranoot/dadel en chocolate chip. "Ze worden enthousiast ontvangen door de bezoekers", zo zegt Jacobien."
"Jessica Tolboom van Axxent Masters in Tea laat de opgefriste 'look' van Bradley's Tea zien. De thee is er in diverse varianten op de horeca gericht. Daarnaast laat ze de bezoekers kennis maken met nog een andere manier van thee drinken, namelijk gefermenteerde thee. "Het is leuk om mensen iets anders aan te bieden en ze kennis te laten maken hiermee. Veel mensen kennen het niet en zijn aangenaam verrast", zo vertelt Jessica."
"Jessica Tolboom van Axxent Masters in Tea laat de opgefriste 'look' van Bradley's Tea zien. De thee is er in diverse varianten op de horeca gericht. Daarnaast laat ze de bezoekers kennis maken met nog een andere manier van thee drinken, namelijk gefermenteerde thee. "Het is leuk om mensen iets anders aan te bieden en ze kennis te laten maken hiermee. Veel mensen kennen het niet en zijn aangenaam verrast", zo vertelt Jessica."
Een gezellige drukte bij de stand van Douwe Egberts.
Een gezellige drukte bij de stand van Douwe Egberts.
"Dimitri Peters en Jelle Schmidt staan hier bij het ruime assortiment van Jetdrinks. "Het is een leuke en drukke beurs", aldus de heren."
"Dimitri Peters en Jelle Schmidt staan hier bij het ruime assortiment van Jetdrinks. "Het is een leuke en drukke beurs", aldus de heren."
Clipper staat aan de andere kant van Jetdrinks met een apart hoekje voor de biologische theesoorten.
Clipper staat aan de andere kant van Jetdrinks met een apart hoekje voor de biologische theesoorten.
Igor Rooselaar vertegenwoordigt het bedrijf Five Minutes met de producten van ecoffee. Tijdens deze beurs introduceren ze 3 nieuwe modellen van de bamboe bekers. Deze 3 modellen zijn gemaakt in samenwerking met project Waterfall. Een organisatie die zorgt voor schoon drinkwater en educatie naar koffieboeren.
Igor Rooselaar vertegenwoordigt het bedrijf Five Minutes met de producten van ecoffee. Tijdens deze beurs introduceren ze 3 nieuwe modellen van de bamboe bekers. Deze 3 modellen zijn gemaakt in samenwerking met project Waterfall. Een organisatie die zorgt voor schoon drinkwater en educatie naar koffieboeren.
"Willem van Leeuwen van Santas Koffie staat al jaren op de horecava "Wij zijn Fairtrade (Max Havelaar), Bio (Skal) en MVO gecertificeerd. Maar vanuit onze overtuiging dat duurzaamheid verder gaat dan certificering, namen wij in 1988 al het initiatief om te stoppen met plastic- en folie wegwerpverpakkingen voor onze koffies. Wij introduceerden daarom een unieke & duurzame retourverpakking; het ijzersterke koffieblik. Hiermee streven wij er naar om zo min mogelijk afval te creëeren. Niet alléén in woord, maar ook in daad dankzij ons tastbare & duurzame retourverpakking concept", aldus Willem. Het blik op de foto in de handen van Willem nr.19 is biologische koffie."
"Willem van Leeuwen van Santas Koffie staat al jaren op de horecava "Wij zijn Fairtrade (Max Havelaar), Bio (Skal) en MVO gecertificeerd. Maar vanuit onze overtuiging dat duurzaamheid verder gaat dan certificering, namen wij in 1988 al het initiatief om te stoppen met plastic- en folie wegwerpverpakkingen voor onze koffies. Wij introduceerden daarom een unieke & duurzame retourverpakking; het ijzersterke koffieblik. Hiermee streven wij er naar om zo min mogelijk afval te creëeren. Niet alléén in woord, maar ook in daad dankzij ons tastbare & duurzame retourverpakking concept", aldus Willem. Het blik op de foto in de handen van Willem nr.19 is biologische koffie."
Linsey Witter laat hier op de foto het nieuwe brood van Odenwald zien, het bierbrood.
Linsey Witter laat hier op de foto het nieuwe brood van Odenwald zien, het bierbrood.
"Maud Wilms en Koen de Jong van De Jong Food staan op de beurs met de nieuwe 100% vegetarische bitterbal en de nieuwe biologische groente bouillon. De Bio-snacks vallen onder privat label en de soepen onder de naam Fijnko. "Het is een leuke en drukke beurs en de bitterballen vallen goed in de smaak onder de bezoekers", aldus Koen."
"Maud Wilms en Koen de Jong van De Jong Food staan op de beurs met de nieuwe 100% vegetarische bitterbal en de nieuwe biologische groente bouillon. De Bio-snacks vallen onder privat label en de soepen onder de naam Fijnko. "Het is een leuke en drukke beurs en de bitterballen vallen goed in de smaak onder de bezoekers", aldus Koen."
"Sharon ten Berge en Frank Cornelisse staan met Pandriks op de horecava. "In Duitsland is de biologische markt een stuk groter van hier in Nederland. Wij willen de mensen hier in Nederland graag laten proeven dat biologisch brood ook echt lekker is en dat we het voor een goede prijs kunnen aanbieden", aldus Sharon en Frank."
"Sharon ten Berge en Frank Cornelisse staan met Pandriks op de horecava. "In Duitsland is de biologische markt een stuk groter van hier in Nederland. Wij willen de mensen hier in Nederland graag laten proeven dat biologisch brood ook echt lekker is en dat we het voor een goede prijs kunnen aanbieden", aldus Sharon en Frank."
Vergeer Holland staat op de beurs en laat de vernieuwde verpakking zien van zowel de consumentenverpakking als de grootverpakkingen. Op de foto staan: Dirk Zemel, Jan van Wijk, Wim Hofman en Gerbert van der Mierden.
Vergeer Holland staat op de beurs en laat de vernieuwde verpakking zien van zowel de consumentenverpakking als de grootverpakkingen. Op de foto staan: Dirk Zemel, Jan van Wijk, Wim Hofman en Gerbert van der Mierden.
De Leckere werd ook vertegenwoordigd op de Horecava en ze staan hier voor de eerste keer met een eigen stand. Op de achtergrond is een afbeelding te zien van het nieuwe proeflokaal. Hier op de foto Erik van der Marel, Cees-Jan Adema (Directeur Nederlandse Brouwers) en Eric Odenwald.
De Leckere werd ook vertegenwoordigd op de Horecava en ze staan hier voor de eerste keer met een eigen stand. Op de achtergrond is een afbeelding te zien van het nieuwe proeflokaal. Hier op de foto Erik van der Marel, Cees-Jan Adema (Directeur Nederlandse Brouwers) en Eric Odenwald.