Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BIOFACH 2016 - De Nederlanders

De BIOFACH 2016 vond van 10 tot en met 13 februari plaats in Neurenberg. Er stonden in totaal meer dan 100 Nederlandse exposanten.
De BIOFACH 2016 vond van 10 tot en met 13 februari plaats in Neurenberg. Er stonden in totaal meer dan 100 Nederlandse exposanten.
Jurrien Roossien van DO-IT was de eerste Nederlander die Biojournaal tegen het lijf liep.
Jurrien Roossien van DO-IT was de eerste Nederlander die Biojournaal tegen het lijf liep.
De BioBandits Pieter Bas Alferink en Hans de Boer zochten het letterlijk hogerop. Ze introduceerden ketchup en ei-vrije mayonaise op de BIOFACH.
De BioBandits Pieter Bas Alferink en Hans de Boer zochten het letterlijk hogerop. Ze introduceerden ketchup en ei-vrije mayonaise op de BIOFACH.
De ketchup is er in drie smaken: de pittige Ketchup Chili, de mooie volle Ketchup Original en de fruitige Ketchup Mango
De ketchup is er in drie smaken: de pittige Ketchup Chili, de mooie volle Ketchup Original en de fruitige Ketchup Mango
Er zijn ook drie soorten mayonaise: een pittige Mayo Chili, een volle Mayo Natural en een frisse Mayo Lemon.
Er zijn ook drie soorten mayonaise: een pittige Mayo Chili, een volle Mayo Natural en een frisse Mayo Lemon.
"Jesse 't Lam, Vincent van Gorkom en Katharina Haack presenteerden bij Yellow Chips de nieuwste groentechips van het merk GoPure. Vincent: "We staan op een mooie plek, goed in de loop. De focus ligt op onze groentechips."
"Jesse 't Lam, Vincent van Gorkom en Katharina Haack presenteerden bij Yellow Chips de nieuwste groentechips van het merk GoPure. Vincent: "We staan op een mooie plek, goed in de loop. De focus ligt op onze groentechips."
De één is chips van zoete aardappel met tomaat en rozemarijn; de ander chips van Chioggia bietjes met blauwe en rode aardappel.
De één is chips van zoete aardappel met tomaat en rozemarijn; de ander chips van Chioggia bietjes met blauwe en rode aardappel.
onoff spices! debuteerde met Guido Verboeket, Pantaree Pantitat, Rogier Hardeman en Onno Stienen op de BIOFACH.
onoff spices! debuteerde met Guido Verboeket, Pantaree Pantitat, Rogier Hardeman en Onno Stienen op de BIOFACH.
"De producten van onoff spices! waren speciaal voor de BIOFACH van een Duits label voorzien. Onno: "We willen verder groeien, vooral in Duitsland. En we willen dit op eigen kracht doen." Hij kon ook melden dat Natudis de vernieuwde woksauzen in het assortiment op gaat nemen."
"De producten van onoff spices! waren speciaal voor de BIOFACH van een Duits label voorzien. Onno: "We willen verder groeien, vooral in Duitsland. En we willen dit op eigen kracht doen." Hij kon ook melden dat Natudis de vernieuwde woksauzen in het assortiment op gaat nemen."
Eveline Tegelaar en Alex Hensema van Rhumveld Winter & Konijn in gesprek. Achter hen (vierde van links) collega Paul van Schijndel.
Eveline Tegelaar en Alex Hensema van Rhumveld Winter & Konijn in gesprek. Achter hen (vierde van links) collega Paul van Schijndel.
Colin en Christine Rijks telen biologische macadamianoten in Australië en stonden dit keer in het spotlight bij Rhumveld Winter & Konijn.
Colin en Christine Rijks telen biologische macadamianoten in Australië en stonden dit keer in het spotlight bij Rhumveld Winter & Konijn.
René Rovers van Kaasmakerij Henri Willig. Deze stand viel vanwege de hoge opstelling extra op. Ze presenteerden twee nieuwe kazen op de BIOFACH.
René Rovers van Kaasmakerij Henri Willig. Deze stand viel vanwege de hoge opstelling extra op. Ze presenteerden twee nieuwe kazen op de BIOFACH.
Onder het merk Hooidammer zijn dat deze jonge Gouda verfijnd met Truffel en een Demeter koekaas met Basilicum en Fenegriek.
Onder het merk Hooidammer zijn dat deze jonge Gouda verfijnd met Truffel en een Demeter koekaas met Basilicum en Fenegriek.
In de stand van Bio4Pack: Jeroen van Schendel, Lisa Fu, Gerard Benthum, Peter van Rosmalen (Eco Concepts & Products), Paola Gilardi, Patrick Gerritsen (directeur Bio4Pack), Arjan Klapwijk (van Bio4Life BV) en Yasar Türkoğlu.
In de stand van Bio4Pack: Jeroen van Schendel, Lisa Fu, Gerard Benthum, Peter van Rosmalen (Eco Concepts & Products), Paola Gilardi, Patrick Gerritsen (directeur Bio4Pack), Arjan Klapwijk (van Bio4Life BV) en Yasar Türkoğlu.
Bio4Pack presenteerde op de BIOFACH deze volledig composteerbare zak.
Bio4Pack presenteerde op de BIOFACH deze volledig composteerbare zak.
En deze koffiecapsules zijn ook volledig composteerbaar.
En deze koffiecapsules zijn ook volledig composteerbaar.
Extract BV liet de BIOFACH-bezoekers weer proeven van de pesto's, tapenades, sauzen en mayonaise van het merk LeQrs. Ze hadden ook hun nieuwe producten weer bij: tapenade geroosterde paprika, tapenade zwart (met verse peterselie), basilicum mayonaise, basilicumsaus en provinciaalse saus. Van links naar rechts: Hester Groenen, Ivo Noij, Elena Boccoli en Regina Plate-Blauw.
Extract BV liet de BIOFACH-bezoekers weer proeven van de pesto's, tapenades, sauzen en mayonaise van het merk LeQrs. Ze hadden ook hun nieuwe producten weer bij: tapenade geroosterde paprika, tapenade zwart (met verse peterselie), basilicum mayonaise, basilicumsaus en provinciaalse saus. Van links naar rechts: Hester Groenen, Ivo Noij, Elena Boccoli en Regina Plate-Blauw.
Bezoekers Rob van Santen en Jetse Schokker van IDorganics kozen er voor om met de Green Panda in hal 6 te poseren.
Bezoekers Rob van Santen en Jetse Schokker van IDorganics kozen er voor om met de Green Panda in hal 6 te poseren.
"Danny Schüttler van Ice Cream Factory. "We presenteren de eerste biologische ijstaart van Europa." Achter hem is zijn collega Errol Britt (tweede van rechts) in gesprek."
"Danny Schüttler van Ice Cream Factory. "We presenteren de eerste biologische ijstaart van Europa." Achter hem is zijn collega Errol Britt (tweede van rechts) in gesprek."
Udea had de biologische ijstaart van Ice Cream Factory dan ook ingeschreven voor de Novelty Stand.
Udea had de biologische ijstaart van Ice Cream Factory dan ook ingeschreven voor de Novelty Stand.
Udea-directeur Erik Does is zichtbaar trots op de Happy Chocolate chocoladerepen.
Udea-directeur Erik Does is zichtbaar trots op de Happy Chocolate chocoladerepen.
Koen Bouwman en Poppe Braam bij DO-IT in gesprek met Iraanse leveranciers.
Koen Bouwman en Poppe Braam bij DO-IT in gesprek met Iraanse leveranciers.
Maarten Gevers van DO-IT met oud-medewerker Frank Manders. Frank was tot eind februari 2014 als salesmanager werkzaam bij DO-IT, daarna emigreerde hij naar Canada en sindsdien werkt hij daar zelf als bio-boer. Hij leest Biojournaal nog altijd trouw.
Maarten Gevers van DO-IT met oud-medewerker Frank Manders. Frank was tot eind februari 2014 als salesmanager werkzaam bij DO-IT, daarna emigreerde hij naar Canada en sindsdien werkt hij daar zelf als bio-boer. Hij leest Biojournaal nog altijd trouw.
Felice Cicoria en Annemiek Flantua bij DO-IT. Felice maakte allerlei gerechten klaar met de producten van la BIO IDEA.
Felice Cicoria en Annemiek Flantua bij DO-IT. Felice maakte allerlei gerechten klaar met de producten van la BIO IDEA.
"Nieuw van La BIO IDEA zijn onder meer deze rodelinzenpasta en penne gemaakt van kikkererwten. Annemiek: "Er is steeds meer vraag naar dergelijke producten."
"Nieuw van La BIO IDEA zijn onder meer deze rodelinzenpasta en penne gemaakt van kikkererwten. Annemiek: "Er is steeds meer vraag naar dergelijke producten."
Ook nieuw zijn deze Mexicaanse bonen van het merk Amaizin.
Ook nieuw zijn deze Mexicaanse bonen van het merk Amaizin.
Tradin Organic Agriculture mocht ook deze BIOFACH niet ontbreken.
Tradin Organic Agriculture mocht ook deze BIOFACH niet ontbreken.
Directeur Gerard Versteegh (rechts) van Tradin.
Directeur Gerard Versteegh (rechts) van Tradin.
Aart Jansen in de stand van Imkerij De Traay.
Aart Jansen in de stand van Imkerij De Traay.
Nieuw van De Traay: dadelsiroop.
Nieuw van De Traay: dadelsiroop.
Organic Flavour Company stond voor het eerst met het theemerk Natural Temptation in Neurenberg. Dit is een serie feestelijke biologische theeën. Links Vendie Kroesbergen en rechts Ronald Bakker.
Organic Flavour Company stond voor het eerst met het theemerk Natural Temptation in Neurenberg. Dit is een serie feestelijke biologische theeën. Links Vendie Kroesbergen en rechts Ronald Bakker.
"Vendie: "Voor dit merk zien we ook veel kansen in de export."
"Vendie: "Voor dit merk zien we ook veel kansen in de export."
Oeble Kempenaar stond namens Organic Flavour Company op de beurs.
Oeble Kempenaar stond namens Organic Flavour Company op de beurs.
Nautilus Organic - Staand van links naar rechts: Coert Lamers, directeur Hein Wolff, Ron van Dijk, Aalt Westra, Femke Meijer en Barry Raadschelders. Gehurkt: Fons Verbeek, Peter Brul en Harald Oltheten.
Nautilus Organic - Staand van links naar rechts: Coert Lamers, directeur Hein Wolff, Ron van Dijk, Aalt Westra, Femke Meijer en Barry Raadschelders. Gehurkt: Fons Verbeek, Peter Brul en Harald Oltheten.
Irma Steenbakkers, Rob van den Berg en René van der Locht stonden namens De Halm op de BIOFACH.
Irma Steenbakkers, Rob van den Berg en René van der Locht stonden namens De Halm op de BIOFACH.
De Halm presenteerde in de eigen stand en op het noviteitenplatform deze emmers met ontbijtproducten.
De Halm presenteerde in de eigen stand en op het noviteitenplatform deze emmers met ontbijtproducten.
De producten van De Halm zijn ook deze grootverpakkingen verkrijgbaar.
De producten van De Halm zijn ook deze grootverpakkingen verkrijgbaar.
Nederlander Tim Spek stond in de stand bij het Belgische Noble House, het bedrijf achter de merken Bertyn en Amanprana. Bertyn Seitan is nu ook in een Naturel-variant verkrijgbaar.
Nederlander Tim Spek stond in de stand bij het Belgische Noble House, het bedrijf achter de merken Bertyn en Amanprana. Bertyn Seitan is nu ook in een Naturel-variant verkrijgbaar.
Nieuw van Amanprana zijn deze Vitamine D2-producten.
Nieuw van Amanprana zijn deze Vitamine D2-producten.
Ook De Hobbit uit het Belgische Maldegem stond op de BIOFACH: Frederik Dossche, Edith Gomes en Sander Meyskens. Zij lieten proeven van de nieuwe Hemp-producten.
Ook De Hobbit uit het Belgische Maldegem stond op de BIOFACH: Frederik Dossche, Edith Gomes en Sander Meyskens. Zij lieten proeven van de nieuwe Hemp-producten.
Deze teamfoto van Green Organics werd dit keer niet in hal 7 maar in hal 9 gemaakt. Van links naar rechts: Hans van der Stok, Edwin From, Jan Groen, Robbert Blok en Gerard de Pee.
Deze teamfoto van Green Organics werd dit keer niet in hal 7 maar in hal 9 gemaakt. Van links naar rechts: Hans van der Stok, Edwin From, Jan Groen, Robbert Blok en Gerard de Pee.
Gerard de Pee en Marcel Venverloo bij Green Organics.
Gerard de Pee en Marcel Venverloo bij Green Organics.
Feijo Blesgraaf van GreenSprout Fieldmarketing & Brandcare met de bedenker van Lovechock: Laura de Nooijer.
Feijo Blesgraaf van GreenSprout Fieldmarketing & Brandcare met de bedenker van Lovechock: Laura de Nooijer.
Lovechock presenteerde op de beurs MYLK. Dit is de eerste veganistische melkchocoladetablet, gemaakt van rauwe cacao en rauwe hazelnotencrème, verrijkt met superfoods. Er zijn twee varianten: Almond/Mulberry en Cranberry/Buckwheat.
Lovechock presenteerde op de beurs MYLK. Dit is de eerste veganistische melkchocoladetablet, gemaakt van rauwe cacao en rauwe hazelnotencrème, verrijkt met superfoods. Er zijn twee varianten: Almond/Mulberry en Cranberry/Buckwheat.
Marja Bastiaansen met de nieuwe jalapeño kruidenkaas. Op de foto links bovenin is de andere introductie te zien: drie soorten biologische brie met verschillende kruidenmengsels (Italiaanse kruiden, honing-klaver en wilde knoflook).
Marja Bastiaansen met de nieuwe jalapeño kruidenkaas. Op de foto links bovenin is de andere introductie te zien: drie soorten biologische brie met verschillende kruidenmengsels (Italiaanse kruiden, honing-klaver en wilde knoflook).
Pieterjan Kok en Janet Nuyten-Sijtsema met het nieuwste product in het assortiment van FZ Organic Food: popcorn.
Pieterjan Kok en Janet Nuyten-Sijtsema met het nieuwste product in het assortiment van FZ Organic Food: popcorn.
De popcorn is er in drie varianten: Simply Salted, Coconut & Cacoa en Maple and Cinnamon.
De popcorn is er in drie varianten: Simply Salted, Coconut & Cacoa en Maple and Cinnamon.
Teun Thönissen (links) van Joannusmolen in gesprek met een geïnteresseerde.
Teun Thönissen (links) van Joannusmolen in gesprek met een geïnteresseerde.
Joannusmolen heeft drie nieuwe Breakfastproducten ontwikkeld: Spelt Haver Breakfast, Breakfast Havermout plus blauwe bes en Havermout plus rood fruit.
Joannusmolen heeft drie nieuwe Breakfastproducten ontwikkeld: Spelt Haver Breakfast, Breakfast Havermout plus blauwe bes en Havermout plus rood fruit.
Albert de Hollander met andere producten uit assortiment van Joannusmolen, onder meer de Maïs Flips en Biobim.
Albert de Hollander met andere producten uit assortiment van Joannusmolen, onder meer de Maïs Flips en Biobim.
Meeke Janssens en Fred van Tienen met de biologische snoepjes van The Organic Factory. Meeke gaat Arnold Broek opvolgen.
Meeke Janssens en Fred van Tienen met de biologische snoepjes van The Organic Factory. Meeke gaat Arnold Broek opvolgen.
Op vrijdag trof Biojournaal gelukkig ook Arnold aan in de stand. Op deze foto: Fred van Tienen, Meeke Janssens en Arnold Broek.
Op vrijdag trof Biojournaal gelukkig ook Arnold aan in de stand. Op deze foto: Fred van Tienen, Meeke Janssens en Arnold Broek.
Bart Wullems van Dafco toont trots de gloednieuwe biologische productlijn Orga-Nice! Het assortiment bestaat uit 21 glutenvrij biologische producten, variërend van kant-en-klaarproducten die geen bewerking nodig hebben (zoals lasagnabladen), snacks en bakmixen.
Bart Wullems van Dafco toont trots de gloednieuwe biologische productlijn Orga-Nice! Het assortiment bestaat uit 21 glutenvrij biologische producten, variërend van kant-en-klaarproducten die geen bewerking nodig hebben (zoals lasagnabladen), snacks en bakmixen.
"Het gaat om een gloednieuwe productlijn. Bart: "Het was net op tijd klaar. Maandag zijn de laatste producten van de band gekomen."
"Het gaat om een gloednieuwe productlijn. Bart: "Het was net op tijd klaar. Maandag zijn de laatste producten van de band gekomen."
Héléne de Haan, Lars Nenzel (eigenaar) en Dirk Kik van Trouw/Tisco.
Héléne de Haan, Lars Nenzel (eigenaar) en Dirk Kik van Trouw/Tisco.
Edwin Crombags van Ecomel/Zuiver Zuivel.
Edwin Crombags van Ecomel/Zuiver Zuivel.
Ruben Busch introduceerde het 'internationale broertje' van Bio+: het nieuwe merk Only Organic.
Ruben Busch introduceerde het 'internationale broertje' van Bio+: het nieuwe merk Only Organic.
"Ruben: "We zoeken op deze beurs internationale retailers die dit merk willen gaan voeren. Het gaat om kwalitatieve en smaakvolle producten, zonder toevoegingen, ofwel 'zero % artificial additives'."
"Ruben: "We zoeken op deze beurs internationale retailers die dit merk willen gaan voeren. Het gaat om kwalitatieve en smaakvolle producten, zonder toevoegingen, ofwel 'zero % artificial additives'."
Arie Ermstrang stond namens Baltussen Konservenfabriek op de BIOFACH.
Arie Ermstrang stond namens Baltussen Konservenfabriek op de BIOFACH.
"Rob Scheepens, Peter Duivenkate en Ana Jiménez Aguilar bij SanoRice. Ze stonden in een compleet vernieuwde stand. Peter: "Dit past goed bij de groei die SanoRice doormaakt."
"Rob Scheepens, Peter Duivenkate en Ana Jiménez Aguilar bij SanoRice. Ze stonden in een compleet vernieuwde stand. Peter: "Dit past goed bij de groei die SanoRice doormaakt."
"Marcel Mulder van VacQPack in gesprek in de stand in hal 4. Marcel: "In 2014 waren we ook aanwezig en we vonden het voor herhaling vatbaar. Volgend jaar willen we er weer staan, het liefst met een grotere stand."
"Marcel Mulder van VacQPack in gesprek in de stand in hal 4. Marcel: "In 2014 waren we ook aanwezig en we vonden het voor herhaling vatbaar. Volgend jaar willen we er weer staan, het liefst met een grotere stand."
Roy Oostweegel en Foekje van Dijk bij Berrico FoodCompany. Achter hen aan tafel (in pak) Bert-Jan Bakker. Tot hun opluchting is de fabriek van hun vaste cranberryleveranciers na een grote brand in 2015 nu weer helemaal 'up and running'.
Roy Oostweegel en Foekje van Dijk bij Berrico FoodCompany. Achter hen aan tafel (in pak) Bert-Jan Bakker. Tot hun opluchting is de fabriek van hun vaste cranberryleveranciers na een grote brand in 2015 nu weer helemaal 'up and running'.
"Berrico introduceerde hennepzaaad op de BIOFACH. Foekje: "Dit is erg fris en daardoor bijvoorbeeld lekker in een salade. Ook kun je het door rijst of couscous mengen."
"Berrico introduceerde hennepzaaad op de BIOFACH. Foekje: "Dit is erg fris en daardoor bijvoorbeeld lekker in een salade. Ook kun je het door rijst of couscous mengen."
Kasper Kerver van ProFound BV Advisers in Development. Zij gaven ondernemers uit vier Afrikaanse landen de kans om hun producten aan het internationale publiek te tonen.
Kasper Kerver van ProFound BV Advisers in Development. Zij gaven ondernemers uit vier Afrikaanse landen de kans om hun producten aan het internationale publiek te tonen.
Ingrid van der Maat (vrouw van Boudewijn van Elzakker - Louis Bolk Instituut) maakte Nederlandse chocolade met cacaobonen uit Ghana.
Ingrid van der Maat (vrouw van Boudewijn van Elzakker - Louis Bolk Instituut) maakte Nederlandse chocolade met cacaobonen uit Ghana.
Martien Witsenburg van Witsenburg Natural Products bracht een bezoek aan de BIOFACH.
Martien Witsenburg van Witsenburg Natural Products bracht een bezoek aan de BIOFACH.
Arjan van den Bosse en Audrey Toumoulin lieten proeven van de (hartige) koekjes van Buiteman BV.
Arjan van den Bosse en Audrey Toumoulin lieten proeven van de (hartige) koekjes van Buiteman BV.
Harm Janssens (zittend) van TLR International laboratories was ook dit keer weer van de partij.
Harm Janssens (zittend) van TLR International laboratories was ook dit keer weer van de partij.
Conchita Kleveringa poseerde namens Control Union Certifications.
Conchita Kleveringa poseerde namens Control Union Certifications.
Als vanouds in hal 9: Horizon Natuurvoeding. Jeroen kramer en Diana Faay poseren maar al te graag voor Biojournaal.
Als vanouds in hal 9: Horizon Natuurvoeding. Jeroen kramer en Diana Faay poseren maar al te graag voor Biojournaal.
Gaston Smit (directeur van Horizon Natuurvoeding) in gesprek met een groep mensen uit Mali. Zij toonden interesse om mango aan Horizon te gaan leveren.
Gaston Smit (directeur van Horizon Natuurvoeding) in gesprek met een groep mensen uit Mali. Zij toonden interesse om mango aan Horizon te gaan leveren.
Udea en Wessanen om en om: Janine de Rouw, Kees van Rooijen, Stephan Blommendaal en Han van Nieuwland.
Udea en Wessanen om en om: Janine de Rouw, Kees van Rooijen, Stephan Blommendaal en Han van Nieuwland.
Kees en Han gingen vervolgens ook nog even in de Wessanen-stand staan om te poseren.
Kees en Han gingen vervolgens ook nog even in de Wessanen-stand staan om te poseren.
De vernieuwde lijn van Tartex werd na de Bio-beurs ook op de BIOFACH gepresenteerd.
De vernieuwde lijn van Tartex werd na de Bio-beurs ook op de BIOFACH gepresenteerd.
Frank Vosselman en Annemarie Kruize van De Bolster biologische zaden. In het rek links is goed te zien hoe veelzijdig het assortiment is.
Frank Vosselman en Annemarie Kruize van De Bolster biologische zaden. In het rek links is goed te zien hoe veelzijdig het assortiment is.
Emile Vos sprong bij voor Numi Europe.
Emile Vos sprong bij voor Numi Europe.
Vincent Derksen en Gudrun Kummerer van Bakkerij Verbeek.
Vincent Derksen en Gudrun Kummerer van Bakkerij Verbeek.
Links Frans Maassen en als derde Marcel Hulleman van coöperatieve telersvereniging De Schakel/Rijko BV.
Links Frans Maassen en als derde Marcel Hulleman van coöperatieve telersvereniging De Schakel/Rijko BV.
Koos Boertjens laat proeven van de quiches van Traîteur de Oorsprong. De Oorsprong presenteerde het nieuwe internationale merk: Origins of Food.
Koos Boertjens laat proeven van de quiches van Traîteur de Oorsprong. De Oorsprong presenteerde het nieuwe internationale merk: Origins of Food.
Bonnie Hof van Machandel.
Bonnie Hof van Machandel.
Pieter en Jan Heesterbeek van De Katjang.
Pieter en Jan Heesterbeek van De Katjang.
Ook Ellen Alofs van Boogaard International mocht natuurlijk ook niet ontbreken in hal 7.
Ook Ellen Alofs van Boogaard International mocht natuurlijk ook niet ontbreken in hal 7.
Ellen deelde een stand met Bioorganic Holland. Op deze foto Concetto Macauda, Rob Grabert was even weg naar een afspraak.
Ellen deelde een stand met Bioorganic Holland. Op deze foto Concetto Macauda, Rob Grabert was even weg naar een afspraak.
Astrid Rog van Bio Center Zann.
Astrid Rog van Bio Center Zann.
Anne Schoenmakers en Tim ten Dam van Aurora Kaas hadden dit keer geen nieuwe producten bij. Vorig jaar vierde het bedrijf zijn 35-jarig jubileum.
Anne Schoenmakers en Tim ten Dam van Aurora Kaas hadden dit keer geen nieuwe producten bij. Vorig jaar vierde het bedrijf zijn 35-jarig jubileum.
Feijo Blesgraaf liep in hal 7 vrijwel dezelfde route als Biojournaal. Hier met Siri Prakash van Hari Tea/La Alternativa.
Feijo Blesgraaf liep in hal 7 vrijwel dezelfde route als Biojournaal. Hier met Siri Prakash van Hari Tea/La Alternativa.
Bert van der Meer, Guido Hilhorst, Monique Mooij en Jana Semt poseren namens Eosta. Naast hen de speciale dozen van Nature & More die heel eenvoudig omgetoverd kunnen worden in informatiedisplays.
Bert van der Meer, Guido Hilhorst, Monique Mooij en Jana Semt poseren namens Eosta. Naast hen de speciale dozen van Nature & More die heel eenvoudig omgetoverd kunnen worden in informatiedisplays.
Renze Brouwer en Rob van Brouwershaven (directeur Plantaardige Agroketens & Voedselkwaliteit) van het ministerie van Economische Zaken krijgen van Gert Kögeler uitleg over het Nature&More-concept van Eosta.
Renze Brouwer en Rob van Brouwershaven (directeur Plantaardige Agroketens & Voedselkwaliteit) van het ministerie van Economische Zaken krijgen van Gert Kögeler uitleg over het Nature&More-concept van Eosta.
Links Nelleke Veenstra van Triodos Bank in gesprek.
Links Nelleke Veenstra van Triodos Bank in gesprek.
"Bij Soil&More kon men terecht voor meer informatie over de bodem. André Eitner: "We vertellen geïnteresseerden onder meer over de Save our Soils-campagne."
"Bij Soil&More kon men terecht voor meer informatie over de bodem. André Eitner: "We vertellen geïnteresseerden onder meer over de Save our Soils-campagne."
Marcel Moeskops en Vivien Zweekhorst van GreenBalanZ. GreenBalanZ introduceerde de 'Love Letter', een nieuwe biologische Phalaenopsis Orchidee.
Marcel Moeskops en Vivien Zweekhorst van GreenBalanZ. GreenBalanZ introduceerde de 'Love Letter', een nieuwe biologische Phalaenopsis Orchidee.
Deze mannen bekeken voorafgaand aan de borrel bij het Holland Paviljoen op woensdagavond namens het True Cost of Food initiatief of Rob van Brouwershaven (directeur Plantaardige Agroketens & Voedselkwaliteit van het ministerie van Economische Zaken) eerlijke prijzen hanteert.
Deze mannen bekeken voorafgaand aan de borrel bij het Holland Paviljoen op woensdagavond namens het True Cost of Food initiatief of Rob van Brouwershaven (directeur Plantaardige Agroketens & Voedselkwaliteit van het ministerie van Economische Zaken) eerlijke prijzen hanteert.
Ton van Arnhem (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) opende de borrel en gaf het woord aan Rob van Brouwershaven.
Ton van Arnhem (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) opende de borrel en gaf het woord aan Rob van Brouwershaven.
"Rob van Brouwershaven gaf aan dat hij tijdens zijn rondgang over de beurs bijzondere en hartverwarmende verhalen had gehoord. "Bio-landbouw doet er echt toe, heeft de kinderschoenen uitgedaan." Hij gaf ook aan dat minister Martijn van Dam er heel erg op gebrand is om de discussie rond de regelgeving vóór de zomer af te ronden. "Het is belangrijk om hierover helderheid te krijgen."
"Rob van Brouwershaven gaf aan dat hij tijdens zijn rondgang over de beurs bijzondere en hartverwarmende verhalen had gehoord. "Bio-landbouw doet er echt toe, heeft de kinderschoenen uitgedaan." Hij gaf ook aan dat minister Martijn van Dam er heel erg op gebrand is om de discussie rond de regelgeving vóór de zomer af te ronden. "Het is belangrijk om hierover helderheid te krijgen."
Kees van Zelderen was ook van de partij op de borrel. Hij is sinds april 2015 voorzitter van de COPA-Cogeca werkgroep voor biologische landbouw (de 'Organic Farming Working Party) en actief in de IFOAM-EU Farmers Group.
Kees van Zelderen was ook van de partij op de borrel. Hij is sinds april 2015 voorzitter van de COPA-Cogeca werkgroep voor biologische landbouw (de 'Organic Farming Working Party) en actief in de IFOAM-EU Farmers Group.
Vera Holst (Manager Certificering en Toezicht bij Skal) en Skal-directeur Margreet van Brakel brachten wederom een bezoek aan de BIOFACH.
Vera Holst (Manager Certificering en Toezicht bij Skal) en Skal-directeur Margreet van Brakel brachten wederom een bezoek aan de BIOFACH.
Drukbezochte borrel op de eerste beursdag.
Drukbezochte borrel op de eerste beursdag.
Eric Daniels van ED Organics in gesprek met Maarten Vrensen van Vitalis Biologische Zaden.
Eric Daniels van ED Organics in gesprek met Maarten Vrensen van Vitalis Biologische Zaden.
"Martijn en Aalt van de Kraats met Fokko Feenstra bij Green Food International. GFI viert dit jaar het 20-jarig bestaan. "We hebben het de eerte beursdag al heel druk gehad, de BIOFACH is voor ons de ideale gelegenheid om te netwerken en al onze relaties weer te zien", aldus Aalt."
"Martijn en Aalt van de Kraats met Fokko Feenstra bij Green Food International. GFI viert dit jaar het 20-jarig bestaan. "We hebben het de eerte beursdag al heel druk gehad, de BIOFACH is voor ons de ideale gelegenheid om te netwerken en al onze relaties weer te zien", aldus Aalt."
GFI gaf haar contacten dit presentje in verband met het 20-jarig bestaan.
GFI gaf haar contacten dit presentje in verband met het 20-jarig bestaan.
"Ook De IJshoeve presenteerde op de BIOFACH een nieuw merk: Happy Mrs. Jersey. "Onze Jerseykoeien produceren veel romigere en vettere melk. Dit geeft een mooie volle smaak aan ons ijs en onze kazen", vertelt Don Koudstaal. Op de foto: Florianne Koudstaal en haar man Don. Rechts zijn broer Peter."
"Ook De IJshoeve presenteerde op de BIOFACH een nieuw merk: Happy Mrs. Jersey. "Onze Jerseykoeien produceren veel romigere en vettere melk. Dit geeft een mooie volle smaak aan ons ijs en onze kazen", vertelt Don Koudstaal. Op de foto: Florianne Koudstaal en haar man Don. Rechts zijn broer Peter."
Het ijs is verkrijgbaar in bekertjes in twee formaten.
Het ijs is verkrijgbaar in bekertjes in twee formaten.
"Florianne: "De hele dag door komen bezoekers van ons ijs proeven."
"Florianne: "De hele dag door komen bezoekers van ons ijs proeven."
André Koudstaal laat proeven van de Jerseykazen van Happy Mrs. Jersey.
André Koudstaal laat proeven van de Jerseykazen van Happy Mrs. Jersey.
"Rudy Korpershoek en zijn moeder Hanny Looijen bij Korpershoek Warehousing & Forwarding. De logistiek dienstverlener vierde 24 oktober 2015 haar 30-jarig bestaan. Ze namen toen ook officieel hun tweede magazijn in gebruik. Janny: "Ook onze nieuwe hal staat inmiddels al vol."
"Rudy Korpershoek en zijn moeder Hanny Looijen bij Korpershoek Warehousing & Forwarding. De logistiek dienstverlener vierde 24 oktober 2015 haar 30-jarig bestaan. Ze namen toen ook officieel hun tweede magazijn in gebruik. Janny: "Ook onze nieuwe hal staat inmiddels al vol."
"Ook Leev debuteerde op de BIOFACH. Kees Leenhouts: "We willen stappen maken en hebben de eerste beursdag al wat leuke contacten opgedaan. De interesse in ons 'lichtgroene aanbod' is er."
"Ook Leev debuteerde op de BIOFACH. Kees Leenhouts: "We willen stappen maken en hebben de eerste beursdag al wat leuke contacten opgedaan. De interesse in ons 'lichtgroene aanbod' is er."
De afgelopen jaren is het Leev-assortiment sterk uitgebreid. Onder meer met een kinderlijn waaraan geen suikers toegevoegd worden.
De afgelopen jaren is het Leev-assortiment sterk uitgebreid. Onder meer met een kinderlijn waaraan geen suikers toegevoegd worden.
Er was veel belangstelling voor de producten van De Smaakspecialist.
Er was veel belangstelling voor de producten van De Smaakspecialist.
De Smaakspecialist: Pieter Dirven en Anneloes Hoorneman achter de raw producten van het eigen merk Raw Organic Food.
De Smaakspecialist: Pieter Dirven en Anneloes Hoorneman achter de raw producten van het eigen merk Raw Organic Food.
Nog een BIOFACH-debutant: Bioriginal Europe. Rudy Bovée vertelt dat Bioriginal onder andere proteïnepoeders maakt van restproducten.
Nog een BIOFACH-debutant: Bioriginal Europe. Rudy Bovée vertelt dat Bioriginal onder andere proteïnepoeders maakt van restproducten.
Links René van Hoorn en rechts Ricardo Snijders van Bioriginal Europe.
Links René van Hoorn en rechts Ricardo Snijders van Bioriginal Europe.
Paul Visser (wit poloshirt) stond weer met de quinoaproducten van Paul's Quinoa op de BIOFACH.
Paul Visser (wit poloshirt) stond weer met de quinoaproducten van Paul's Quinoa op de BIOFACH.
Links Thijs Schuurman van Bonvita. Rechts zijn vrouw.
Links Thijs Schuurman van Bonvita. Rechts zijn vrouw.
Timothy Nuijen van Axxent Masters In Tea presenteerde met trots de vernieuwde biologische theelijn van Thee van Oordt. Dit merk bestaat al sinds 1834.
Timothy Nuijen van Axxent Masters In Tea presenteerde met trots de vernieuwde biologische theelijn van Thee van Oordt. Dit merk bestaat al sinds 1834.
De Thee van Oordt valt niet alleen op qua smaak, maar ook door het kleurrijke design.
De Thee van Oordt valt niet alleen op qua smaak, maar ook door het kleurrijke design.
Marcel Vogel, Patrick de Haas en Arnoud Francken van Axxent Masters In Tea. Achter hen het andere biologische theemerk TeaOfLife.
Marcel Vogel, Patrick de Haas en Arnoud Francken van Axxent Masters In Tea. Achter hen het andere biologische theemerk TeaOfLife.
"Emma Roldanus en Otto van Verschuer bij BIOFACH-debutant Heerlijkheid Mariënwaerdt. De kazen van Mariënwaerdt zijn al langere tijd op de Duitse markt te verkrijgen. Het bedrijf hoopte op de beurs bestaande contacten te kunnen onderhouden en nieuwe afzetmarkten te vinden. Emma (die sinds kort in dienst is bij Mariënwaerdt): "Vooral de Assepoester kaas is heel populair in Duitsland. Dit is een jonge, romige 50+ kaas met wortel en pompoenpitten. De beursdeelname bevalt tot nu toe erg goed, deze beurs is echt gericht op zakendoen."
"Emma Roldanus en Otto van Verschuer bij BIOFACH-debutant Heerlijkheid Mariënwaerdt. De kazen van Mariënwaerdt zijn al langere tijd op de Duitse markt te verkrijgen. Het bedrijf hoopte op de beurs bestaande contacten te kunnen onderhouden en nieuwe afzetmarkten te vinden. Emma (die sinds kort in dienst is bij Mariënwaerdt): "Vooral de Assepoester kaas is heel populair in Duitsland. Dit is een jonge, romige 50+ kaas met wortel en pompoenpitten. De beursdeelname bevalt tot nu toe erg goed, deze beurs is echt gericht op zakendoen."
"Ook Les Chaveliers stond voor het eerst op de beurs in Neurenberg. Zij presenteerden daar het merk SoPure aan het internationale publiek. Ric Zuiverloon: "Het assortiment bestaat uit onder meer een range van fruit-notenrepen en sportrepen boordevol proteïne, evenals raw chocoladeproducten. Vorig jaar heb ik al op de BIOFACH rondgelopen en daarna heb ik besloten om er te gaan staan." Van links naar rechts: Ruud Koopman, Anneke Hartog en Ric Zuiverloon."
"Ook Les Chaveliers stond voor het eerst op de beurs in Neurenberg. Zij presenteerden daar het merk SoPure aan het internationale publiek. Ric Zuiverloon: "Het assortiment bestaat uit onder meer een range van fruit-notenrepen en sportrepen boordevol proteïne, evenals raw chocoladeproducten. Vorig jaar heb ik al op de BIOFACH rondgelopen en daarna heb ik besloten om er te gaan staan." Van links naar rechts: Ruud Koopman, Anneke Hartog en Ric Zuiverloon."
"Ruben Verbruggen van Verbruggen Juice Trading stond ook voor het eerst op de BIOFACH. "We gaan kijken wat het ons brengt."
"Ruben Verbruggen van Verbruggen Juice Trading stond ook voor het eerst op de BIOFACH. "We gaan kijken wat het ons brengt."
"Net als vorig jaar van de partij op de beurs: Maya Gold Trading. Leila Scheffers: "De vraag naar onze biologische kokosproducten groeit als een tierelier, we zijn onze bio-range dan ook aan het uitbreiden. We werken bewust ook met restproducten van de kokosnoot."
"Net als vorig jaar van de partij op de beurs: Maya Gold Trading. Leila Scheffers: "De vraag naar onze biologische kokosproducten groeit als een tierelier, we zijn onze bio-range dan ook aan het uitbreiden. We werken bewust ook met restproducten van de kokosnoot."
"De Amerikaanse Clayton Naylor en de Zuid-Afrikaanse Rozanne Hanekom bemanden de stand van het Nederlandse bedrijf Easy Group. Clayton: "Men kan bij ons terecht voor allerlei verpakkingsvraagstukken."
"De Amerikaanse Clayton Naylor en de Zuid-Afrikaanse Rozanne Hanekom bemanden de stand van het Nederlandse bedrijf Easy Group. Clayton: "Men kan bij ons terecht voor allerlei verpakkingsvraagstukken."
Nutland BV stond er ook weer: Walter Suiker en Joren Groot praten met twee bezoekers.
Nutland BV stond er ook weer: Walter Suiker en Joren Groot praten met twee bezoekers.
Dico Jansen en Dirk van der Niet in de stand van Odenwald Organic Bakery.
Dico Jansen en Dirk van der Niet in de stand van Odenwald Organic Bakery.
"Odenwald Organic Bakery presenteerde 'de deegplak' op de beurs en liet bezoekers daar uiteraard ook van proeven. "Hiermee kan je op het goede moment je eigen brood maken", vertelt Dirk van der Niet."
"Odenwald Organic Bakery presenteerde 'de deegplak' op de beurs en liet bezoekers daar uiteraard ook van proeven. "Hiermee kan je op het goede moment je eigen brood maken", vertelt Dirk van der Niet."
Eric Odenwald met De Leckere-bier.
Eric Odenwald met De Leckere-bier.
Arthur Hartman bezocht de beurs namens Yarrah Organic Petfood.
Arthur Hartman bezocht de beurs namens Yarrah Organic Petfood.
"Peter Oellers van Natural Habitats aan tafel met Marcel Stackerjan. Bij Natural Habitats was meer informatie verkrijgbaar over de campagne 'Palm done right'. Peter: "Onder meer het Duitse merk Rapunzel Naturkost doet hier al mee en investeert in goede palmolie."
"Peter Oellers van Natural Habitats aan tafel met Marcel Stackerjan. Bij Natural Habitats was meer informatie verkrijgbaar over de campagne 'Palm done right'. Peter: "Onder meer het Duitse merk Rapunzel Naturkost doet hier al mee en investeert in goede palmolie."
Het Holland Paviljoen had ook dit jaar weer een totaal nieuwe 'look'.
Het Holland Paviljoen had ook dit jaar weer een totaal nieuwe 'look'.
Het Fairtrasa-team: Peter Abma, James McCooe, Roelant Komen, Pim Pelders en Elisa Benetti.
Het Fairtrasa-team: Peter Abma, James McCooe, Roelant Komen, Pim Pelders en Elisa Benetti.
En bij BioCore: Otto Poiesz, René van Zandwijk en Marco Molier.
En bij BioCore: Otto Poiesz, René van Zandwijk en Marco Molier.
Reint Jan Schuring vertelt een collega-ijsmaker uit Finland meer over de ijsjes van Frozen Dutch Icecream.
Reint Jan Schuring vertelt een collega-ijsmaker uit Finland meer over de ijsjes van Frozen Dutch Icecream.
Frozen Dutch introduceerde vorig jaar april deze kleurrijke nieuwe bekers
Frozen Dutch introduceerde vorig jaar april deze kleurrijke nieuwe bekers
Paula Koelemij van Simon Lévelt.
Paula Koelemij van Simon Lévelt.
Rein van der Werff maakte bekend dat Special Refining Company (SRC) gaat uitbreiden.
Rein van der Werff maakte bekend dat Special Refining Company (SRC) gaat uitbreiden.
Rosies Gluten Free in het Holland Paviljoen. Links Simone van Lanen.
Rosies Gluten Free in het Holland Paviljoen. Links Simone van Lanen.
"BioSpirits: Frans Erdmann met zijn zoon Thomas. Frans: "We krijgen goede reacties op onze biologische sterke dranken."
"BioSpirits: Frans Erdmann met zijn zoon Thomas. Frans: "We krijgen goede reacties op onze biologische sterke dranken."
Félice Pessers bij SonderJansen.
Félice Pessers bij SonderJansen.
Bravo Foods: Kim Quy Tran, Gerard van Braber en Marcel Rijkee konden tot hun tevredenheid constateren dat het vooral op donderdag heel druk was. Eind vorig jaar heeft Bravo Foods verse biologische glutenvrije en koelverse pasta in het assortiment opgenomen.
Bravo Foods: Kim Quy Tran, Gerard van Braber en Marcel Rijkee konden tot hun tevredenheid constateren dat het vooral op donderdag heel druk was. Eind vorig jaar heeft Bravo Foods verse biologische glutenvrije en koelverse pasta in het assortiment opgenomen.
Annelies Timmerman met de kleurrijke bloemen van Ecobulbs.
Annelies Timmerman met de kleurrijke bloemen van Ecobulbs.
Florentin: achterin aan tafel Monique van der Meer-Ruhe, rechts is Benny Moshel in gesprek. De bezoekers mochten proeven van de nieuwe toetjes op basis van kokosmelk.
Florentin: achterin aan tafel Monique van der Meer-Ruhe, rechts is Benny Moshel in gesprek. De bezoekers mochten proeven van de nieuwe toetjes op basis van kokosmelk.
Deze introductie werd op donderdagavond tijdens de BIOFACH gevierd met een 'Cocokick Fiesta'. De toetjes zijn er in vier smaken: espresso, vanille, chocolade en tahini.
Deze introductie werd op donderdagavond tijdens de BIOFACH gevierd met een 'Cocokick Fiesta'. De toetjes zijn er in vier smaken: espresso, vanille, chocolade en tahini.
Marc Arts van GreenFood50 stond ook in het Holland Paviljoen.
Marc Arts van GreenFood50 stond ook in het Holland Paviljoen.
Marc liet proeven van deze Organic Spelt Quinoa Crackers.
Marc liet proeven van deze Organic Spelt Quinoa Crackers.
Omdat Harmen Peters helaas niet meer mee kon naar de BIOFACH kreeg Wim Stoker in de stand van Stoker Holland en Smile Fruit dit keer gezelschap van zijn vrouw Ciska.
Omdat Harmen Peters helaas niet meer mee kon naar de BIOFACH kreeg Wim Stoker in de stand van Stoker Holland en Smile Fruit dit keer gezelschap van zijn vrouw Ciska.
Luuk Wessels vertelt over 'branding by banding' bij Max Aarts.
Luuk Wessels vertelt over 'branding by banding' bij Max Aarts.
Max Wolbers van Max Aarts. Max Aarts produceert steeds meer etiketten voor biologische bedrijven.
Max Wolbers van Max Aarts. Max Aarts produceert steeds meer etiketten voor biologische bedrijven.
Bio Futura maakt ook haar beursdebuut. Links vertelt Tobias Zitz de bezoeker over de duurzame verpakkingsmogelijkheden die het bedrijf biedt.
Bio Futura maakt ook haar beursdebuut. Links vertelt Tobias Zitz de bezoeker over de duurzame verpakkingsmogelijkheden die het bedrijf biedt.
Rechts Roy van Diemen bij Naturz Organics Europe.
Rechts Roy van Diemen bij Naturz Organics Europe.
Jan Fleurkens toont trots de twee producten van Mongozo: links de Mongozo Buckwheat White en rechts de Mongozo Premium Pilsener. Beide producten zijn biologisch, glutenvrij en Fairtrade gecertificeerd.
Jan Fleurkens toont trots de twee producten van Mongozo: links de Mongozo Buckwheat White en rechts de Mongozo Premium Pilsener. Beide producten zijn biologisch, glutenvrij en Fairtrade gecertificeerd.
Na de Bio-beurs in Zwolle presenteerde Happy Goat zijn smeerbare, biologische verse geitenkaas ook op de Duitse beurs. Dit vegetarische en glutenvrije product is er in drie varianten: Naturel, Honing & Vijg en Groene Kruiden. Op deze foto zie je Marcel Jonkers in gesprek.
Na de Bio-beurs in Zwolle presenteerde Happy Goat zijn smeerbare, biologische verse geitenkaas ook op de Duitse beurs. Dit vegetarische en glutenvrije product is er in drie varianten: Naturel, Honing & Vijg en Groene Kruiden. Op deze foto zie je Marcel Jonkers in gesprek.
"Masja Fick liet de bezoekers proeven van de smeerbare geitenkaas van Happy Goat. Masja: "De reacties zijn erg positief. Ik blijf smeren, het rent van het bord af."
"Masja Fick liet de bezoekers proeven van de smeerbare geitenkaas van Happy Goat. Masja: "De reacties zijn erg positief. Ik blijf smeren, het rent van het bord af."
Ruud van Tol stond met Mattisson Healthcare ook weer eens op de beurs.
Ruud van Tol stond met Mattisson Healthcare ook weer eens op de beurs.
Mattisson Healthcare presenteerde deze 'geactiveerde noten' in zes verschillende soorten.
Mattisson Healthcare presenteerde deze 'geactiveerde noten' in zes verschillende soorten.
Danny Schuwer van Brinkers Food liet het poseren aan de dames over: Anke de Zwart, Daniela Schnieders, Domenique van Haagen en Qian Lu. Ze tonen 'The Chocolate Rhapsody Cook Book' van Brinkers, dit boek staat vol met recepten op basis van chocolade.
Danny Schuwer van Brinkers Food liet het poseren aan de dames over: Anke de Zwart, Daniela Schnieders, Domenique van Haagen en Qian Lu. Ze tonen 'The Chocolate Rhapsody Cook Book' van Brinkers, dit boek staat vol met recepten op basis van chocolade.
Ook in de stand zelf werd natuurlijk aandacht geschonken aan het kookboek.
Ook in de stand zelf werd natuurlijk aandacht geschonken aan het kookboek.
"Ryan Powers en Stephan Compagner van High Quality Organics. High Quality Organics verhuisde voor deze editie van de BIOFACH naar hal 5. Stephan: "Er is niet alleen veel vraag naar ons boerenkoolpoeder, ook het 'turmeric powder' loopt goed." Dit is geelwortelpoeder."
"Ryan Powers en Stephan Compagner van High Quality Organics. High Quality Organics verhuisde voor deze editie van de BIOFACH naar hal 5. Stephan: "Er is niet alleen veel vraag naar ons boerenkoolpoeder, ook het 'turmeric powder' loopt goed." Dit is geelwortelpoeder."
Ray van Haven (midden) van D'Lite Food Europe vertelt over de producten van Slendier Konjac Pasta.
Ray van Haven (midden) van D'Lite Food Europe vertelt over de producten van Slendier Konjac Pasta.
Vakgenoten bij De Groene Weg: Links Henk van Oers van Deli Harmony en rechts Ronald Roenhorst van De Groene Weg.
Vakgenoten bij De Groene Weg: Links Henk van Oers van Deli Harmony en rechts Ronald Roenhorst van De Groene Weg.
Achter de stand in het Holland Paviljoen was ruimte voor overleg. Rechts Bavo van den Idsert, directeur van Bionext. Rechtsachterin (lopend) Bareld Kootstra van Global Fruit.
Achter de stand in het Holland Paviljoen was ruimte voor overleg. Rechts Bavo van den Idsert, directeur van Bionext. Rechtsachterin (lopend) Bareld Kootstra van Global Fruit.
Walter Doens bij Doens Food Ingredients.
Walter Doens bij Doens Food Ingredients.
De stand van Doens viel weer goed op in hal 1.
De stand van Doens viel weer goed op in hal 1.
In het midden Nederlander André van den Heuvel die het Sri Lankaanse merk Ma's in Nederland op de kaart wil gaan zetten. Links Mario de Alwis en rechts Maliek de Alwis.
In het midden Nederlander André van den Heuvel die het Sri Lankaanse merk Ma's in Nederland op de kaart wil gaan zetten. Links Mario de Alwis en rechts Maliek de Alwis.
"Manon Spaargaren (midden) bij Spack. Dit bedrijf combineerde weer een stand met Graanhandel P. van Schelven. Achter haar loopt Olaf Spaargaren. Manon: "Vandaag (donderdag) is echt een goede drukke dag."
"Manon Spaargaren (midden) bij Spack. Dit bedrijf combineerde weer een stand met Graanhandel P. van Schelven. Achter haar loopt Olaf Spaargaren. Manon: "Vandaag (donderdag) is echt een goede drukke dag."
Andy van Ham van Riverside International stond ook dit jaar in het Canada-paviljoen. De Made Good-repen worden in een Canadese fabriek geproduceerd.
Andy van Ham van Riverside International stond ook dit jaar in het Canada-paviljoen. De Made Good-repen worden in een Canadese fabriek geproduceerd.
Er zijn twee nieuwe smaken van Made Good: Mixed Berry en Chocolate Chip.
Er zijn twee nieuwe smaken van Made Good: Mixed Berry en Chocolate Chip.
Na de Natexpo in Parijs kwam Biojournaal Igor Rooselaar van Five Minutes ook in Neurenberg tegen. Ze presenteerden er hun Ecoffee Cup, die gemaakt is van bamboevezel en verkrijgbaar is in allerlei kleurrijke designs.
Na de Natexpo in Parijs kwam Biojournaal Igor Rooselaar van Five Minutes ook in Neurenberg tegen. Ze presenteerden er hun Ecoffee Cup, die gemaakt is van bamboevezel en verkrijgbaar is in allerlei kleurrijke designs.
"Igor: "Het gaat goed. De Animo voor de Ecoffee Cup is heel groot, het is eigenlijk constant druk in onze stand. We hebben zelfs Starbucks zo ver gekregen om klanten van koffie te voorzien wanneer zij met de Ecoffee Cup binnenstappen."
"Igor: "Het gaat goed. De Animo voor de Ecoffee Cup is heel groot, het is eigenlijk constant druk in onze stand. We hebben zelfs Starbucks zo ver gekregen om klanten van koffie te voorzien wanneer zij met de Ecoffee Cup binnenstappen."
Freek Jan Koekoek van Mercadero in de stand van het Centre for the Promotion of Imports (CBI) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze ruime stand kregen producenten uit onder meer de Filipijnen en Vietnam de kans om hun producten te presenteren.
Freek Jan Koekoek van Mercadero in de stand van het Centre for the Promotion of Imports (CBI) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze ruime stand kregen producenten uit onder meer de Filipijnen en Vietnam de kans om hun producten te presenteren.
Nog meer Nederlanders in een buitenlandse stand: Ben Neuschawander en Pieter Veldman van MEM Benelux met links Shamindra Rajiyah van Renuka Goup. MEM Benelux vertegenwoordigt theemerk Renuté en Cocomi (kokosproducten) op de Nederlandse markt.
Nog meer Nederlanders in een buitenlandse stand: Ben Neuschawander en Pieter Veldman van MEM Benelux met links Shamindra Rajiyah van Renuka Goup. MEM Benelux vertegenwoordigt theemerk Renuté en Cocomi (kokosproducten) op de Nederlandse markt.
Op woensdag en donderdag konden Nederlanders voor een drankje terecht in het Holland Paviljoen. Cilia The, Anne-Sophie Noten, Waldo van Leeuwen en Jimme Slippens. Waldo is werkzaam voor Seamore Food, de andere drie voor Abbot Kinney's (biologische kokosyoghurt).
Op woensdag en donderdag konden Nederlanders voor een drankje terecht in het Holland Paviljoen. Cilia The, Anne-Sophie Noten, Waldo van Leeuwen en Jimme Slippens. Waldo is werkzaam voor Seamore Food, de andere drie voor Abbot Kinney's (biologische kokosyoghurt).
Kees Loos en Rein van der Werff van Special Refining Company (SRC).
Kees Loos en Rein van der Werff van Special Refining Company (SRC).
Michel Jansen van de KleinsteSoepFabriek liep in hal 5 Wim Thönissen van Joannusmolen tegen het lijf.
Michel Jansen van de KleinsteSoepFabriek liep in hal 5 Wim Thönissen van Joannusmolen tegen het lijf.
'The Netherlands BIO Pavillion'.
'The Netherlands BIO Pavillion'.
Op het nippertje kwam Biojournaal toch Lou van Reij van BioRey nog tegen. Links naast hem Peter van den Berg en rechts Stefan Haring.
Op het nippertje kwam Biojournaal toch Lou van Reij van BioRey nog tegen. Links naast hem Peter van den Berg en rechts Stefan Haring.
De volgende BIOFACH zal plaatsvinden op 15 tot en met 18 februari 2017.
De volgende BIOFACH zal plaatsvinden op 15 tot en met 18 februari 2017.
Esther Keddeman stond met haar merk Petit&Jolie op de Vivaness. Het assortiment van Petit&Jolie bestaat uit verzorgingsproducten voor baby's.
Esther Keddeman stond met haar merk Petit&Jolie op de Vivaness. Het assortiment van Petit&Jolie bestaat uit verzorgingsproducten voor baby's.
Petit&Jolie presenteerde op de Bio-beurs al de Baby Gift Set en de Mama Gift Set en Esther nam deze cadeausets uiteraard ook mee naar Neurenberg.
Petit&Jolie presenteerde op de Bio-beurs al de Baby Gift Set en de Mama Gift Set en Esther nam deze cadeausets uiteraard ook mee naar Neurenberg.
Miron Violetglass stond ook weer op de BIOFACH. Mark Cremer en Martijn Otten vertelden de bezoekers alles over dit speciale glas dat geen zichtbaar licht doorlaat. Hierdoor blijft het energieniveau en de kwaliteit van de verzorgingsproducten behouden.
Miron Violetglass stond ook weer op de BIOFACH. Mark Cremer en Martijn Otten vertelden de bezoekers alles over dit speciale glas dat geen zichtbaar licht doorlaat. Hierdoor blijft het energieniveau en de kwaliteit van de verzorgingsproducten behouden.
Rechts Francisco Müller van Frenchtop Natural Care Products.
Rechts Francisco Müller van Frenchtop Natural Care Products.
Hij vertelde onder andere meer over deze nieuwe ontbijtproducten en de Rice & Coconut Drink van Royal Green.
Hij vertelde onder andere meer over deze nieuwe ontbijtproducten en de Rice & Coconut Drink van Royal Green.
Dick van Asch stond namens Natucos (vernieuwde look) op de Vivaness.
Dick van Asch stond namens Natucos (vernieuwde look) op de Vivaness.
Op de BIOFACH brachten deze 'Zweedse wetenschappers' de True Cost of Food-campagne onder de aandacht met hun opvallende NutriCost-scanner. Het apparaat voert ter plekke een True Cost meting uit op basis van de nog redelijk onbekende Snöreblom-extrapolatie. Bij een positief resultaat komt er een groen ballonnetje uit de machine, bij een negatief resultaat een rode ballon. Hier zijn ze weer onderweg naar het volgende 'slachtoffer'.
Op de BIOFACH brachten deze 'Zweedse wetenschappers' de True Cost of Food-campagne onder de aandacht met hun opvallende NutriCost-scanner. Het apparaat voert ter plekke een True Cost meting uit op basis van de nog redelijk onbekende Snöreblom-extrapolatie. Bij een positief resultaat komt er een groen ballonnetje uit de machine, bij een negatief resultaat een rode ballon. Hier zijn ze weer onderweg naar het volgende 'slachtoffer'.
Ramon van Huffelen (links, Natrada) liep ook rond op de BIOFACH 2016.
Ramon van Huffelen (links, Natrada) liep ook rond op de BIOFACH 2016.
"Michael Kuech, Kristel de Groot en Melina Gruelzer van Your Superfoods stonden op het Vegan-plein in Hal 6. De verschillende Superfood-mixen zijn allemaal voorzien van een bijzondere naam. Kristel: "Vorig jaar hebben hier als bezoeker rondgelopen, dit vonden we zo leuk dat we besloten om hier nu zelf ook te gaan staan." mixen, die erg gemakkelijk te gebruiken zijn."
"Michael Kuech, Kristel de Groot en Melina Gruelzer van Your Superfoods stonden op het Vegan-plein in Hal 6. De verschillende Superfood-mixen zijn allemaal voorzien van een bijzondere naam. Kristel: "Vorig jaar hebben hier als bezoeker rondgelopen, dit vonden we zo leuk dat we besloten om hier nu zelf ook te gaan staan." mixen, die erg gemakkelijk te gebruiken zijn."