Horecabeurs Goes 2014

Van 10 tot en met 12 maart werd in de Zeelandhallen de 51e editie van de Horecabeurs Goes gehouden.
Van 10 tot en met 12 maart werd in de Zeelandhallen de 51e editie van de Horecabeurs Goes gehouden.
De exposanten waren te vinden in de Noorzeehal en de Westerscheldehal.
De exposanten waren te vinden in de Noorzeehal en de Westerscheldehal.
"Eveline Scheren wil zich met Biowijnclub meer op de horeca gaan richten. Daarom mocht zij niet ontbreken op de Horecabeurs. "De horecaondernemers staan steeds meer open voor biologische wijnen", aldus Eveline."
"Eveline Scheren wil zich met Biowijnclub meer op de horeca gaan richten. Daarom mocht zij niet ontbreken op de Horecabeurs. "De horecaondernemers staan steeds meer open voor biologische wijnen", aldus Eveline."
"Ze presenteerde onder meer deze nieuwe witte en rode wijn van Pavillon De Gaujac. "Hier krijg ik erg goede reacties op. Het is een soepele en makkelijke wijn."
"Ze presenteerde onder meer deze nieuwe witte en rode wijn van Pavillon De Gaujac. "Hier krijg ik erg goede reacties op. Het is een soepele en makkelijke wijn."
"Willem van Riele presenteerde onder meer het biologische vleesconcept van Vleescombinatie Zuid-West. "Wij stimuleren de horecaondernemers om te doen aan vierkantsverwaarding van vlees." Vleescombinatie Zuid-West levert onder meer biologisch vlees aan De Grote Verleiding in Kruiningen."
"Willem van Riele presenteerde onder meer het biologische vleesconcept van Vleescombinatie Zuid-West. "Wij stimuleren de horecaondernemers om te doen aan vierkantsverwaarding van vlees." Vleescombinatie Zuid-West levert onder meer biologisch vlees aan De Grote Verleiding in Kruiningen."
"Ger Klarenbeek van McCain gaf aan dat er steeds meer biologische frites afgenomen worden. "Het aanbieden van bio-frites is een mooie manier om ons te onderscheiden."
"Ger Klarenbeek van McCain gaf aan dat er steeds meer biologische frites afgenomen worden. "Het aanbieden van bio-frites is een mooie manier om ons te onderscheiden."
"We merken echt dat mensen bereid zijn om er wat meer voor te betalen", aldus Ger."
"We merken echt dat mensen bereid zijn om er wat meer voor te betalen", aldus Ger."
"Baudewijn van Hoek van Tebben Kaas presenteerde op de beurs de biologische mozzarella van Jersey-koeienmelk. "We hebben ook grote zakken met geraspte biologische kaas in ons assortiment."
"Baudewijn van Hoek van Tebben Kaas presenteerde op de beurs de biologische mozzarella van Jersey-koeienmelk. "We hebben ook grote zakken met geraspte biologische kaas in ons assortiment."
Links Hans den Boer van Van Gelder groente & fruit. Zij hebben begin dit jaar hun biologische assortiment van de horeca verder uitgebreid. Rechts Erwin Heijligers van Farm Fresh.
Links Hans den Boer van Van Gelder groente & fruit. Zij hebben begin dit jaar hun biologische assortiment van de horeca verder uitgebreid. Rechts Erwin Heijligers van Farm Fresh.
"Marty van der Krogt stond met de biologische zeewierproducten van Your Well op de beurs. "Veel mensen hebben wel gehoord van producten met zeewier, maar weten niet precies wat er mee kan worden gedaan. Daarom probeer ik hier de verschillende mogelijkheden toe te lichten."
"Marty van der Krogt stond met de biologische zeewierproducten van Your Well op de beurs. "Veel mensen hebben wel gehoord van producten met zeewier, maar weten niet precies wat er mee kan worden gedaan. Daarom probeer ik hier de verschillende mogelijkheden toe te lichten."
Elger Wiersma schenkt wat biologische sap in bij Schulp Vruchtensappen.
Elger Wiersma schenkt wat biologische sap in bij Schulp Vruchtensappen.
Hij presenteerde onder meer 'Eerst hulp van Schulp'. Dit is de nieuwe lijn biologische vruchtensappen gericht op gezondheid van Schulp Vruchtensappen.
Hij presenteerde onder meer 'Eerst hulp van Schulp'. Dit is de nieuwe lijn biologische vruchtensappen gericht op gezondheid van Schulp Vruchtensappen.
"Dik Spelt kon de bezoekers alles vertellen over het biologische brood dat zijn zoon Marcel bakt. Het bijzondere Pain de Mer is per maart 2013 ook biologisch te verkrijgen. Voor de bio-lijn gebruikt Spelt Bakkers in Bruinisse de biologische tarwe van Kees Steendijk. "Het zou mooi zijn als een biologische boer in Zeeland zich aandient om voor ons biologische spelt te gaan telen."
"Dik Spelt kon de bezoekers alles vertellen over het biologische brood dat zijn zoon Marcel bakt. Het bijzondere Pain de Mer is per maart 2013 ook biologisch te verkrijgen. Voor de bio-lijn gebruikt Spelt Bakkers in Bruinisse de biologische tarwe van Kees Steendijk. "Het zou mooi zijn als een biologische boer in Zeeland zich aandient om voor ons biologische spelt te gaan telen."
André Matthijssen en Ben Ghewij van Ecolab. Zij leveren onder meer producten aan melkveehouders.
André Matthijssen en Ben Ghewij van Ecolab. Zij leveren onder meer producten aan melkveehouders.
Het biologisch streekplein & ambachtsplein. Dit is een initiatief van 't Hof Welgelegen en Scalda.
Het biologisch streekplein & ambachtsplein. Dit is een initiatief van 't Hof Welgelegen en Scalda.
"Initiatiefnemer Ard van der Kreeke van 't Hof Welgelegen. De horecaleverancier vertelde dat hij een biologisch totaalpakket voor de horeca kan leveren. "Dit hoeft niet duurder te zijn dan bijvoorbeeld de Sligro, wanneer de kok volgens de seizoenen werkt."
"Initiatiefnemer Ard van der Kreeke van 't Hof Welgelegen. De horecaleverancier vertelde dat hij een biologisch totaalpakket voor de horeca kan leveren. "Dit hoeft niet duurder te zijn dan bijvoorbeeld de Sligro, wanneer de kok volgens de seizoenen werkt."
"Ard heeft grootse plannen met zijn bedrijf. "Ik wil echt gaan doorstomen. We vullen inmiddels 400 groentetassen."
"Ard heeft grootse plannen met zijn bedrijf. "Ik wil echt gaan doorstomen. We vullen inmiddels 400 groentetassen."
Op het plein werden gedurende de beurs diverse demonstraties gegeven. Dinsdag kon de presentatie van slager Verburg op veel belangstelling rekenen.
Op het plein werden gedurende de beurs diverse demonstraties gegeven. Dinsdag kon de presentatie van slager Verburg op veel belangstelling rekenen.
Slager Verburd ging aan de slag met een half bont Bentheimer varken. Hij demonstreerde hoe je de verschillende delen moet uitsnijden. Deze delen werden vervolgens door de koks klaargemaakt om te laten proeven.
Slager Verburd ging aan de slag met een half bont Bentheimer varken. Hij demonstreerde hoe je de verschillende delen moet uitsnijden. Deze delen werden vervolgens door de koks klaargemaakt om te laten proeven.
Sander de Jonge, kok van 't Hof Welgelegen maakt wat stukken versgesneden varkensvlees klaar op de barbecue.
Sander de Jonge, kok van 't Hof Welgelegen maakt wat stukken versgesneden varkensvlees klaar op de barbecue.
Aan de rechterkant van het plein was voldoende ruimte om rustig met elkaar in gesprek te gaan.
Aan de rechterkant van het plein was voldoende ruimte om rustig met elkaar in gesprek te gaan.
"Ard teelt zelf een groot deel van de groenten die hij aan de horeca levert. Dit aanbod vult hij aan met producten van collega-telers uit Zeeland. "Ik lever inmiddels aan zo'n 30 tot 40 restaurants. Producten die ikzelf of mijn collega's niet telen bestel ik bij de groothandel."
"Ard teelt zelf een groot deel van de groenten die hij aan de horeca levert. Dit aanbod vult hij aan met producten van collega-telers uit Zeeland. "Ik lever inmiddels aan zo'n 30 tot 40 restaurants. Producten die ikzelf of mijn collega's niet telen bestel ik bij de groothandel."
"De kippen Coco en Cacao waren niet voor niets op het plein te bewonderen. "Deze wil ik zelf op mijn land gaan houden. Er ligt steeds een stuk land braak in mijn teeltplan en daar wil ik 250 legkippen laten rondscharrelen. De eieren die ze leggen kan ik weer verkopen aan mijn horecaklanten of in de pakketten."
"De kippen Coco en Cacao waren niet voor niets op het plein te bewonderen. "Deze wil ik zelf op mijn land gaan houden. Er ligt steeds een stuk land braak in mijn teeltplan en daar wil ik 250 legkippen laten rondscharrelen. De eieren die ze leggen kan ik weer verkopen aan mijn horecaklanten of in de pakketten."
Op het plein werden ook veel biologische producten gepresenteerd, waaronder de Piramide-thee.
Op het plein werden ook veel biologische producten gepresenteerd, waaronder de Piramide-thee.
Diverse biologische drankjes die via 't Hof Welgelegen verkrijgbaar zijn.
Diverse biologische drankjes die via 't Hof Welgelegen verkrijgbaar zijn.
Duidelijk een gevarieerd aanbod.
Duidelijk een gevarieerd aanbod.
Uiteraard zijn er ook diverse kazen verkrijgbaar bij 't Hof Welgelegen, evenals producten van De Vegetarische Slager.
Uiteraard zijn er ook diverse kazen verkrijgbaar bij 't Hof Welgelegen, evenals producten van De Vegetarische Slager.
Ook volop zaden, meel en granen.
Ook volop zaden, meel en granen.
Op deze foto onder meer de producten van provinciegenoot Tons Mosterd en Heerlijkheden.
Op deze foto onder meer de producten van provinciegenoot Tons Mosterd en Heerlijkheden.
Bij 't Hof Welgelegen kan ook biologisch brood vanmenno besteld worden.
Bij 't Hof Welgelegen kan ook biologisch brood vanmenno besteld worden.
"Bij Mocca d'Or is nu ook biologische thee verkrijgbaar van EARTH concepts: EARTH TEA. "Bij onze EARTH COFFEE zijn ook bijpassende biologische suikersticks en melkcups verkrijgbaar", vertelt Hein Moors."
"Bij Mocca d'Or is nu ook biologische thee verkrijgbaar van EARTH concepts: EARTH TEA. "Bij onze EARTH COFFEE zijn ook bijpassende biologische suikersticks en melkcups verkrijgbaar", vertelt Hein Moors."
Bij LavAzza presenteerden ze ook wat bio-producten.
Bij LavAzza presenteerden ze ook wat bio-producten.
In deze stand kon men de biologische thee van de English Tea Shop bewonderen.
In deze stand kon men de biologische thee van de English Tea Shop bewonderen.
Tot zover de 51e editie van de Horecabeurs Goes.
Tot zover de 51e editie van de Horecabeurs Goes.
…

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven