De winterse weersomstandigheden lieten bij de IJsselhallen nog hun sporen na.
Edwin Crombags en Jan Zomerdijk in de stand van FrieslandCampina. Achter hen een koeling vol met Zuiver Zuivel-producten.
Harrie Janssen van de Hazelbroek Hoeve (rechts) met Wouter van Hal (FrieslandCampina).
Boudewijn Taminiau en Pleunie Baarveld van De Zaai-Ster. De afgelopen maand is de nieuwe biologische Puur Noord Nederland zuivellijn geïntroduceerd. Deze lijn is tot stand gekomen in samenwerking met Weerribben Zuivel.
Koos Havelaar geeft toelichting op de noviteiten die HAK toonde op BioVak 2013. Traditiegetrouw liet HAK ze als eerste op de beurs in Zwolle zien (o.a. voorschoffel met nieuwe verstelling).
"De gebruikers zijn enthousiast over de vernieuwingen in deze rugschoffelmachines: "De telers zijn er lyrisch over", geeft Koos aan."
De nieuwe Mark II Robocrop InRow Weeder van Garford heeft een nieuw ontwerp gekregen en het frame is nu zo ontworpen dat de machine zowel achterop als voorop de trekker kan worden gebruikt. Chris Lunn van Garford vertelt een geïnteresseerde alles hierover.
André van den Heuvel en Rien Sterk tonen Dr. Martins kokoswater en Little Mircales (biologische revitaliserende drankjes) in de stand van Spring Water Company.
Ton Schroer in een geanimeerd gesprek in de stand van Tons Mosterd en Heerlijkheden.
Een groot deel van het team van Wessanen Benelux: Herbert Boonstra, Roelof Hulst, Paul Verweij, Petra van der Linden-Steenvoorden Brussen, Ricus Janssen, Janneke Schmidt, Eric van Gool, Sonja van der Linden.
Een deel van de vernieuwe Natuurwinkel-formule werd getoond in de stand van Wessanen Benelux. Ook de verschillende eigen merken, waaronder Ekoland en De Rit, waren duidelijk zichtbaar in de stand.
Er viel ook het nodige te proeven in de stand.
Hans Peter van den Bosch in de stand van 2food. De ijsmeester kon alles vertellen over het 'IJs met stijl' van de Duitse producent Melicena.
Ruben Kapteijn en Elise Alting tonen een groot deel van het bio-assortiment van 2food. Bij 2food is onder meer Bionade en Good Heavens (yoghurts) verkrijgbaar.
Welmoed Wijma, Sandra de Jong en Joost Steenbeek poseren samen in de stand van De Nieuwe Band.
Jan Groen werd op de BioVak 3.000 euro lichter. Hij had het hoogste bod op het schilderij 'De Bio-Aardappeleters'. Hier op de foto met collega's Robbert en Gerard.
Erik Does in de stand van EkoPlaza in gesprek met Astrid Weidman van De Groene Winkel Zeist (winnaar Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012).
Ook de grootste EkoPlaza van Nederland aan de Grote Marktstraat in Den Haag kwam duidelijk naar voren in de stand.
Udea presenteerde onder meer haar glutenvrije en biologische merk Lieke is Vrij op de BioVak.
Daarnaast werden diverse eigen merken in de stand gepresenteerd.
Rick van Schaik en Mireille Ferrageau de St Amand presenteerden het bio-broodassortiment van Carl Siegert.
Albert Roozendaal van Commandeur Ekovlees.
Nieuw: Limousin-vlees: biologisch rundvlees dat 21 dagen doorgerijpt is.
Ricardo Promes, Remco Roozendaal (zoon van Albert) en Wolter Prins van World Wide Cheese.
Diederik van der Wiele van Market Endeavour.
Hij presenteerde onder meer deze krokante volkoren graanschelpen van OMundo.
Jennifer van Graas van Market Endeavour kon alles vertellen over de glutenvrije en biologische producten van het merk Roley's.
Lammer Soet van Boerderijstroom.nl had een duidelijke vraag voor de bezoekers...
"De enige juiste keuze lijkt mij Boerderijstroom", aldus Lammert. Boerderijstroom levert groene stroom uit de regio, opgewekt door lokale boeren en ondernemers met zon en wind."
Pieter Bas Alferink stond op donderdag alleen in de stand van de BioBandits. Zijn compagnon Hans de Boer deed dit op woensdag, maar was donderdag ziek.
Ramon van Huffelen, zichtbaar trots op het assortiment met biologische wijnen van Natrada.
Piet den Hertog vertelt over de biologische kazen van De Mèkkerstee. De Mèkkerstee, een biologische zorgboerderij uit Ouddorp, stond samen met het familiebedrijf Treur Kaas op de BioVak. Treur Kaas is een kaasgroothandel voor Hollandse kaasspecialiteiten.
De Mèkkerstee produceert onder meer de Jerseyhoeve Bio.
De Mèkkerstee, een biologische zorgboerderij uit Ouddorp, samen met het familiebedrijf Treur Kaas, de kaasgroothandel voor Hollandse kaasspecialiteiten,
Jorien Quirijnen, Edgar Grunder en Maria Akman in de stand van BioBakker (Biobackstube Ahaus).
Raymond Hertong, directeur van BioCuisine Nederland, presenteerde in zijn stand een nieuwe range met eenpersoonsmaaltijden.
Diverse stamppotten in eenpersoonsverpakkingen.
Paul Veldhuis liet bezoekers proeven van de nieuwe stamppotten.
Laura de Nooijer van Lovechock. Onder meer de nieuwste smaak Vanille en moerbei (Vanilla/Mulberry) kon geproefd worden in de stand.
Koos Bakker, directeur Estafette Odin, druk in gesprek.
Iedereen mocht aanschuiven aan de keukentafel in de stand. Hier is Elias Jeremiasse van Estafette Odin in gesprek met Els Pijpers van Solidare Natuurvoeding (in het blauw).
Anita Botter en Merle Koomans-van den Dries (Estafette Odin) namen samen een kijkje op de rest van de beurs.
Samen duurzaam in de stand van Bio+: Naast de kok staan Miek Klein Goldewijk, Chantal van Doornik, Leaniek van der Graaf, Hilbert Ykema, Henk Gerbers en Bert Leffers.
Henk de Vries van Bio+-licentiehouder Oerlemans.
Allard Bakker en Gerben van der Vliet van De Groene Weg.
Erik Eikhart van Baltussen Konservenfabriek (één van de licentiehouders van Bio+).
Henri Verstappen praa met bezoekers over de producten van Kemper Kip.
Edgar Leblans met een deel van het Vecozuivel-assortiment.
Marja Bastiaansen, trots op de nieuwe kazen van Bastiaansen Bio Kaas. Links de 7-kruidenkaas en rechts de nieuws Tzatziki-kaas.
Meta van Gent toont de nieuwste uitgave van het Handboek Bio van Uitgeverij Boekhout in de stand van Kolt & Co. Naast haar de nieuwe kleine blikjes met kruiden van Provence d'Antan.
"Met een verpakking van 100 gram aan kruiden deed men wel heel lang. Daarom zijn meerdere artikelen nu in kleinere verpakking verkrijgbaar", aldus Meta. Het assortiment is ook uitgebreid met nieuwe kruiden zoals koriander, oregano, barbequekruiden en drie nieuwe mixen met zeezout."
"Marcel van der Veldt liet de bezoekers proeven van het biologische rundvlees uit Uruguay van Pul Organic. "Ze vinden het allemaal erg mals en heel smakelijk."
Directeur Rob van den Berg, mueslimonster Sammy Speckel en Ted van Hasselt, één van de medewerkers van Graanpletterij de Halm.
Irma Steenbakkers geeft wat toelichting over de verschillende muesli's.
René Heusschen en Mariken de Bruijn van Stichting EKO-keurmerk.
AC Loogman bestaat dit jaar 60 jaar. Op de foto Joop Bonnet, Jelle Jan Oosterhuis (PPO), Christine Loogman en versinkoper Guido ten Hengel van La Place Nederland.
Alex Poortinga van Fruitkwekerij Vermeulen.
Elger Wiersma van Schulp Vruchtensappen. Zij presenteerden de Saptap met biologische appelsap.
Frans van der Ploeg en Lando van Doorn van Nickerson-Zwaan.
Peter Lamet (rechts) van BD-Totaal.
Lisette Bossert kookte diverse gerechten in de stand van BD-Totaal. Achter haar Barista Wilco Admiraal die de bezoekers van koffie voorzag.
Bart Boon, Teun Gudelacht Mathijs van Veenschoten toonden de kalfsvleesproducten van Eco Fields.
Lazaro Campuzano en kok Eckhard Freitag lieten beursbezoekers proeven van de producten van Demeter Felderzeugnisse (o.a. pizza's).
Eén van de merken van Demeter Felderzeugnisse: Hänsel & Gretel.
"Jan-Kees Luijerink van Stichting Het Blauwe Huis. Rechts in de kast de nieuwe tussenmaat in de verpakkingen: "Dit is een grote consumentenverpakking."
"We werken aan nieuwe producten", verklapt Manon ten Dam in de stand van Aurora kaas. Esther Boeke snijdt één van de kazen aan."
Brandsma Koffie uit Bolsward verzorgde in samenwerking met Zuivelrijck de koffie in de stand van Biojournaal.
Lifefood Holland: Monique Willems en Hans Ruijs. Dit Tsjechische merk is sinds vijf maanden ook in Nederland verkrijgbaar (onder meer via De Nieuwe Band).
Nieuw is dit biologische chocolade-granola-koekje.
Wilfred Jonkman van Reudink Biologische Voeders en Jaap van Deelen (De Glind-biologisch bedrijf met pluimvee en melkvee) in gesprek.
Arno van Gorp druk in gesprek in de stand van Van Gorp Diervoeders. Hij had even daarvoor het convenant 'Solidair met Soja' ondertekend.
Han Wilbrink van Vitalis.
Koos Bakker, directeur van Estafette Odin in gesprek met Bavo van den Idsert, directeur van Bionext.
Wim Huijgens van Plantenkwekerij Jongerius.
Pieter Boekhout (uitgever van Biojournaal) was woensdag ook van de partij op de BioVak.
Henk van Oers had het er maar druk mee. Deli Harmony presenteerde tijdens BioVak het gloednieuwe consumentenmerk St. Hendrick (biologische vleesproducten en vleeswaren).
Er kon ook uitgebreid geproefd worden in de stand.
Adriaan Jansen (Naturelle) kreeg bezoek van Uli Schnier.
Gezelligheid bij Bakkerij van der Westen (Zonnemaire): Gerrie van der Westen, Ad van der Westen, Rick van den Akker, Freek Jacobs en Randy van der Westen poseren met Angela en Monique.
Randy van der Westen waagt een dansje in het gangpad.
Kubra Kazmiroglu geeft een bezoeker wat meer informatie over het vakblad Ekoland.
Renno en Foekje van Dijk van Berrico Foodcompany brachten samen een bezoek aan de BioVak.
Menno Looman met de freesbrander van Struik Wieringermeer. Deze brander verhot de grond en doodt onkruidzaad. Struik Wieringermeer deelde de stand met HOAF Infrared Technology, hun technologie wordt verwerkt in de branders.
Twee winkeliers samen bij de stand van Bakkerij Verbeek: Jan Peter Oosterloo (runt EkoPlaza's in de De Bilt en Bilthoven) en Johan Batelaan.
Jan Peter had nog een nieuwtje: hij wordt binnenkort vader. Hier staat hij op de foto met zijn hoogzwanere vrouw Cynthia Weerstra.
Vincent Derksen en Robert Lok van Bakkerij Verbeek.
Jouke Pierik en Geert-Jan Ghijssen van DeKassa. Bezoekers konden in de stand onder meer kennismaken met de energiezuinige WILLPOS C10 'alles-in-één' touchscreen terminal met geïntegreerde printer voor de grotere biologische speciaalzaak.
Robert Fakkert (met stropdas) druk in gesprek in de stand van Fakkert Biologische Diervoeders.
Aya Mass-Forstner toont de recent geïnroduceerde trio-verpakking van Florentin.
Michiel Wagener (met keycord) heeft onlangs het team Landbouw & Voeding van Triodos Bank Nederland versterkt.
Ingeborg de Groot (team Landbouw van Skal) in gesprek met een ondernemer die graag een biolgoische geitenhouderij wil beginnen.
Jeroen Doornhof van ABZ Diervoeding in gesprek met scharrelboer Henk Schellekes.
Gert Bosch met René Kamperman in de stand van de coöperatieve veevoederproducent De Eendracht.
Dee van Heijst van Good Taste met Howard Garfinkel van Favorite Foods. Dee heeft de licht sprankelende drankjes Belvoir Pressés van Favorite Foods in zijn assortiment opgenomen.
Dee toonde diverse nieuwe producten op de BioVak. Onder andere deze rijstdranken van Riso Scotti.
Jurre de Vos (medewerker van biologisch melkveebedrijf Ekodorp) en zijn vrouw Hanna Hilhorst brachten ook een bezoek aan de BioVak.
Wim Roeleveld en Ilse Reitsma van De Traay.
Bezoekers mochten hun mening geven over deze honingtoppings.
Gerrit Postma en Bauke Hoogstra van Hoogpak.
Pius Floris van Plant Health Care in gesprek met Frans van Poppel (Almond Production Spain).
Feijo Blesgraaf toont de nieuwe Snack Tea van Yogi Tea.
Verkrijgbaar in twee smaken: 'Sweet MInt'en 'Sweet Lemon Mate'.
Jean Claude Michel draait het varkensvlees van Porcs Qualité Ardenne in de pan om.
Carl Timler vertelt meer over Pure Graze Agro Management.
Bezoekers mochten proeven van de Gra(a)sburger.
Jos van Duinen en Michel Jansen (Kleinste Soepfabriek) zijn druk met de voorbereidingen voor de uitreiking van de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012.
Edith Gomes presenteerde de vleesvervangers van De Hobbit op de BioVak. Ze verwacht begin maart met nieuws te kunnen komen.
Alise Kramer, Margareth Bos en Jeroen Kramer van Horizon Natuurvoeding.
Nieuw van Horizon: Pompoenpittenpasta.
Chris Maan (voorheen Skal) verzorgde gedeeltelijk de muziek op het Horecaplein.
Kees en Connie Steendijk wonnen de Ekoland Innovatieprijs.
De top 3 bij elkaar.
Astid Weidman en Rudy Gerding (De Groen Winkel Zeist) zijn zichtbaar blij met de winst van de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012.
Jos van Duinen overhandigde de oorkonde.
Wil Lenders van Albergue do Bomjardim schenkt een wijntje in. Wil runt een bed & breakfast in Portugal.
De vermelding van het bed & breakfast in een reisgids.
Erik van Dam toont één van de bijzondere biologische kazen uit het assortiment van De Kaasfabriek.
Theo Remij van Frato.
"Klanten reageren heel enthousiast op onze nieuwe aanaarder voor de Triltand-schoffelmachine. Hiermee is de machine veel doeltreffender geworden", aldus Theo."
Quirine Rooijers van It's Organic toont de nieuwe look van de Laraia Gavi (BD-wijnbouwer in Piemonte).
"Karel Geers van Portugal Wijn Import. "We krijgen erg goede reacties op onze biologische port uit Portugal. Gek genoeg is veel port in natuurvoedingswinkels niet eens biologisch."
Henk en Dikkie van den Brandhof vertegenwoordigden leveranciersvereniging Biomeerwaardekip op de BioVak. Henk is de voorzitter van de vereniging.
Deze Warmonderhoffers zijn altijd van de partij.
Woensdagavond werden de standhouders vermaakt door de Zwolse Blaasband That's All.
Ook werd woensdagavond het schilderij 'De Bio-Aardappeleters' geveild. Het hoogste bod kwam van Jan Groen (Green Organics): 3000 euro. Op de foto veilingmeester Kees van Zelderen (voorzitter BioHuis).
Tim van Rijn en Coen van Santen met de Polderhoen-producten in de stand van Scheria.
Nanny van Ool en Annemieke Drent vertelden de bezoekers alles over de pure vitaminen van Viridian. Ze stonden in de stand van Holland Pharma.
Hilde Jager en Lisa Olthof van Holland Pharma.
Joop en Henny Schalen van Kopersporen.
De bronzen handwieder is genomineerd voor de Tuinawards 2013.
Het team van Proverbio Associazione Produttori Vernaccia Biologica: Flavia, Francesco, Stefano, Umberto en Federica.
Mark Norder en Gerhard Rensen in de stand van groothandel Damhert BV. Biofood is het eigen merk.
B & O Bakkerij Techniek BV installeert onder meer voor Bakkerij Van der Westen ovens in natuurvoedingswinkels. Van links naar rechts: Henk Caniëls, Riny van Oeffelen en Thomas van Oeffelen.
Gadze Lont en Toine de Rooy van Koksgilde Nederland.
Westplant Limburg: Ibo Atzema in gesprek met bio-boer Erwin Westers.
De Duitse biologische bakkerij Schedel.
"Agrosensi is ook volgend jaar van de partij op de BioVak. "Dit is ons eerste jaar op de beurs en het is zeker voor herhaling vatbaar", geeft Cornel van Noppen aan (links in de stand). Rechts naast haar is Kees de Vries in gesprek."
Warner Sinnige en Albert Dortmans van Orgapower bodemverbeteraars.
Gert-Jan van Leeuwen van AgruniekRijnvallei.
Roel van Campen (rechts) van Steketee in gesprek met Jeroen Groenewegen die geïnteresseerd is in omschakeling naar de bio-werkwijze.
Leonard Mol van Steketee op de IC-schoffel. Deze machine beschikt over vier camera's waarmee het onkruid en de cultuurplant kan onderscheiden.
Nicola en Pierluigi Tibaldi in de stand van 'Tibibio SMC di Tibaldi Dario e Nicola'.
Nicola presenteerde deze van maïs gemaakte ondersteuners voor tomatenplanten.
Wilco van de Kuilen (midden) in gesprek in de stand van Verbeek Broederij en Opfok. Hij is opfokbegeleider.
"Etienne Dubois geeft informatie aan twee bezoekers. De Fransman exporteert diverse bio-producten uit Frankrijk en Zwitserland. Het gaat onder meer om glutenvrije, vegetarische en lactosevrije producten. "Ik wil graag de Nederlandse markt betreden."
Bij de Golden Coffee Box werd getoond hoe koffie gebrand wordt.
Bio-melkveehouder Abel Buijs in de stand van Eko-Holland in gesprek met Leen van der Graaf (bestuurslid).
Johan Stokkers slaat met de hamer. Hiermee konden bezoekers van de Eko-Holland-stand de melkprijs bepalen.
Voor vragen over bio-melkgeiten konden bezoekers terecht bij Gerrit Verhoeven, Heinie Alting en Jan van Tilburg.
Christof Kersch van FeyeCon Carbon Dioxide Technologies. Ingenieurs van FeyeCon ontwikkelen onder meer producten die de werkzame stoffen in producten winnen, bewaren en activeren.
"Cor Verkade van Van Dam, Van Dam en Verkade BV. "Wij zijn pandeneigenaren en waar het kan zetten we deze panden vol met zonnepanelen."
Richard Jansen van Enkco Foodgroup toonde het bio-assortiment van Vivera.
Martijn Fritsen liet bezoekers proeven van bio-frisdrank Bionina.
Frank Wijnands (KennisCoalitie Organics) links en de twee dames rechts zijn Monique Bestmand en Marry van den Top (Wageningen UR/bioKennis).
Wiepie Haagsma (rechts) en Derk van Balen druk in gesprek in de stand van PPO (onderdeel Wageningen UR).
Rob van den Broek en Arend Zeelenberg in gesprek.
"Kees Schepens in de stand van het BioHuis. Het bestuurslid liet voorbijgangers het gewicht van beer Koen raden. Men kon een vleespakket winnen. "Gek genoeg heeft geen enkele deelnemer gisteren gevraagd wat ze konden winnen."
Boki Luske en Joachim Deru van Louis Bolk Instituut.
"Hiermee willen we het effect van het bodemleven op de bodemstructuur laten zien. Inmiddels is goed te zien dat de wortels het pad van de wormen volgen", aldus Joachim."
Heleen Klinkert van Bionext druk in gesprek.
Paulien Veerman van VBP (Vereniging Biologisch Producenten en Handel) in de speciale 'Lekker naar de Boer'-promotiebus.
Ook Maria Buitenkamp was present in de stand van BioHuis om meer informatie te geven aan geïnteresseerden.
Max Vos van World Wide Food Trade BV.
Max toonde de nieuwe kipproducten van de vereniging Biomeerwaardekip. Onder meer draadjesvlees, boerenkipfilet, filetblokjes en -reepjes en rollade.
Jaap van Deelen van de Biologische Pluimveehouders Vereniging (BPV).
Frank Janssen (links in zwarte polo) en Rob van Dijck (rechts in zwarte polo) vertellen bezoekers over de diverse biologische theeën in het assortiment van De Eng B.V.
Bio-telers Alex van Hootegem en Niek Vos, tussen hen in het voor 3000 euro geveilde schilderij 'De Bio-Aardappeleters', en rechts Jan Groen van Green Organics. De nieuwe eigenaar van het schilderij.
"Jan Groen, Alex van Hootegem en Niek Vos konden de bezoekers ook alles vertellen over De Bieper. "Met dit concept willen we de veelzijdigheid van de aardappel promoten en de tegelijkertijd de teelt naar een hoger niveau brengen", aldus Alex. Rechts op de foto staat Michiel Vos (zoon van)."
Kees van Zelderen, voorzitter van het BioHuis, naast het BioHuis.
Koen Gevaert en Els Henneco van het Belgische bedrijf Natuurvlees Dobbelaer.
Ook dit jaar was er weer een streekplein ingericht op de BioVak.
"Peter Govers van bio-geitenboerderij Hansketien speelt op de Violino. "Dit is een Italiaanse delicatesse. Ze hangen het geitenvlees daar in grotten te drogen. Niemand in Nederland heeft deze mooie rijpingsflora."
"Sita Danser met haar zelfgemaakt sambals en sauzen van Hottie Sambal. "Ik krijg super leuke reacties. Voorafgaand aan de beurs had ik eigenlijk geen verwachtingen, maar het is erg leuk hier."
Iris Dam van Ridammerhoeve.
Carola Wijbenga en Anneke Koekoek.
Nieuw van De Waddenhoeve: kaasje de koekkoek.
"Ton Jansen, bestuurslid van Slow Food Nederland. "Smaak, ambachtelijke producten en gezellig tafelen staat voorop."
Ron van Gool informeerde bezoekers over het biologisch boerenkookboek 'Van Eigen Erf'.
Martien Reijers en Mirjam Grob in de stand gezamenlijke stand van De Middelwaard en 't Gelders Eiland.
Gerard Mul overhandigt een ijsje van Sonneclaer aan een bezoeker.
Dorine Ruiter van het Praktijknetwerk Landschap van Smaken bakte pannenkoeken van boekweitmeel.
Anneke Bontekoe toont een breed assortiment aan streekproducten.
Proeven van vlees van oud-Hollandse runderrassen bij Stichting Natuurboer uit de Buurt.
Krullvarkenshouder Jan Broenink en Jos Groothedde van Stichting Natuurboer uit de Buurt.
Duco Snouk Hurgronje informeert een bezoeker over de Waddendelicatessen.
Slager Nico Kouwen en zijn vrouw Anita. De vleeswaren worden onder het merk Bio Salland afgezet.
John van Lieshout met de vleesproducten van De Beukentuin.
Jacob Beeker van Biovleesbestellen.nl - de webwinkel met biologisch Jersey kalfs- en rundvlees.
Peter, de zoon van Jan Dirk en Irene van de Voort, in de stand van Remeker kaas.
De Remeker-kaas is onlangs verkozen tot de Beste Belegen Goudse Kaas van Nederland.
Gerard en Nico Litjens van Kaasboerderij Ravenswaard.
Maaike de Jong vertelde meer over de Wilde Weidekaas van Biologische Kaasboerderij Noorderlicht.
Wendela Griffioen-Bogerd van biologische educatie- en kaasboerderij De Groene Griffioen.
Chris en Marianne Borren van De Lankerenhof.
Zij produceren Bleieren, de biologische Veluwse boereneieren.
Harry van Wenum en Magda Scholte van geitenboerderij De Groote Stroe.
Billy Schonenberg van Locafora, een platform over lokaal geoogst en ambachtelijk gemaakt eten.
Ivo Haartsen van SBG Innovatie druk in gesprek.
Drukte in de stand van Agrodust.
Ook Tigchelaar Tegelkachels was van de partij tijdens BioVak 2013.
"Maurits Steverink en André Brouwer praten na, net voor het einde van de beurs. "En het bleef nog lang gezellig in de stand van Bionext."
Jacqueline Poppe (Jacqueline Poppe, de contactpersoon van de Nürnberg Messe voor de Nederlandse standhouders op de BioFach) en Jan Groen (Green Organics).
Wim te Winkel, Zwanet Faber en Rick te Winkel van Blaarkop. Zij hadden Blaarkoppen meegenomen naar de beurs.
Henk Harkink en Coos Velstra van Hevel Vacuumzakken.
Kees van den Broek van Henkelman bij een vacuümverpakkingsmachine, deze nieuwe Lynx Serie zorgt ervoor dat versproducten zuurstofvrij worden verpakt.
Dirk Uittenbogaard van Bouw ecologisch en Theo van Accukachel.
Wigle Vriesinga van De Koolstofkring en Adri van Boxtel van Sea-Crop
Sea-Crop is een grond en plantstimulans die 89 natuurlijke mineralen bevat. Rechts is Sea-Crop toegepast op een bos bloemen.
Bas Meeuwissen van Metsä Wood. Zij bouwen duurzame stallen, maneges en hallen.
Taco Blom van Coöperatie Permacultuur en Bessie Schadee van Gezonde Gronden.
Kors den Hartog van VBBM, Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu. Zij spannen zich in om het NKS systeem en het daarbijhorende bovengronds aanwenden van dierlijke mest erkend te krijgen bij de overheid, maatschappelijke organisaties en collega boeren.
Het plein Netwerk voor Vitale Landbouw en Voeding.
Gino Smulder van Advies- en onderzoeksbureau de Biogeoloog met Wigle Vriesinga
Herman Beeker en Jaap van Bruchem van Quadrupool Academie.
Ria Commandeur van Commandeur Advies en Lieuwe Bil van PRP Technologies.
Frank Duine, Hans Bruinsma en Hans de Korte van Stichting Agrikos.
Hugo Bol van Weda in gesprek met bezoekers. Op de voorgrond Henk Smits.
Barend Eikelenboom van Rinagro met veehouder Rob Kleinlangevelsloo.
Gerrit Dijk van Rosko Schoffels.
Jan van Houtum van Bio-Kultura, producent biologische potgrond, tuinaarde en bemesting.
Theo de Jong van Frisian Motors met dealer Gerrit Rietman.
Jard van Pelt, Jori Cranenburgh en Linda Coenen van Aseed. Zij verzamelden handtekeningen om de ontwikkeling en promotie van genetisch gemanipuleerde consumptieaardappelen tegen te gaan.
Lidwien de Boer van Kaasmakerij Karwij is op zoek naar opvolgers voor haar bedrijf. Rechts Cobie van der Meer van De Kruidenwei, zij presenteerde oa prachtige tassen en (geiten)kaasproducten.
Henk Pasveer van De Vegetarische Slager, laat bezoekers culinaire lekkernijen proeven.
Stefan Davids en Berthold van Dommelen van Heftruckcentrum Post. Een vrolijk versierde stand voor de jarige Stefan.
Maarten den Boer van Renselaar Koeltechniek. Renselaar ontwerpt en realiseert energiezuinige, duurzame en moderne koel- en vriesmeubelen, met op de achtergrond een mooie realisatie van het uiteindelijke ontwerp.
Patrick Boon van Handgemaaktbrood, dit brood wordt bereidt volgens een meer dan 100 jaar oude receptuur, met de hand afgewerkt.
Rick van Viersen en Gesuino Poddighe van Leds Do It Now. Rick presenteert de nieuwe WakaWakaLight, een solar LED lamp. Deze innovatie maakt gebruik van de kracht van de zon in plaats van kerosine.
Vincent van Gorkom van Yellow Chips.
Frans van Hettema van GroenBeker, een composteerbare beker die 100% is geproduceerd uit natuurlijk materiaal.
Daam Scharloo en Gerard Walters van Euro-Toques Nederland, ambachtelijke koks voor gezonde voeding.
Herman van Assen van De Vreugdehoeve en Bianca Schilder van melkschapen en zorgboerderij Dikhoeve.
Het 'geitenstraatje' met De Vreugdehoeve, De Dikhoeve, HN Cuisine, Moois en De Zeekraal Terschelling.
De kok van HN Cuisine. Hier konden de bezoekers genieten van een viergangenproeverij.
Mark en Anita van Alderwegen van Moois schepten schapenijs met een West-Fries karakter.
Jolanda en Gerben Bakker van De Zeekraal Terschelling introduceren de nieuwe schapenproducten met onder andere handcrèmes.
Bennie Bomers, Wytze Nauta van Bioki en Chris Bomers van Kraanswijk EKO Digestaat.
Jan Velten en Henk Hoogendoorn van DetaSoft, duurzame winkelautomatisering.
Rutger Schmidt van Van Diermen Masterbakers presenteert de nieuwe biologische slagroomsoesjes met verse slagroom.
Ruud van Beilen en Henny Janssen van TubeUp.
Mario Lutkehaus en Johan van Goor van DIGI, leverancier van weegschalen, inpakkers, verpakkers, folie, etiketten, ESL en software.
Bezoekers proeven gevitaliseerd water van Aqua Aurora, met Henk en Gerda Pannekoek.
Johan en Elly Kunst van VinBio in gesprek met een bezoeker.
Henk Kloen en Rienke Nieuwenhuis van ELPG. Bestuurslid Kees van Veluw gaf op de beurs een workshop met de titel 'Kan bio de wereld voeden, te beginnen in Ghana?
Ronald Daamen en Jos Heerkens van Ting Biologisch.
De stand van Ceres en Actionaid werd drukbezocht. Beiden een organisatie met aandacht voor o.a. de vrouw en voeding.
Désirée Rasenberg van Pure Jute en Panaki Bhowmick van The Jute Shop uit India.
Arnold Eloy van de Belgische uitgever Mens & Cultuur Uitgevers nv.
Dick van der Linde, Martien van Arendonk en Wim de Bekker van Leyten & Van der Linde Rentmeester en Makelaardij.
Cor van Maanen van Geerlofs Koeltechniek.
Farvocolor presenteerde het merk Uula Natuurverf.
Eric Beek van Illimani liet de bezoekers Boliviaanse koffie proeven.
Maarten Boone en Piet Meeuwsen van EKO1000, gespecialiseerd in ongedierte beheersing.
RopaDog - Versvleesvoeding en supplementen voor de hond
Solar Quatro
Enno Themmen van het project 'Groene Karavaan', onderdeel van AOC De Groene Welle.
Frans Segers van Segers BEDS bij een bed, gemaakt van eerlijke, natuurlijke en biologische materialen zoals oa paardenhaar, wol, bio-katoen, vlas en hennepvezel.
Huub Brookhuis van Agrisun
Deze mannen laten zien dat dit zonnepaneel van Agrusin aardbevingen in Oost-Groningen kan doorstaan.
Elize Energy, leverancier van duurzame energieproducten, waaronder zonnepanelen en zonneboilers.
Maarten Ruiz van Caffè Agust. Al 6 jaar op een rij hebben zij de medaille in ontvangst mogen nemen van de Coffee Tasting Competition voor de beste Italiaanse koffie.
De zussen Ria en Gerda Vellekoop vertegenwoordigden de stand van FHKN Opleidingen.
Gert van Engelen van Buchholz International bv met op de achtergrond de nieuwe kledinglijn.
Michiel Loman en Simone van Gimst van LokoLED TL verlichting.
Collega's Erik Hageman, Auke Jan Veenstra en Arnout Goeman van LTO Energie.
Bert de Jongh van de Jongh Machines en Rob Tolenaars voor de nieuwe zelfrijdende schoffel/wiedmachine.
Hennie van Sysas Pannen geeft een demonstratie aan de bezoekers. Bij Sysas Pannen is geen boter of olijfolie nodig om te bakken.
Marc Versteven van de Dutch Cranberry Group presenteert het nieuwe assortiment cranberry producten.
Het enthousiaste team van de BIG Challenge promoot de klim naar de Aple d'Huez.
Erik Schramme van Thylbert Bvba presenteerde onder andere een assortiment Belgische bieren (Leireken) en glutevrije producten.
Olaf Heinen en Jochem Keune van Le Perron.
Uistalling van een groot assortiment broden van Le Perron.
Tanja Boels van Landgoed Bleyendael bakte voor de bezoekers heerlijke Blaarkop-Boekouburgers.
Het BD-Demeterplein kwam tot stand in een samenwerking van Stichting Demeter, BD-Vereniging, Warmonderhof en Stichting Grondbeheer.
Erik Sauër van El Sauco bij de Pacari chocolade- en cacaoproducten.
Het team van De Groene Kookacademie.
De koks Marion Pluimes en Peter van Berckel.
Carlo en Sandro van Mercato Italiano met een groot assortiment Italiaanse producten.
Arnoud Smid van groothandel Beppe Deli.
Marco Remmerswaal, Jeremy Bish en Edwin Nengerman van VAKcentrum, een brancheorganisatie voor de zelfstandige levensmiddelendetaillist.
Bram Voets en Youri van der Heijden van Voets Specialiteiten.
Joke Doorschodt van Stichting Demeter in gesprek met klant Veronique van Zeeland.
Veronique van De Natuurvoedingsdeskundige in gesprek.
Wijnwandeltochten organiseert al 22 jaar wijn-wandel-vakanties en culinaire workshops. Op de foto Jeanet G. Bruining.
Tineke Janssen van De Eenhoorn laat de bezoekers heerlijke koffie proeven.
Leonie Joesting Bunk van de Kraaybeekerhof.
Daan van Wichen, Jan Willem Kuijt en Robin Meyer van Puur Pasta & Saus.
BD-Beroepsontwikkeling gaf een workshop op de Biovak.
Martha Bruning volgt de 1e jaarsopleiding bij de Warmonderhof.
Mooie uitstalling appelen en peren op het Demeterplein.
Auteur John van der Rest met zijn boek 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'.
Remko Kempers, Susanne de Raaij en Dino Hoeven van Australian. Zij brachten onder andere bio-bonbons, notenpasta (van Horizon) en de honing (van De Traay) onder de aandacht.
Ellen Winkel in gesprek met Carlijn Geluk. Ellen is de auteur van het boek ´De aarde zal weer vruchtbaar zijn´.
Angelique Berger en Rinske Kreukniet van Immeke vertegenwoordigden de BD-imkerwerkgroep.
Landgilde, een initiatief van boeren in de biologische en multifunctionele landbouw. De website is opgebouwd met de idee van een gilde: stage > trainee > medewerker > opvolger > uittreder/begeleider > vrijwilliger.
Luc Ambagts van BD-Vereniging in gesprek met een bezoeker.
Piet Bongers in gesprek met Jaap Vermuë van Bewust Bedrijf, ook deelnemer van het Demeterplein.
Martin Hasselmann en Maria Griesse van het Duitse bedrijf Soto laten bezoekers biologische en vegetarische hapjes proeven.
John Bruggink van B&I Wijnhandel, gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse wijnen.
De collega's van De Ridder en Den Hertog, leverancier van digitale winkelweegschalen en kassasystemen.
De NieuwVers Foodtruck bracht diverse ‘nieuwverse’ producten onder de aandacht.
NieuwVers is de beweging voor het nieuwe eten.
Ilona van Eysenen en Nele Entbroek van Ecover.
Yvo Pieksman van Pieksman Wijnimport B.V. Zij hebben een groot assortiment wijnen: ongeveer 250 wijnen van meer dan 80 wijnboeren uit Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Zuid-Afrika.
Laurens van der Horn van Newway, leverancier van winkelautomatisering.
Nicol Schermer van BCON Energy Systems in gesprek.
Bart de Vries van Eco-Groothandel. Dit is een groothandel in duurzame non-food producten voor de retail.
Ingrid Visser en Marga Hamers van Van Bamboe.
Een greep uit het assortiment van Van Bamboe.
Annemieke Grimbergen van Levenskracht in gesprek met Remko Vogelenzang van Bobeldijk Meat Company.
Harry Veenstra van Agriton, leverancier van bodemverbeterende produkten aan de agrarische sector.
Peter Jordaan met zijn dochter Cheranie van Alpaca Small Peru. Zij vervaardigen kleding uit oa de wol van hun eigen dieren...
...de alpaca´s.
Piet Dirven van de VGTZ in gesprek.
Jolanda Huizing en Jeroen Schweitz van Yarrah Organic Petfood.
Liesbeth Bleeker en Marianne Cardinaal van Violet Ocean.
Bij Violet Ocean konden de bezoekers de Lakhovsky M.W.O. uitproberen.
Rianne Allam en Teun Thönissen van Joannusmolen met op de achtergrond het nieuwe assortiment Biowereld en diverse bakmixen.
Thijmen Kroon van Berkhof BV in gesprek.
Jan-Pieter van der Slikke van SMS van Meer Trading voor de nieuwe SMS voorzetwoeler.
Lammert van Nijhuis van Transmefo.
Helga Nederhoed temidden van een groot assortiment tassen van Green Earth.
Remy Mosh en Ineke Moerman van Vitaal Telen.
Op het Kringloopplein werd het Ketenology spel gespeeld, een spel dat je op slimme wijze leert hoe je met elkaar kunt samenwerken en succesvol aan een traject kunt beginnen.
Jan-Paul Reij van Avestura in gesprek.
Frens Schuring van Warmonderhof & het Project Duurzaam Boer Blijven.
Edze Westra van Key Dollar. Zij stonden ook op het Kringloopplein.
Gerrit Bossink van For Farmers in gesprek met een bezoeker.
Veel belangstelling voor Proeftuin Natura 2000, Gerard Mighels en Cathy van Dijk vertegenwoordigden de stand.
Het Kringloopplein werd druk bezocht.
Kaasmakerij Terschellinger en Vogelbescherming Nederland deelden samen een stand.
Het Horecaplein achterin de IJsselhallen.
Collega's van Kaasmakerij Terschellinger en Vogelbescherming Nederland.
De nieuwe producten van Imkerij La Reine: voetcrème, handcrème en propoliscrème.
Dorien en Jeroen Vorstman van Imkerij La Reine. Ook stonden ze voor de NBV, de Nederlandse Bijen Vereniging.
Peter von Meijenfeldt en Veronika Mikos van ECNC en bezoeker. ECNC staat voor European Centre for Nature Conservation.
Dhr. Wink van Landbouw Service Ens in gesprek met bezoekers.
Paul Andela van Andela Techniek & Innovatie voor een Solar weeder.
Hubert Cremer van Biomühle & Kräuterfutter GmbH. Dit Duitse bedrijf levert biologische kruiden, voedingssuplementen voor dieren.
Eric van den Heuvel van PIP Animal. PIP beheerst bacterien voor uitwendig gebruik.
Dirk Groot van KEWI. Zij geven drinkwateradvies voor drinkwaterkwaliteit in de stal.
Remco Gunneman van Handelsonderneming Hoogrendement. Zij stonden met Bio Balance7, een probioticum waar alleen natuurlijke bacteriën in voorkomen.
Suzan Hordijk van Praktijk De Kapschuur in gesprek met een veehouder. De Kapschuur is een praktijk voor natuurlijke geneeswijzen voor alle diersoorten.
Mark Entius en Henk Koopman van Biotiek. Zij zijn van het merk Microbioticum®, een multi-component product waarvan elk ingrediënt zijn specifieke eigenschappen en werking heeft.
Drukte in de stand Agromix Broederij en Opfokintegratie.
Ook in de stand van De Natuurweide was veel belangstelling.
Het Diergezondheidsplein telde 13 bedrijven.
Anne Koekoek (rechts) van BioKI in gesprek met bezoekers. BioKI is een biologische fokkerij.
Hanna Middeljans, Dick van Asch en Marcel Jezuit van Natucos. Zij stonden met hun eigen natuurlijke verzorgingsserie Harmonie.
Suzanne Jansen van SJ-Agenturen en Jan Schrijver.
Anne-Rose Hartman van With a touch of Rose en Gonny Jeths van Sincero fair fashion.
Gonny Jeths van Sincero fair fashion.
Carine Guillame van de Franse non-food groothandel Ecodis.
Akke Snitjer en Jolanda Leeman van Frenchtop Natural Care Products.
Eppi van Lith van Ippe Topjes.
Dirk Terwel, Michel Beekwilder en Cristiaan van Pruisen van Nablus Soap.
José Huizenga en Hein Voss van H3P Motives tonen de kleding van hun merk RE-5. De collectie bestaat uit dames-, heren- en kinderkleding gemaakt van Max Havelaar- en GOTS-gecertificeerd bio-katoen.
Jan Schrijver, Xander Meijer en Stella Schouten van Bo Weevil.
Lody Klement van Global Women.
Goedele Merxkx en Peter de Bruycker van BioReine.
Diete van der Woude, Remke Woosten en Lelia Oosterhuis promootten groene smoothies en groene voeding.
Marlies Engels van het biologische kruidenbedrijf De Polderkol.
Pi-Qui Baltink van Coöperatie De Lichtmakers en Esther Hoffmann van Sophia's Light.
Machteld Hulst en Karin Helman van Savon de Provence, ambachtelijk gemaakte zeepproducten.
Mireille Wildschut van Animal Nature. Zij stond met 100% dierlijke shampoo.
Ook Nanne Kooiman van het gelijknamige mechanisatiebedrijf was weer present.
Ramon Schleepers (Evenementenhal) en Joost Rouwhorst (Coforta) doen een bakkie in de stand van BioJournaal.
De stand van de Grow Group met Simon van Zanten, Chris Hamelink, Arjan Sonneveld en Jim Grootscholte.
Bert Zomerman van Level One Uitzendbureau, in gesprek met Kistenmevrouw Tineke Douwes en collega Bertjan Bruin.
Uiensorteerder Wouter van de Beek in gesprek met Rudie Ensing en Erwin Blokzijl van OTC.
Gezellige boel in de stand van Naus Kisten en Pallets.
Wim Stoker van Stoker Holland/Smilefruit.
Nadie Winde, Margot Jansen en Susanne Stienen van Deli XL.
Jos van Harmont, Harm Brinks en Sander Bernaerts van DLV Plant.
Bert Zomerman van Level One Uitzendbureau.
Olaf Bogers van GreenAkker op de stand bij Bianca Hagenvoort van BioCore.
De Bolster biedt een breed gamma biologische zaden aan.
Transplant Systems ontwikkelt de plantmachines nu zelf in Nederland. Rechts: Rob Tollenaars.
Carel Bouma van het gelijknamige biologische pootgoedbedrijf in gesprek met Wim en Bennie de Ruiter.
Harmen Peters van BioFruit kan er wel om lachen.
Enthousiast Zespri-team met Ton Theunissen, Sophie de Lantsheere en Patricia Lodewijk.
Friso Sterk van BioWorld.
BiJo valt tegenwoordig eveneens onder de Best Fresh Group. Monika Gleirscher (links) in gesprek met bezoekers.
Bij Agrico kon je letterlijk je voetafdruk achterlaten. Dat konden Mariska Wering, Claris ten Napel en Rene de Bruin wel waarderen.
Leaniek van der Graaf en Berry Olsthoorn van Naturelle.
Astrid Rog en Bart Italie van Bio Center Zann.
Het brein achter de BioVak: Joop de Looze.
Jan Hofsteede en Johan van den Schootbrugge van Control Union Certifications.
Joris Ursem, Robert Schilder, bio-teler Kees Timmers en Bram Wayland van Bejo Zaden.
De Bio-kweker heeft een assortiment om u tegen te zeggen.
Joep Jeuken van Vroegop-Windig, verantwoordelijk voor koelvers.
Teler Hans van Beek op bezoek bij Daan Heidema van Rijk Zwaan.
"Walter Testers van HZPC. Volgens de verkoopleider stijgt het aandeel bio-aardappelen als de prijzen van de gangbare aardappelen hoog zijn. Hij vindt de prijzen van bio-aardappelen ten opzichte van gangbaar te hoog. "Ook qua opbrengsten is dat niet helemaal gerechtvaardigd."
Joost van den Hoven en Dominique Stephan van Plant Health Care.
Gert Kögeler (links) en Jose Cubero Parejo (rechts) van Eosta in gesprek met bio-hardfruitteler Robert Elshof.
FME biedt sinds kort ook gevriesdroogd product aan. Op de foto Frank de Lil en Arie Verburg.
Agrifirm.
De frietjes van McCain werden goed gewaardeerd.
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.