Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Haren krijgt biologische zelfoogsttuin Het Proefveld

Gijs Nauta gaat een zelfoogsttuin starten in Haren, zo meldt het Harener Weekblad. Gijs zal biologische groenten gaan verbouwen bij woon-werkcomplex De Biotoop in Haren. Abonnees kunnen iedere week zelf een keer komen oogsten wat ze nodig hebben. Gijs: "Het is mijn ideaal om de bewoners van Haren en omstreken te voorzien van verse, biologische groenten. Een zelfoogsttuin is een biologische groentekwekerij. De klanten oogsten op de akker zelf hun groenten en kruiden. Ik kweek het plantgoed op en verzorg het tot het oogstrijp is."

Op de website van de zelfoogsttuin staat de volgende omschrijving:
'Het proefveld' is een zelfoogsttuin waar klanten zelf hun groenten en kruiden komen oogsten. Zij betalen een klein contributiebedrag van 225 euro waarna zij het hele seizoen naar eigen behoefte groenten en kruiden kunnen oogsten. Er is een assortiment van meer dan 30 soorten groenten en 15 soorten kruiden. De bedoeling is om zeven verschillende kruiden en groenten per week aan te bieden. 'Het proefveld' is een duurzame onderneming, zonder winstoogmerk. Klanten, ook wel oogstaandeelhouders of deelnemers genoemd, weten dat de gewassen en de grond biologisch en in harmonie met de omgeving worden bebouwd en bewerkt.

Achter De Biotoop ligt nu nog een leeg veld. Een loonwerker heeft het land al geploegd en bemest. Vanaf volgend voorjaar, in april kan men verse groenten en kruiden komen oogsten.

Voor meer informatie: www.zelfoogsttuin.nl

Bron: Harener Weekblad
Publicatiedatum: