"We waren verheugd om deze week Gerard Hardeman van de Dutch Organic Baking School (NL) en Oren Shmueli van Bradley Bakery (Srigim, IL) te ontvangen", schrijft PhenOlives op LinkedIn. "Het bezoek van Gerard volgde op zijn deelname aan de Anuga Trade Show, waar hij twee innovatieve glutenvrije creaties met ons olijfmeel presenteerde. Hij presenteerde een croissant – gemaakt met 10% olijvenmeel vermengd met foniograanmeel en kruidenkoekjes – glutenvrij, met 3% olijfmeel, kaneel, gember en meer."
© PhenOlives
"Zelfs een week na het bakken behielden de croissants hun versheid zonder invriezen - gewoon drie minuten opgewarmd in de oven, zoals Gerard suggereerde. De koekjes, getest door een proefpanel, kregen enthousiaste feedback: die gemaakt met olijfmeel werden unaniem beschouwd als superieur in smaak en textuur aan de originelen."
"Gerard deelde ook een interessante aanbeveling voor zijn collega's: om 5% olijvenmeel in broodrecepten te gebruiken als een natuurlijk alternatief voor melasse, waardoor een rijke, donkere kleur wordt toegevoegd die vaak wordt geassocieerd met gezonder brood."
"We werden geïnspireerd door de creatieve geest van Gerard - en natuurlijk verliet hij PhenOlives niet met lege handen! Hij nam wat van ons olijfmeel mee naar huis voor zijn volgende ronde van culinaire experimenten."