Restaurant Het Lokaal in Amersfoort heeft de Gaia Green Award 2025 gewonnen. Deze landelijke prijs gaat jaarlijks naar horecabedrijven die de toon zetten in duurzaamheid. De bekendmaking vond plaats tijdens vakbeurs Gastvrij Rotterdam.
© Het Lokaal
Van links naar rechts: Sous-Chef Nawid Zafari, eigenaar Rinke van 't Holt en chef-kok Peter Weinberger met de Gaia Green Award 2025
Finalist, mystery guest en publieksstemmen
Na een uitgebreide vragenlijst behoorde Het Lokaal tot de finalisten in de categorie restaurants. De winnaar werd gekozen op basis van een mystery guest en publieksstemmen. Daarmee overtuigde Het Lokaal zowel de vakjury als het publiek van zijn duurzame aanpak.
Duurzaam op alle fronten
Het Lokaal is volledig gasloos en werkt alleen met biologische groenten. Wat in de winkel naast het restaurant overblijft, krijgt een tweede leven in het restaurant. Zo gaat er niets verloren. Voedselkilometers worden beperkt door samen te werken met lokale leveranciers. Heel lokaal zijn dat De Nieuwe Stadsbakkers in Het Lokaal zelf, maar ook tuinders en andere makers uit Amersfoort en omgeving. De helft van de menukaart is veganistisch, nog eens 30 procent vegetarisch en slechts 20 procent bevat vlees of vis. Het diner is zelfs volledig plantaardig; vlees of vis is alleen los bij te bestellen.
Een groen thuis in Amersfoort
"Deze award laat zien dat onze keuzes en manier van werken écht verschil maken," zegt eigenaar Rinke van 't Holt. "Het is extra bijzonder dat ook het publiek op ons heeft gestemd. Dat bevestigt onze sterke band met Amersfoort. Ons team, onze Lokale Makers en onze gasten maken samen van Het Lokaal een groen thuis in de stad."
Voor meer informatie:
Het Lokaal
Oliemolenhof 20
3812 PB Amersfoort
033-7820503
[email protected]
hetlokaal.nl