Sapinca lanceert deze maand een nieuwe creatie: de Organic Herb Elixir, die als limited edition op de markt wordt gebracht. Deze groene drank is een mix van wortels, vruchten, kruiden en planten. Net als de eerdere varianten – de Organic Root en Fruit Elixirs – is ook deze Herb Elixir biologisch, vegan, 100% natuurlijk en alcoholvrij.
© Sapinca
De nieuwe elixer is samengesteld uit een selectie ingrediënten, waaronder yerba maté, spirulina, guayusa, spinazie, matcha, gember, tapioca, citroen en basilicum. "Elk ingrediënt is met zorg gekozen vanwege zijn specifieke eigenschappen, kleur en smaak."
De smaak is aards, fris, krachtig en gelaagd, met een verfijnde balans. Tegelijkertijd is het profiel uitgesproken en puur, zonder kunstmatige toevoegingen. "Hierdoor is de Herb Elixir niet alleen een veelzijdige drank voor ieder moment van de dag, maar ook een origineel en betekenisvol cadeau voor de feestdagen."
Sapinca Organic Herb Elixir is vanaf eind september onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza, Odin, Gezond & Wel, Marqt, Gall & Gall, Nix & Nix en talloze speciaalzaken. De consumentenadviesprijs bedraagt € 17,95.
© Sapinca
Een moeder en zoon met een passie voor smaak
Sapinca komt voort uit de culinaire nieuwsgierigheid van Diederick Evers en zijn moeder Bernadette, chef-kok en eigenaar van een kookschool in de Amsterdamse Westergasfabriek. Zij delen een gezamenlijke passie: het ontdekken van bijzondere smaken over de hele wereld. Tijdens reizen door Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika stuiten ze op een schat aan traditionele ingrediënten, die in lokale culturen worden gebruikt vanwege hun kracht en smaak.
Op verzoek van haar gasten – die vragen om gezonde, alcoholvrije drank die ook écht lekker is – besluit Bernadette samen met Diederick op zoek te gaan naar een volwaardig, botanisch alternatief. In 2021 begint Diederick met experimenteren met ingrediënten als gember, kurkuma, maca, ashwagandha en yacon, wortels die al door de Inca's werden gebruikt vanwege hun voedende en geneeskrachtige eigenschappen. Na maandenlang testen, proeven, mengen, brouwen en verfijnen ontstaat uiteindelijk een unieke elixerlijn die zowel smaakvol als functioneel is.
Inmiddels is Sapinca uitgegroeid tot een merk dat verkrijgbaar is in België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Hongarije, Letland, Estland, Litouwen en op de Nederlandse Antillen.
Voor meer informatie:
Sapinca
085 59022625
[email protected]
www.sapinca.com