Met zijn biologische drinkbouillons biedt Brothway een gezond, duurzaam en smaakvol alternatief voor industriële bouillonblokjes of gezouten concentraten. Frederiek Ballière houdt vast aan een artisanaal productieproces. En dat leverde hem een nominatie voor de BioVLAM 2025 op. Wat het geheim is van de bouillons van Brothway? Frederiek Ballière, zaakvoerder van Brothway vertelt het in een interview bij Alles over bio.
© Alles over bio
Ballière glimlacht: "Geen geheim, wel verse, biologische ingrediënten: vers vlees en beenderen, verse groenten en kruiden. En dat koken we lang, van 24 uur tot wel 72 uur, afhankelijk van het soort botten. Nadien filteren we de bouillon zorgvuldig om alle overtollige vetten te vermijden. En dan krijg je smaak, veel smaak!".
Ballière vervolgt: "Kip- en rundsbeenderen zijn 100% Belgisch, die komen van vleesverwerkers hier uit de streek, vooral via Delemeat, een biologisch gecertificeerde versnijderij. Die circulariteit is voor ons heel belangrijk: alles gebruiken van het dier!".
Lees het volledige interview op Alles over bio.