Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 april

Lezing over biologische landbouw en duurzaam telen in 2050

Op donderdag 10 april 2025 organiseert IVN Helmond de derde en laatste lezing in een cyclus genaamd 'Hoe voeden wij Nederland in 2050?' Ditmaal komt teler Henk Kerkers uit Deurne iets vertellen over biologische landbouw, zo meldt IVN.

Hoe kan men op biologische wijze groenten telen, het zelf thuis opzetten, en kan biologische landbouw een alternatief bieden voor de intensieve landbouw?

De liefde voor groenten en moestuinieren kreeg Henk mee op de boerderij in de Peel waar hij opgroeide. Als klein kind leerde hij van zijn moeder alles over moestuinieren. Zo heeft hij altijd een moestuin gehad, eerst als hobby en vanaf 2014 met zijn eigen telersbedrijf 'Bijzonder Brabants', die zich ontwikkeld heeft tot een ware inspiratie telersbedrijf.
Teler Henk wil graag mensen verrassen en laten genieten van bijzondere gezonde gerechten. Op het telersbedrijf kan men terecht voor lezingen, rondleidingen, diners, proeverijen en vergader arrangementen. Gasten zien waar hun eten vandaan komt, hoe groenten in de open lucht worden geteeld en proeven hoe smaakvol deze zijn. Ook verzorgt Bijzonder Brabants educatie activiteiten voor scholen.

Sommige groenten worden op de ouderwetse manier ingemaakt. Deze heerlijke groenten worden als uniek streekproduct verkocht. Heerlijk als garnituur bij een gerecht, voor bij de borrel en als relatiegeschenk.
Teler Henk onderscheidt zich met een uniek aanbod van ruim 100 bijzondere groenten, dat zijn groenten die meestal niet te koop zijn in de supermarkt. Hierbij kun je denken aan blauwe aardappelen, pastinaak, aardpeer, crosne, sikkim en natuurlijk nog veel meer.
Het levensmotto van Henk is: 'Als je de aarde lief hebt, zorg je goed voor de bodem, dan kun je nu en in de toekomst (h)eerlijk eten'

Klik hier voor meer informatie over teler Henk

Bron: IVN

Publicatiedatum: