Chef-kok Emile van der Staak begon in 2011 met zijn restaurant De Nieuwe Winkel met de missie om plantaardig koken centraal te stellen. Inmiddels kookt hij volledig plantaardig en heeft zijn restaurant twee Michelinsterren en een groene ster behaald, zo vertelt hij bij Vroege Vogels op NPO Radio 1. In zijn nieuwe kookboek PLANT moedigt hij andere chef-koks aan om ook plantaardig te koken, met nadruk op de voordelen voor het klimaat. Van der Staak haalt veel ingrediƫnten uit het eerste voedselbos van Nederland, Ketelbroek, en is vastbesloten om de negatieve impact van vleesconsumptie, vooral rundvlees, te verkleinen.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Biologische fruitleverancier zet nieuwe standaard in bedrijfscatering
-
Vestiging van Anne&Max in Tilburg krijgt nieuw gezicht
-
“Ik bouwde mijn catering bedrijf op vanuit mijn liefde voor biologische voeding”
-
Gids voor natuurinclusieve catering moet inkopers helpen bij verduurzaming
-
Anne&Max opent tweede vestiging in Eindhoven
-
Anne&Max maakt 12.000 schoolmaaltijden mogelijk
-
Amsterdamse restaurants serveren biologisch tijdens Bio-diversiteitsweken
-
"Biologische producten passen binnen een biodiversiteitsvriendelijke keuken"
-
AI-zoekoplossing voor foodprofessionals
-
Bidfood en Van Gelder voegen regeneratieve producten toe via samenwerking met Boeren Natuurlijk