De Finse Voedselautoriteit heeft een nieuwe schijf van vijf gepubliceerd, waarin wordt geadviseerd minder vlees te eten (maximaal 350 gram rood vlees per week), meer groenten, fruit en bessen (500-800 gram per dag) te consumeren, en minder koffie en alcohol te drinken. Ook wordt het beperken van ongefilterde koffie aangeraden vanwege gezondheidsrisico's. De richtlijnen benadrukken dat een plantaardig dieet goed is voor zowel de gezondheid als het milieu. Wat alcohol betreft, wordt geadviseerd zo min mogelijk te drinken, zonder een specifieke hoeveelheid vast te stellen. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Nederlanders eten meer peulvruchten, maar Nederlandse teelt blijft nog beperkt
-
Samenwerken rond biologische teelt en verwerking van lokale eiwithoudende gewassen
-
Peulen voortaan in de hoofdrol bij Leev
-
Swissveg introduceert V-Label voor veganistische landbouw
-
Duitsland verzet zich tegen verbod op vleesnamen voor plantaardige producten
-
Denemarken investeert €170 miljoen in plantaardig en biologisch voedsel
-
'Veggieburger’ mogelijk verboden: EU-Parlement wil vleesnamen beschermen
-
De Vegetarische Slager en Wendy Walrabenstein winnen Vega Trofee
-
Nieuwe plantaardige tonijn
-
Nieuwe plantaardige worst met innovatieve vetvervanger