Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mons Messaoud, Hortica:

"Als je plezier hebt in wat je doet, volgt de rest vanzelf"

Tholen - Alweer vijftien jaar is Mons Messaoud bij Hortica werkzaam, maar vanaf 1 augustus neemt hij de zaak definitief over van vader Ben. "Ik wil op dezelfde voet verder gaan. Het zou raar zijn als we opeens sinaasappelen gingen verkopen. Ik krijg al wel eens aanvragen voor andere producten zoals aardbeien en pompoenen, maar wil me eerst focussen op de bestaande lijnen en van daaruit verder kijken", vertelt de nieuwe eigenaar. Dat met de nieuwe generatie wel een frisse wind gaat waaien, blijkt onder meer uit de eerste website die in 34 jaar is geïntroduceerd.

"Onze focus ligt er op om te doen wat we zeggen en ik hecht veel waarde aan het bezoeken van onze telers en klanten. Het persoonlijke contact staat daarbij voorop. We werken tenslotte met mensen en als we allemaal plezier hebben in wat we doen, volgt de rest vanzelf. Dankzij onze jarenlange samenwerking met telers in binnen- en buitenland voelen we ons comfortabel om groothandels, distributeurs en industrie in Europa te voorzien van biologische en conventionele groenten. Het liefst werken we op contractbasis zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn."

Goed bietenjaar
Rode bieten, knolselderij, uien en wortelen behoren tot de kern van het bewaarassortiment van Hortica. "De teelt van de vroege bieten heeft vertraging opgelopen. Normaal starten we eind juli, nu begrijp ik van onze teler dat het eerder half augustus wordt. Gelukkig staan zijn bewaarbieten er mooi op. Dat geldt namelijk niet voor iedereen", vertelt Mons. "Voor de knolselderij is het nog lastig inschatten hoe het nieuwe seizoen zal verlopen. We hebben geen gemakkelijk groeiseizoen gehad, maar voorlopig ziet de teelt er goed uit. Inmiddels verkopen we de laatste oude knollen. We hebben een goed seizoen gehad, vergelijkbaar met vorig jaar, maar dan met hogere prijzen."

Mons ziet de overname met vertrouwen tegemoet. "Makkelijk is het niet, want het is een klein wereldje aan het worden en de boeren weten steeds meer hun weg naar de klanten te vinden. Toch geloof ik zeker dat ons type bedrijven bestaansrecht heeft. Wij halen namelijk problemen weg bij de boer en het laatste wat de boer wil is gezeik aan z'n hoofd. Die moet zich gewoon druk kunnen maken over zijn product en geen zorgen over de afzet hebben. Ik heb dan ook veel zin om zelfstandig de zaak te runnen, waarbij ik trots ben dat ik vandaag de dag nog steeds mag samenwerken met telers en klanten waarmee Ben in 1990 is gestart!"

Voor meer informatie:
Mons Messaoud
Hortica
Kaap Hoorndreef 66
3563 AW Utrecht
Tel: +31 228 591 222
Mob: +31 6 12 44 36 39
[email protected]
Nieuwe website: www.hortica.nl