Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We wilden graag laten zien wie we zijn en wat we doen"

Urtica De Vijfsprong viert 40-jarig bestaan met geslaagde open dag

Tholen - Op zaterdag 22 juni vierde Urtica de Vijfsprong haar 40-jarig bestaan met een open dag, die bedoeld was om belangstellenden kennis te laten maken met de professionele zorgorganisatie in combinatie met een biodynamisch boerenbedrijf.

Janne Schutte van Urtica de Vijfsprong geeft aan dat het een gezellige en goedbezochte open dag was. "We wilden graag laten zien wie we zijn en wat we doen. Veel mensen kennen ons natuurlijk al van naam, maar er zijn er nog altijd genoeg die zich afvragen wat we hier eigenlijk allemaal doen. We zijn immers een bijzonder bedrijf, waar zorg en landbouw samenkomen op een plek die niet alleen een thuis biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, maar ook aan eenieder die bewust wil leven en eten. Ook konden we meteen met onze medewerkers, cliënten en hun naasten op feestelijke wijze bij het jubileum stilstaan. We kijken terug op een zeer geslaagde dag, ook dankzij het mooie weer."

Foto's: Peter Walhof

In 1984 is de Vijfsprong opgericht door Derk Klein Bramel. Grondlegger van de 'zorgboerderij' waar antroposofische zorg en biodynamische landbouw al meer dan 40 jaar samengaan. Janne voorziet een mooie toekomst voor Urtica de Vijfsprong. De organisatie is financieel erg gezond en ze behalen goede scores bij de tevredenheidsonderzoeken onder cliënten en medewerkers. "We hechten het meeste waarde aan kwalitatieve zorg en zijn daarom niet direct gericht op het alsmaar groter groeien. Door onze schaalgrootte kunnen we veel persoonlijke aandacht geven aan de cliënten. En ook aan de dieren, planten en Aarde."

Er was een breed programma opgesteld voor de open dag. Zo kon men proeven van de biodynamische producten op de informatieve Boerenmarkt. Bezoekers konden een eigen bos biologisch geteelde bloemen samenstellen in de pluktuin van Brigitta en Hans Notenboom nam geïnteresseerden in een lezing op een toegankelijke manier mee in de achtergronden en de betekenis van antroposofie. De prachtige voorstelling van dansgroep Dedae 'Erik of het klein insectenboek' trok veel publiek, van jong tot oud.

De voorstelling Erik en het klein insectenboek

Op facebook blikt de organisatie als volgt terug: "Wat een heerlijke dag hebben we gehad! Het weer zat mee, er zijn ontzettend veel mensen gekomen, dank! De voorstelling van het 'Erik of het klein insectenboek' was goed bezocht en erg mooi gemaakt! Na de open dag was er nog ons eigen verjaardagsfeest, 40 jaar Urtica de Vijfsprong en daarom uitgebreid aan lange tafels heerlijk samen gegeten en voor wie na zo'n intensieve dag nog puf had, een disco, lekker alles los! Wij zijn blij, tevreden en dankbaar! Op naar nog eens 40 jaar Urtica de Vijfsprong!"

Voor meer informatie:
Janne Schutte
Urtica De Vijfsprong
Reeoordweg 2
7251 JJ Vorden
0575 553459
[email protected]
www.urticadevijfsprong.nl