Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Smaakspecialist wil Green Deal bevorderen met toegankelijke producten, zowel in smaak als prijs

Better Pete: nieuw transitiemerk voor brede doelgroep

De Smaakspecialist lanceert met trots haar nieuwste merk: Better Pete, dat zich richt op betaalbare, duurzame en smakelijke voedingsproducten. Better Pete biedt een breed scala aan biologische voedingsopties, speciaal ontwikkeld om een brede doelgroep in beweging te krijgen om duurzamere voedingskeuzes te maken.

Gezond en duurzaam
Better Pete biedt alledaagse producten die biologisch geproduceerd zijn en een gezonder alternatief bieden, zoals meer proteïne of minder suiker. Dit maakt ze niet alleen gezonder, maar ook beter voor het milieu. Het doel van Better Pete is om duurzame producten toegankelijk te maken voor een brede groep consumenten. Het merk is ontworpen voor de Pete's van deze wereld, het dient als transitiemerk: met deze producten op het schap verlaag je als retailer de drempel voor veel mensen om een duurzamere keuze te maken.

Positionering in reguliere schappen
De biologische producten van de Smaakspecialist, bekend van merken als Smaakt, BioToday en RAW Organic Food, zijn al jaren te vinden in supermarkten. Deze staan vaak in het Health Food Schap, maar Better Pete wordt juist in de reguliere schappen geplaatst om het publiek dat hier komt te verrassen.. De verpakkingen zijn eigentijds, met een clean label en een duidelijke ingrediëntenlijst zonder onnodige toevoegingen. De speelse verpakking met frisse kleuren en een opvallend logo zorgt ervoor dat Better Pete opvalt in het schap.

Betaalbaar biologisch
Better Pete is ontwikkeld om duurzame producten toegankelijk en betaalbaar te maken voor een brede groep consumenten. Dat Better Pete biologisch is wordt gecommuniceerd op de verpakking, maar voert niet de boventoon. Belangrijk is dat de producten A-merk prijsreferent zijn. Dit zorgt ervoor dat consumenten zonder concessies te doen aan prijs, smaak en gemak kunnen kiezen voor gezonde en verantwoorde producten en zo bijdragen aan een betere wereld.

Lancering ontbijtgranen
De lancering van Better Pete begint met een range ontbijtgranen zoals Crunchy Protein Muesli en High Protein Oats, vanaf 17 juni verkrijgbaar bij Plus supermarkten. Dit is slechts het begin; binnenkort volgen introducties in andere categorieën, zoals crackers en tussendoortjes.

Ondersteuning van de Green Deal
Better Pete ondersteunt de Europese Green Deal door biologische producten toegankelijk te maken en bij te dragen aan het doel om 25% van het Europese landbouwareaal in 2030 biologisch te maken. De Smaakspecialist wil hiermee retailers helpen om de Nederlandse doelstelling van 15% biologisch landbouwareaal te behalen. Supermarkten spelen een cruciale rol in het behalen van deze doelen door het aanbod van biologische producten te vergroten en nieuwe consumentengroepen te stimuleren gezondere keuzes te maken.

Better Pete wordt ondersteund door onder andere diverse sociale mediacampagnes op Facebook, Instagram en TikTok. Het assortiment en achtergrondinformatie is te vinden op www.betterpete.com.

Voor meer informatie:
Celinde van Opstal-Gordijn
de Smaakspecialist
Luchtenburgseweg 2
4858 RJ Ulvenhout
076 5656709
[email protected]
www.desmaakspecialist.nl
www.betterpete.com

Publicatiedatum: